Lediga tjänster / Job vacancies

(Scroll down and click to read more about every single job.)


Att arbeta på Ängsbacka

Ängsbacka är på många sätt en unik arbetsplats – kreativ, kaotisk, kul, utmanande och stödjande. Här uppmuntras alla att vara sig själva och visa sig som personer, samtidigt som vi jobbar professionellt och målinriktat. Vi erbjuder en meningsfull arbetsmiljö med varm gemenskap och dagliga möjligheter att växa som människa. Ängsbacka är ett internationellt kurscenter och vårt dagliga arbetsspråk är engelska.

Eftersom mycket av jobbet på Ängsbacka görs av volontärer, vill vi att alla som söker arbetsledande befattningar först kommer och provar på att själva vara volontärer under en period för att få en egen upplevelse av hur Ängsbacka fungerar.

Klicka på respektive tjänst nedan för att läsa mer. (Click below to read more about the jobs.)

(Se även LEDIGA VOLONTÄRSROLLER / VACANT VOLUNTEER POSITIONS! )

Arbetsbeskrivning

Du jobbar i en liten grupp vars uppgift är att presentera och marknadsföra Ängsbacka kursgård och de kurser och festivaler vi arrangerar här.

Kanalerna är vår hemsida, facebook, nyhetsbrev, pressreleaser, affischering, samarbetspartners, nätverk och ambassadörer. Vi kommunicerar också via våra workshopledare, medlemmar och volontärer, samt ”in-house” till befintliga kunder.

Din roll är att vara spindeln i nätet i ett befintligt team som jobbar med web, foto & video, grafiskt design mm. Du kommer också att ansvara för våra texter och hur vi presenterar våra produkter skriftligt i olika medier.

Anställningen kommer att innebära en blandning av strategiskt arbete (möten, utvecklingsprojekt, samordning, planering) och att arbeta “hands-on” (bl a att skriva produkt-texter och publicera dem på webben) Vi förväntar oss inte att du ska kunna leda verksamheten från dag ett, men att du med support från teamet och Ängsbackas ledning på sikt ska vara huvudansvarig för att leda och samordna vårt marknadsföringsarbete.

Jobbet handlar mycket om att ha förståelse för Ängsbackas produkter, värderingar och vad vi erbjuder dem som kommer hit. Under lugnare perioder kan du varva ditt arbete med att själv delta i festivaler och ibland även vissa kurser.

Vi söker dig som:

 • är driftig, kreativ och har ledaregenskaper
 • är lyssnande, lösningsorienterad och kan hålla ihop ett team
 • är social, stress- och kaostålig och klarar att ha många bollar i luften
 • är bra på att uttrycka dig skriftligt på korrekt svenska, samt även på engelska
 • är trygg och har god självkänsla
 • har egen erfarenhet av personlig och andlig utveckling
  och har engagemang och förståelse för Ängsbackas verksamhetsområden

Meriterande för tjänsten är utbildning och erfarenhet inom:

 • kommunikation och marknadsföring
 • webpublicering, webdesign, wordpress, sociala medier
 • copywriting / kundorienterat skrivande
 • kurs och festivalverksamhet, gärna inom personlig utveckling
 • personalansvar och projektledning

Skicka in din ansökan till jobs@angsbacka.se

Jobbet som volontärskoordinator

Som volontärskoordinator kommer du tillsammans med två kollegor att ansvara för att planera och leda volontärsgruppens arbete (under högsäsong upp till 200 volontärer)  och se till att allt fungerar och löper enligt plan, inklusive hålla i möten, administration, utvärdering, rekrytering och registrering av volontärer. Du har ansvar för ett bra samarbete och kommunikation med Ängsbackas ledning och med övriga operativa kurs/festivalgrupper. Du kommer också fungera som emotionell support för volontärerna samt se till att de får det stöd som är nödvändigt för att de skall kunna fullfölja sina uppgifter. Tillsammans med dina kolleger och ledningsgruppen är du med och skapar en hållbar volontärorganisation och ett bra volontärprogram.

Utmaningen

Jobbet som volontärskoordinator är kanske det allra roligaste på Ängsbacka, men också det allra mest utmanade. Du behöver vara oerhört stresstålig och ha en enorm kapacitet att hålla dig lugn och vid gott humör även när det är stressigt eller krisar. Det är du (och dina kolleger) som ska “hålla space” för alla volontärerna och se till att hela volontärsorganisationen fungerar praktiskt och samtidigt skapar ett varmt och hjärtligt omhändertagande för festivalernas deltagare.

Att arbeta på Ängsbacka

Ängsbacka är på många sätt en unik arbetsplats – kreativ, kaotisk, kul, utmanande och stödjande. Här uppmuntras alla att vara sig själva och visa sig som personer, samtidigt som vi jobbar professionellt och målinriktat. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete med varm gemenskap och dagliga möjligheter att växa som människa.

Vi söker dig som är:

 • Trygg, stabil och är oerhört stresstålig.
 • Social och älskar att möta människor.
 • Gillar att prata inför stora grupper.
 • Van att skapa och leda hållbara team.
 • Kan hålla många bollar i luften samtidigt och är en mycket bra organisatör.
 • Har erfarenhet av arbete med personlig och hållbar utveckling.
 • Är en duktig kommunikatör med mycket bra time-management.
 • Har personlig erfarenhet och förståelse för andlig och personlig utveckling.

Kanske har du gedigen utbildning inom området, kanske har du många års erfarenhet. Det viktiga är att du är rätt person, dvs att du förstår Ängsbackas verksamhet och har ett brinnande engagemang för vårt verksamhetsfält “out of the comfort-zone”, parallellt med att du både är bra på projektadministration och på att leda och möta människor. Välkommen till Ängsbacka, välkommen hem!

Anställningsvillkor

Arbetsperioden är enligt överenskommelse under sommaren 2018, samt planering under vissa perioder under våren. Under festival och camp-perioder ingår jour vilket gör att du då behöver bo på Ängsbacka eller i närheten. Lön enligt överenskommelse.

Info om ansökan: Inför sommaren 2018 är vi öppna både för extern och intern rekrytering för tjänsten som volontärcoordiantor. Hör av dig med ett kort mejl om dig själv om tror att du är rätt person – för denna sommar eller för framtiden. Vi har dock inte ett visst datum som är sista ansökningsdag, och vi kommer inte att ha möjlighet att meddela alla som löpande visat intresse om de har fått tjänsten. 

 Sänd din ansökan med personligt brev och CV till jobs@angsbacka.se 

Läs annonsen här:

https://www.arbetsformedlingen.se/Tjanster/Arbetssokande/Platsbanken/annonser/21896831

 

Ängsbacka som center för hållbarhetsfrågor

Paralllellt med personlig utveckling och andlighet har Ängsbacka  också ett stort engagemang i hållbarhetsfrågor, inklusive egen odling. Vi är färd med att starta en mindre ekoby på området. För några år sedan arrangerades den nordiska permakulturfestival på Ängsbacka.

Sommaren 2017 stog vi värd för European Ecovillage Conference som arrangeras av GEN (Global Ecovillage Network). 600 ekobyentusiaster samlades på Ängsbacka 16-20 juli med massor av workshops, erfarenhetsutbyten mm.

Vintern 2018 planerar vi att för första gången ordna en 5-veckors EDE, Ecovillage Design Education.

Trädgårdsmästarens roll och uppdrag

Som trädgårdsmästare på Ängsbacka är du huvudansvarig för hela vår grönsaksodling mm.

Ditt uppdrag är att arbetsleda ekologisk grönsaksproduktion (friland och kallväxthus) i tätt samarbete med kök, sallads-team och café, samt arbetsleda skötsel av park (gräsmattor, sommarblommor, perenna rabatter, fruktträd ect.). Under trädgårdsavdelningen ligger också skötselansvaret för källsortering och utedass.

Du arbetsleder arbetet som i huvudsak genomförs av volontärer (med skiftande erfarenheter av odling). Till ditt stöd har du två stycken koordinatorer. Du är ansvarig för allt som gäller arbetets innehåll och genomförande, medan koordinatorerna har det ”sociala ansvaret” gentemot volontärerna och deras helhetsupplevelse av både arbetet och vistelsen på Ängsbacka.

Du erbjuds också coachande stöd i din arbetsledarroll.

Vi söker dig som är

Strukturerad, kommunikativ, pedagogisk, social och lugn. Du är trygg i dig själv och håller fokus, är bra på skapa relationer och upprätta samarbeten. Du har en passion för jord, hållbarhet och biologi/ekologi. Du är prestigelös och samtidigt duktig på att delegera och leda andra. Du delar Ängsbackas vision och trivs i Ängsbackas community- kultur.

Kompetenser och erfarenheter

Utbildad trädgårdsmästare eller liknande yrkesutbildning med inriktning mot ekologisk odling och park skötsel, samt några års erfarenhet, alternativt flerårig dokumenterad erfarenhet inom området.

 • Gärna utbildad i permakultur och perenna odlingssystem.
 • Erfarenhet av pedagogisk arbetsledning är av stor vikt.
 • Din sociala kompetens och stresstålighet är väldigt viktig.
 • Kunna hantera budget och ekonomisk redovisning av denna.
 • Du kommer mestadels prata och skriva på engelska i denna tjänst men även svenska.
 • Datakunnig i Google drive, google docs och lite google excel.

Tjänstgöring

 • Heltid; 60-100% enligt överenskommelse
 • Säsong: Mars/april – okt/nov
 • Lön och ev. boende och mat enligt avtal.

Ansökan med CV och kort personligt brev till jobs@angsbacka.se

More info about this position is planned to come during Feb 2018.

You are welcome to send a mail to jobs@angsbacka.se already now.