Vi är valda att representera Ängsbackas medlemmar

Detta är en presentation av Ängsbacka kursgård ekonomisk förenings styrelse 2016-2017. Välkommen att tycka, fråga och ge förslag –  board~a~angsbacka.se  

“Wisdom is the power that enables us to use our knowledge for the benefit of ourselves and others.” – Thomas J. Watson

 

Malin Wik

 

 
• Föreningens ordförande
• Medlem i ledningsgruppen för Ängsbacka AB
• Arbetar operativt i Management på kursgården

Wisdom Management

 

Jag har ett starkt engagemang för Ängsbacka allt sedan min första anställning som husfru i augusti 2009. Jag har under dessa år haft förmånen att få bidra praktiskt och energetiskt inom den dagliga kursgårds-verksamheten och föreningens/bolagets styrelse. Att få leva, andas och växa tillsammans med Ängsbacka och de människor som ger platsen livskraft är det största för mig; varje dag är jag tacksam för denna gåva.

2016 firade vi 20 år och jag önskar att det vi skapar här och nu visar djup respekt för den oändliga kärlek och energi som människor bidragit med genom åren, samt bygger en grund för ett hållbart, kärleksfullt och transformerande Ängsbacka även i framtiden.

När vi är tillsammans kan vad som helst hända – och det gör det!

 

August Hedman

 
august
 
• Föreningens sekreterare

Hittat hem på Ängsbacka

 

Var på Ängsbacka första gången på No Mind 2009. Det var en ögonöppnande erfarenhet av hur mycket mer livet kan vara. Varma kramar och möten, smältande, avslappning, utmaning, glädje, gemenskap, kärlek och närvaro. Har varit på alla No Mind sedan dess. Även varit på Nyårsfestivalen, Påskfestivalen, Tantrafestivalen och Midsommar någon eller några gånger. Ibland som deltagare, ibland som volontär.

Under 2013 var jag större delen av sommaren på Ängsbacka och fick en fördjupad känsla av avslappning, värme i hjärtat och stillhet inombords. Den sommaren ledde till att jag i oktober 2013 flyttade till Molkom. Har gått alla Zen Coachingmodulerna sedan dess, vilket bidragit till ytterligare fördjupning.

 

Annica Karlsson

 
annica
 
• Föreningens vice ordförande
• Bokningsassistent på Ängsbacka
• Hälsoinspiratör
• Utbildad Zen Coach

Email: annicanu (at) hotmail.com

Klar kommunikation

 

Jag kom till Ängsbacka första gången 1997 och blev sedan kvar Molkom. Har genom åren varit delaktig i Ängsbackas verksamhet på olika sätt som boende på Ängsbacka, volontär, sommarpraktikant på kontoret och som medlem i Extended Community.

Min passion i livet är personlig utveckling och självkännedom, något som jag dedikerat en stor del av mitt liv till. Har gått många av Ängsbackas kurser genom åren bl a hela Zen Coaching-utbildningen, läst basmedicin på universitet och har ett stort intresse och kunskap inom hälsa och wellness.

Jag arbetar just nu på bookingkontoret på Ängsbacka. Administrativa uppgifter som passar mig mycket bra, eftersom jag har ett skarpt sinne, bra minne och lätt för att organisera information. Att få arbeta både med människor, dator, papper och siffror är en kombination som passar mig bra. Tydlig och klar kommunikation är några av mina styrkor, samt vänligt och trevligt bemötande, service-minded. Jag känner att min långa historia med Ängsbacka är en stor tillgång i styrelsearbetet.

 

Christophe Golle

 
christophegolle
 
• Styrelseledamot

Humanistisk ingenjör

 

Mina förfäder levde för länge, länge sen i stammar med omkring 50 personer. Tusentals år har passerat sen dess, men jag känner fortfarande i mitt DNA en önskan att tillhöra en gemenskap. Att öppna upp till gåvorna och kompromisserna i att leva med andra. Att vara en sten vars vinklar jämnas ut av vattnet.

Jag är en ingenjör som tycker om allt tekniskt, och jag är fascinerad av det mänskliga sinnet. Jag använder mig av positiv psykologi, studerandet av lycka, sociokrati, theori U, neurolinguistic programming, nonviolent communication och texter av många, kanske alltför många, andliga lärare.

Efter att ha besökt communities från Ukraina till Portugal till norra Finland, kom jag tillbaka till den plats som verkligen berörde mitt hjärta, den plats jag känner mig kallad till och där jag har förmågan att verkligen bidra.

 

Ransher Kaur Jansson

 

 
• Styrelseledamot
• Kundaliniyogalärare
• Kock
• Ledamot i Ängsbacka AB/Top Circle

Email: tryggadyningen (at) hotmail.com

Riktning

 

Ja, vem är jag? Infödd värmlänning som har varit bosatt i Molkom sen barnsben. Jag har levt ett ”vanligt Svenssonliv” i 40 år, med familj, jordbruk och arbete. Har jobbat i den rostfria industrin i hela mitt vuxna liv med allt från produktionsteknik till kvalitétsavdelning för att avsluta de sista 13 åren på marknadssidan. De sista 6 åren på Calamo AB med eget avdelningsansvar med allt från budget, försäljning, kundkontakter, uppföljning med mera. Där hoppade jag av ”ekorrhjulet” efter att mött Kundaliniyogan i mitt liv! Utbildade mig till Kundaliniyogalärare och Gongmaster. 2010 fick jag tjänsten som kurskoordinator på Ängsbacka Kursgård där jag hade kontakt med alla kursledare och upprättade kontrakt, planerade in kurser etc. En rolig läraktig tid för mig! Jag driver nu ett eget företag och har Kundaliniyogakurser och workshops på flera platser i Värmland. Frilansar också som vegetarisk kock. För att få till vardagen med mitt lilla hus och trädgård jobbar jag också lite extra inom hemtjänsten i Molkom.

Det har varit en lång ”guppig” resa att finna tillit till livet och våga leva utifrån vad mitt hjärta viskar. Känner att jag kommit en god bit på vägen med hjälp av Kundaliniyogan och andra spirituellt utvecklande kurser på bla Ängsbacka. Jag känner mig nu mogen att delta i Ängsbackas styrelsearbete, en kul utmaning där det känns fint att lägga min energi. Jag har en bred erfarenhet från styrelse arbete i olika sammanhang. Jag har varit ordförande i SK Örnens Innebandy kommitté (6 år), Värmlands Innebandyförbund (ledamot 5 år), SKY Sveriges Kundaliniyogalärarförbund ( pågående), Mera Molkom ( pågående).

 

Johan Olsson

 
johan
 
• Styrelseledamot

På livets krokiga väg

 

När det blev dags att ge sig in i vuxenlivet var tanken att jag skulle bli en framgångsrik entreprenör. Som nykläckt civilekonom kastade jag mig full av idéer in i företagsvärlden och ”karriären” tog snabbt fart. Det visade sig dock ganska snart att det fanns ett problem. Min själ vantrivdes. Efter 6 år på företagsbanan slutade jag därför tvärt och gav mig istället ut på min första långresa i världen. Och nånstans där väcktes det andliga frö som nu långt senare har gjort att jag bor i Molkom och vill engagera mig i Ängsbacka. I samtal med människor från hela världen fick jag under resan många nya idéer om hur man kan leva livet. Jag kom också i kontakt med buddhismen och spännande tankar om medvetandet.

Tillbaks i Sverige kom vardagen dock snabbt ikapp och mitt nyväckta andliga intresse lades på is. Fokus blev istället på två andra områden, miljö och globala rättvisefrågor. Mitt arbetsliv och ganska snart hela mitt liv, började kretsa allt mer kring detta. Till den grad att det till slut blev för mycket. Jag bestämde mig för att sätta mitt samhällsengagemang på paus. Det beslutet gav mig plötsligt utrymme att återuppväcka mitt andliga intresse och ge det huvudfokus i mitt liv ett tag. Arbetsmässigt bestämde jag mig för att tillsvidare bara ta enkla rutinjobb som man inte “tar med sig hem”. Den här vändpunkten ledde till den mest spännande perioden i mitt liv, den andliga och inre resan, en resa som jag fortfarande är mitt i och som bland mycket annat nu lett mig till en plats i Ängsbackas föreningsstyrelse.

 

Ewa Jacobsson

 

 
• Styrelseledamot
• Journalist
• Hållbarhetsevangelist
• Kreatör

Email: ewa (at) rhizome.se

Hållbar livsstil

 

Jag vet att Ängsbacka förändrar människors liv och jag tror att dess roll är mycket större än vad vi kan ana.  Jag har sett vilken fantastisk potential människan har när hon får möjlighet att blomstra, och den potentialen vill jag stärka på Ängsbacka: att leva upp till sin egen vision “en inspirationskälla för socialt, personligt och globalt välmående” . Jag tror på att engagera våra medlemmar, skapa större kontaktytor och samarbeta på nya sätt. Gnällandets tid är över. Jag har styrka, energi och klarhet i vilken värld jag vill leva i. Jag lever det jag skriver om: Hållbar livsstil. Jag har växlat ner min livsstil och gör så gott jag kan för att ”walk my talk”. 

Jag har entusiasm och nya perspektiv efter en månads lång Eco Village Design Course som inkluderar permakulturdesign av hållbara communitys som jag vill dela med mig av. Jag är hållbarhetsevangelist och idéspruta och är bra på att hitta nya lösningar på utmaningar. Jag har också kunskaper om kommunikation, sociala medier, affärsperspektiv och verktyg för hållbara samarbeten och projektarbeten. Jag har en bakgrund som journalist, valobservatör, creative director, projektledare samt interaktionsdesigner. Jag är Ängsbackavän sedan ungefär 15 år tillbaka och har under åren bidragit i bl.a. programteam, marketing och mediateam.

 

Nova Wegerif

nova1

 

     

 

 

• Suppleant
• Kock

Email: nova (at) gmail.com

Värnar om Ängsbackas själ

 

I maj 1996 ringde Lasse Ek mig och berättade att han köpt en stor gård som han inte riktigt visste vad han skulle göra med, och ville jag hjälpa honom med renoveringen? Självklart ville jag det! Sen den sommaren är Ängsbacka, och människorna jag träffar på Ängsbacka, en självklar och viktig del av mitt liv. Och jag har fått förmånen att vara en liten del av Ängsbackas liv och utveckling. Min roll på Ängsbacka har oftast varit som kock på festivaler och kurser. Jag var också involverad i att starta föreningen och förverkliga drömmen att tillsammans som medlemmar köpa Ängsbacka. Under 3 år har jag varit driftsansvarig för Kursgården, det roligaste, mest utmanande och givande jobb jag haft! Nu bidrar jag med mina kunskaper och förmågor genom styrelseuppdraget.

Jag älskar Ängsbacka och människorna som är Ängsbacka. Jag älskar den magi som skapas här då vi möter oss själva och varandra på ett helt nytt sätt. Ängsbackas största gåva är att tillåta oss att vara den vi verkligen är, bortom våra idéer om hur vi borde vara. Ängsbacka ger oss alla en möjlighet att se och acceptera varandra på djupet, utan dömande eller krav. I detta enkla och självklara sker ett verkligt helande, på ett både personligt, socialt och globalt plan. Som styrelse medlem ser jag att det är min uppgift att värna om och bevara denna helande och transformerande magi; Ängsbackas själ. Jag vill även på alla sätt bidra till att utveckla och förbättra Ängsbackas verksamhet så att vi kan fortsätta att ge av denna gåva till så många människor som möjligt.

 

Krister Hervén

 

• Suppleant • Engagerad i caféverksamheten

Familj och vänner

 

 

Per Frisk

 per-frisk

• Suppelant
• Entreprenör
• Säljare

Email: per (at) permon.se

Nätverkare

 

I have been a spiritual seeker most of my life. I founded Vattumannen Bookshop in 1972 in Uppsala while I was studying marketing, joined TM-meditation, studied English, social anthropology and film science. I began to work part time in Halsa Magazine 1978 editing books, layout, photograpy writing articles. Founded Energica Publishing Company with my wife Monica and published the common ground magazine Energivagen, later FREE. We bought the Halsa Magazine 1993 where I worked as editor-in-chief until 2008 when we sold the publishing house and the Halsa Magazine. I have done Mullingstorp, The Therapeut Training at Risk, lots of Tantra courses, Deidas work and lately lots of courses with Balanced View. I have been at almot every No Mind Festival since the start. During the two last years I have been selling ads för FREE magazine and now, finally, FREE is run by a new owner.

My passion is diving, fixing broken stuff, gardening and short moments. I live in Orsa and part time in Khao Lak, Thailand. Married with Monica and I have tree sons, all whom have been at Ängsbacka. I still have good connections with lots of peoples in the so called spiritual field, what is happening in Sweden and abroad. I can be used as a resource. My dream is that Angsbacka becomes even more mature and finds her inner peace as a part of the natural flow of energy.