Om Ängsbacka

Ängsbacka kursgård är en av Nordens främsta mötesplatser för människor som vill växa i medvetenhet, leva med ett öppet hjärta och värna om vår planet.

 

BAKGRUND

Sedan starten 1997 har Ängsbacka Kursgård berört tusentals människor med sin varma, öppna och kärleksfulla atmosfär under kurser och festivaler.

För många har Ängsbacka blivit en vän som finns med i vardagen som ett stöd och en inspirationskälla. Många eldsjälar har genom åren investerat mycket tid, pengar och framförallt sina hjärtan i att skapa det vi idag kan dela och njuta av tillsammans.

Ängsbacka har under resans gång utvecklats till ett Aktiebolag som nu ägs av medlemmarna i Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening. Det betyder att vi alla tillsammans äger, förvaltar och utvecklar Ängsbacka till dess fulla potential! Och vi vill gärna bli fler! Oavsett om du bara vill stödja verksamheten på distans eller aktivt engagera dig på plats, är du välkommen som medlem.

 

FÖR VEM?

Ängsbacka är för oss alla som tillsammans vill leva och utvecklas i samklang med varandra och planeten, samt inspirera andra att göra detsamma.

Hit kan du komma som kurs- och festivaldeltagare och ta del av ett rikt utbud av workshopledare från hela världen. Du som arbetar med att ge kurser och workshops kan använda Ängsbacka som en plattform för ditt kreativa uttryck, för att skapa nya kontakter och utveckla ditt nätverk.

 

BIDRA OCH ENGAGERA DIG

Vill du bidra och engagera dig i verksamheten och gemenskapen kring Ängsbacka finns många alternativ. Under året löper flera volontärsprogram i samband med festivalerna där du får en möjlighet att bo och arbeta på kursgården en längre tid.

Är du driven entreprenör och vill utveckla verksamheter eller driva projekt inom Ängsbackas intresseområden är du välkommen med dina förslag.

 

MEDLEM

Som medlem kan du vara en del av vår organisation. Du kan antingen påverka oss direkt eller stödja vår organisation på avstånd. 

Naturligtvis är du varmt välkommen att besöka Ängsbackas lördagskafé och njuta av en caffe latte och ekologiska hemlagade kakor i en varm atmosfär.

 

ÄNGSBACKAS SYFTE OCH VISION

● Att föra oss själva och andra hem till insikten om vilka och vad vi verkligen är bortom alla tankar och koncept.

● Att leva våra gåvor och drömmar: Att medvetet skapa det liv vi vill leva, både individuellt och kollektivt, och dela den kunskapen och inspirationen med andra.

● Att demonstrera en väg till hållbar mänsklig utveckling: Att leva och utvecklas i samklang med varandra och planeten och inspirera andra att göra detsamma.

Ängsbackas vision är att bli en av europas ledande mötesplatser för mänsklig hållbar utveckling och inspirationskälla för socialt, personligt och globalt välmående.