Berätta om din bakgrund lite kort.
Var bodde du tidigare? För nu har du flyttat till Molkom!

Jag är 40 år. Lever med Eelko och våra två barn. Jag kommer från Småland men har haft turen att få resa och leva i olika delar av världen. Jag och min familj lämnade vår tidigare hemstad Järna i början av året, reste till Mallorca för att utforska var vi vill bo och landade för ungefär en månad sedan här i Molkom.

-Varför tror du att du blev tillfrågad om att leda Nyårsfestivalen?

Jag tror att jag fick frågan eftersom jag har många års erfarenhet som event- och festivalarrangör samt att jag delar Ängsbackas värdegrunder. Jag har spenderat mycket tid på Ängsbacka och varit del av många festivaler genom åren. 2009 koordinerade jag en festival för sommarens alla volontärer, vi kallade den Efterfesten. Sedan 2010 har jag varit med och skapat Stockholm Yoga & Dance Festival. Efter fyra fantastiska festivaler i Stockholm ville jag vidare och Ängsbacka New Year Festival knackade på dörren.maria_akerstedt

-Hur kändes det när du fick frågan, vad vill du med nyår? Vad är intentionen?

Jag kände omedelbar inspiration och glädje! Årets tema ”Allowing your inner smile” handlar för mig om att hitta till sin egen källa, den naturliga vilan och känslan av acceptans och kärlek. För mig handlar det också om att vi alla har förmågan att skapa och forma våra liv så som vi önskar, från just den platsen. Att manifestera våra drömmar och att aktivt välja det liv vi vill leva.

Hur tänker du när du bjuder in ws-ledare?
Vilka är dom, din beskrivning av dem.

Tänker… jag känner mera efter. Jag bjuder in ws-ledare som berör mig på ett eller annat sätt. Som känns rätt i hjärta och mage. Så klart vill jag även erbjuda ett brett program med erfarna ws-ledare som kan inspirera en bred målgrupp. Jag vill att både stillhet och rörelse ska finnas på programmet, lekfullhet och djup, kreativitet och frihet. Självklart spelar även det faktum in att vi firar ett nytt år. Det känns kul att kunna presentera några nya namn som kommer till Ängsbacka för första gången samtidigt som jag hälsar återkommande namn välkomna tillbaka.

Min beskrivning av årets workshopledare: Människor med hjärtat som ledstjärna.

-Vad blir speciellt och kännetecknande för i år när du leder festivalen? Vad kommer vi inte att känna igen från tidigare år?

Jag hoppas att festivalen kommer ge en känsla av avslappning, påfyllning och njutning på många olika plan. En glädjerik festival!

Nytt för i år är att det kommer finnas möjlighet att vid tre tillfällen under tre dagar gå in i ceremoni för att släppa taget om det som varit och bjuda in det nya. Det kommer vara en djupgående process som jag ser mycket fram emot. Nytt är också att det kommer finnas fler tillfällen för silent sitting. Och så klart det kreativa rummet för skapande.

-Vad gör vi på tolvslaget, hur vill du att vi ska känna då?

På tolvslaget väljer var och en vad de vill göra. Vi kommer erbjuda möjlighet att fira i stillhet och tystnad och vi kommer givetvis erbjuda firande vid elden med poesi, glädjerop och kramar. Min önskan är att vi känner oss redo att gå in i 2017 centrerade i våra hjärtan och i kontakt med vår inre skaparkraft.

-Något annat du vill berätta för oss?

Varmt välkomna att fira New Year Festival på Ängsbacka! Jag hoppas verkligen att just du kommer.