FESTIVALERNA
ÄR ÄNGSBACKA’S HJÄRTA

 

När du deltar i en festival får du chansen att prova på och uppleva MÅNGA OLIKA workshops och metoder. Här finner du en överblick över Ängsbacka's alla festivaler.. Festivaler som INSPIRERAR människor i sin personliga och andliga utveckling samt främjar en mer hållbar livsstil.

 

FESTIVALERNA
ÄR ÄNGSBACKA'S

HJÄRTA

Här finner du festivaler som INSPIRERAR människor i sin personliga och andliga utveckling samt främjar en mer hållbar livsstil. Genom att delta i en festival får du chansen att prova på och uppleva MÅNGA OLIKA workshops och metoder. Ängsbacka är en plats där man ofta finner sig vara i kontakt utifrån en plats av närvaro och hjärta. Både när det gäller mötet med sig själv och mötet med andra. Varmt välkommen!

 

9-13 May
Re-awakening of the Feminine. Nurturing and empowerment of our feminine Heart, Body, Mind, Spirit and Sexual self.

 

21-23 June
Musik, kreativitet, god mat, skogsmagi, öppna hjärtan och massor av dans. Svensk midsommar på Ängsbackavis!

 

26 June-1 July
För tionde året i rad bjuder vi in till en intim festival där sensualitet, närhet, sexualitet, kropp och själ står i fokus. I år en dag längre.

 

7-14 July
Välkommen till Skandinaviens största alternativa festival som låter oss komma ner i kroppen och landa i närvaro, medvetenhet och kärlek. En sommarvecka som kan förändra ditt liv. Temat för i år är LET LOVE RULE!

 

20-26 JulyKänn din livskraft! Bjud in rörelse och kroppsnärvaro. Inspirerande lärare från många olika inriktningar guidar dig djupare in i yogans rika värld.

 

31 July - 5 AugustVälkommen att
utforska hur du kan tillåta och omfamna mer njutning och livsenergi. Både i mötet med dig själv och i dina möten med andra.

 

15-19 AugustVilken framtid kan vi skapa i ett medvetet samspel mellan vuxna och barn? Under fem dagar får vi möjlighet att landa tillsammans och mötas bortom
begränsande koncept.

 

29 Dec-2 Jan
Nourishment for the soul, stillness for the heart, honoring the old, celebrating the new!

 

8-22 April,2019
Welcome the spring and the light. Boost your body with a rich variety of yoga, meditation, dance, music and inspiring workshops.

Ängsbacka är sedan 20 år omtalat för sina festivaler med inspirerande workshops, öppenhjärtlig gemenskap och underbar vegetarisk mat – allt omgärdat av vacker värmländsk natur.

Festivalerna börjar alltid med en stämningsfull VÄLKOMSTCEREMONI första kvällen med musik, inspiration, festivalens intention och presentation av workshopledarna.

Varje dag finns det ett antal parallella WORKSHOPS att välja mellan, och på kvällarna är det konserter, dans, öppen scen eller bara tid att umgås i caféet.

Du deltar även i en daglig delningscirkel. Någon som vi kallar SHARING. Tillsammans skapar ni (6-8 personer) ett heligt utrymme för öppenhjärtat och uppmärksamt lyssnande. En person delar i taget samtidigt som de andra sitter i tystnad och uppmärksammar den person som delar.

Alla i gruppen kommer att ha lika mycket tid för dem och allt som sägs eller görs inom detta heliga utrymme förblir där, du tar inte upp det utanför delningen. Här kan vi integrera upplevelser genom att sätta ord på dem. Det här är ett bra ställe att landa, ett ställe att komma till varje dag. Och en plats där vänskap för livet kan födas.

Ängsbacka har NOLL TOLERANS FÖR ALKOHOL OCH OLAGLIGA DROGER. Vi serverar inte alkohol, och det är inte tillåtet att dricka eller vara under påverkan av alkohol eller andra substanser när du är på Ängsbacka.

Om det skulle vara så att vi finner dig under inflytande av alkohol eller droger kommer vi att be dig att lämna genast.

En festival på Ängsbacka är som ett smörgåsbord där man kan prova på olika slags workshops och aktiviteter UTIFRÅN ENS EGET BEHOV I STUNDEN. Vi försöker lägga programmet så att det på varje pass ska finnas något att välja på oavsett om man längtar efter stillhet, inspiration eller intensitet/uttryck.

Ängsbacka är ett internationellt kurs- och festivalcenter med människor från hela världen. Huvudspråket på festivalerna är ENGELSKA.

Om man vill gå djupare finns möjlighet att boka behandling från utvalda professionella terapeuter i vår HEALING CIRCLE. Här erbjuds ett rikt utbud av massage, healing, coaching, energiarbete, rådgivning och diverse olika terapier. Du bokar och betalar för din session på plats på Ängsbacka.

Festivalområdet ligger mitt i den värmländska naturen med omgivande skogar, en stor och vacker trädgård samt närliggande sjöar att simma i på varma dagar.

Här serveras god och näringsrik VEGETARISK MAT tre gånger om dagen. Vi använder i stor utsträckning lokalt producerade och ekologiska råvaror.

Ängsbacka's CAFE är fyllt med smarriga desserter, snacks och smörgåsar samt ett rikt raw food-utbud. När du sedan är redo att varva ner efter en upplevelserik dag, kan du krypa in i vår varma och ångande VEDELDADE BASTU.

ETT GEMENSAMT FÄLT

När människor berättar vad som är speciellt för dem med Ängsbackas festivaler pratar de ofta stämningen och helhetsupplevelsen.

När tillräckligt många i en grupp vågar öppna upp, vara sårbara och kommunicera från hjärtat uppstår det ett ”gemensamt fält”.

I det fältet känner vi oss sedda, hörda och hållna. Här får vi möjlighet att ge uttryck för, och bli mötta i, hela spektret av våra känslor – glädje, livslust, sorg, ilska och frustration.

Någonting djupt inom oss slappar av och en acceptans gentemot oss själva och andra infinner sig.

Det finns de som kallar Ängsbacka en magisk plats. Kanske är det just på grund av detta fält som uppstår. Ett fält av magi.

KOMMA HEM TILL SIG SJÄLV

Deltagare i alla åldrar – från Sverige och resten av världen – återkommer till Ängsbackas festivaler år efter år. Både för upplevelsen av att komma hem till sig själv – och för känslan av att vara naturligt delaktig i någonting som är större än oss själva.