FESTIVALER FÖR ALLA SMAKER

 

När du deltar i en festival får du chansen att prova på och uppleva MÅNGA OLIKA workshops och metoder. Här finner du en överblick över Ängsbacka’s alla festivaler.. Festivaler som INSPIRERAR människor i sin personliga och andliga utveckling samt främjar en mer hållbar livsstil.

FINN DIN FAVORIT ♥

 

Ängsbacka är sedan 20 år omtalat för sina festivaler med inspirerande workshops, öppenhjärtlig gemenskap och underbar vegetarisk mat – allt omgärdat av vacker värmländsk natur.

När du deltar i en festival får du chansen att prova på och uppleva MÅNGA OLIKA workshops och metoder. Här finner du en överblick över Ängsbacka’s alla festivaler. Festivaler som INSPIRERAR människor i sin personliga och andliga utveckling samt främjar en mer hållbar livsstil.

20-22 juni,
2019

Musik, kreativitet, god mat, skogsmagi, öppna hjärtan och massor av dans. Svensk midsommar på Ängsbackavis!

25-30 juni
2019

En intim festival där sensualitet, närhet, sexualitet, kropp och själ står i fokus.

6-13 juli,
2019

Skandinaviens största alternativa festival som låter oss komma ner i kroppen och landa i närvaro, medvetenhet och kärlek. En sommarvecka som kan förändra ditt liv. Program även för barn och ungdom.

18-24 juli,
2019

Känn din livskraft! Bjud in rörelse och kroppsnärvaro. Inspirerande lärare från många olika inriktningar guidar dig djupare in i yogans rika värld.

30 juli-4 aug,
2019

Hur kan du vara sann till dig själv… och från den platsen tillåta och omfamna mer njutning och livsenergi? Både i mötet med dig själv och i dina möten med andra?

14-18 aug,
2019

Vilken framtid kan vi skapa i ett medvetet samspel mellan vuxna och barn? Under fem dagar får vi möjlighet att landa tillsammans och mötas bortom begränsande koncept.

29 dec – 2 jan,
2019/20

Sätt intentioner för det nya året med dina drömmar och ditt hjärtas djupaste önskningar. Välkommen till denna glittrande magiska nyårsfest på Ängsbacka!

9-13 april,
2020

Välkomna våren och ljuset. Boosta din kropp med yoga, meditation, dans, musik och inspirerande workshops.

datum för 2020 ännu ej bestämda

Uppvaknande av den feminina. Ge näring och kraft till vårt feminina hjärta, kropp, sinne, ande och sexuella själv.

under hela
året

Vi har även många inspirerande kurser och events hela året om.

Välkommen att läsa mer här..

Ängsbacka är sedan 20 år omtalat för sina festivaler med inspirerande workshops, öppenhjärtlig gemenskap och underbar vegetarisk mat – allt omgärdat av vacker värmländsk natur.

Festivalerna börjar alltid med en stämningsfull VÄLKOMSTCEREMONI första kvällen med musik, inspiration, festivalens intention och presentation av workshopledarna.

Varje dag finns det ett antal parallella WORKSHOPS att välja mellan, och på kvällarna är det konserter, dans, öppen scen eller bara tid att umgås i caféet.

Du deltar även i en daglig delningscirkel. Någon som vi kallar SHARING. Tillsammans skapar ni (6-8 personer) ett heligt utrymme för öppenhjärtat och uppmärksamt lyssnande. En person delar i taget samtidigt som de andra sitter i tystnad och uppmärksammar den person som delar.

Alla i gruppen kommer att ha lika mycket tid för dem och allt som sägs eller görs inom detta heliga utrymme förblir där, du tar inte upp det utanför delningen. Här kan vi integrera upplevelser genom att sätta ord på dem. Det här är ett bra ställe att landa, ett ställe att komma till varje dag. Och en plats där vänskap för livet kan födas.

En festival på Ängsbacka är som ett smörgåsbord där man kan prova på olika slags workshops och aktiviteter UTIFRÅN ENS EGET BEHOV I STUNDEN. Vi försöker lägga programmet så att det på varje pass ska finnas något att välja på oavsett om man längtar efter stillhet, inspiration eller intensitet/uttryck.

Om man vill gå djupare finns möjlighet att boka behandling från utvalda professionella terapeuter i vår HEALING CIRCLE. Här erbjuds ett rikt utbud av massage, healing, coaching, energiarbete, rådgivning och diverse olika terapier. Du bokar och betalar för din session på plats på Ängsbacka.

Festivalområdet ligger mitt i den värmländska naturen med omgivande skogar, en stor och vacker trädgård samt närliggande sjöar att simma i på varma dagar.

Här serveras god och näringsrik VEGETARISK MAT tre gånger om dagen. Vi använder i stor utsträckning lokalt producerade och ekologiska råvaror.

Ängsbacka’s CAFE är fyllt med smarriga desserter, snacks och smörgåsar samt ett rikt raw food-utbud. När du sedan är redo att varva ner efter en upplevelserik dag, kan du krypa in i vår varma och ångande VEDELDADE BASTU.

Ängsbacka är ett internationellt kurs- och festivalcenter med människor från hela världen. Huvudspråket på festivalerna är ENGELSKA.

Ängsbacka har NOLL TOLERANS FÖR ALKOHOL OCH OLAGLIGA DROGER. Vi serverar inte alkohol, och det är inte tillåtet att dricka eller vara under påverkan av alkohol eller andra substanser när du är på Ängsbacka.

Om det skulle vara så att vi finner dig under inflytande av alkohol eller droger kommer vi att be dig att lämna genast.

ÄNGSBACKA MAGI

När människor berättar vad som är speciellt för dem med Ängsbackas festivaler pratar de ofta stämningen och helhetsupplevelsen.

Vi tror att när tillräckligt många i en grupp vågar öppna upp, vara sårbara och kommunicera från hjärtat så uppstår det ett ”gemensamt fält”. Här finns möjlighet att ge uttryck för, och bli mött i, hela spektret av våra känslor – glädje, livslust, frustration, sorg och kärlek.

Någonting djupt inom oss kan slappna av och en acceptans gentemot oss själva och andra är möjlig.

Det finns de som kallar Ängsbacka en magisk plats. Kanske är det just på grund av detta fält som uppstår. Ett fält av magi.

ATT KOMMA HEM TILL SIG SJÄLV

Deltagare i alla åldrar – från Sverige och resten av världen – återkommer till Ängsbackas festivaler år efter år. Både för upplevelsen av att komma hem till sig själv – och för känslan av att vara naturligt delaktig i någonting som är större än oss själva.