Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

2-4 juni

Vilda Växt-Vandring

~ Raw food och ätliga växter i naturen~

med Dan Uhrbom

Dan Uhrbom visar dig vägen till ett helare liv – både på ett fysiskt plan genom vilda växter och råkost, och på ett spirituellt plan där han visar hur vi får tillgång till vår stora kraft och mentala styrka.

 

Naturens skafferi

Utöver svamp, blåbär och lingon finns det mycket annan nyttig mat som växer vilt i naturen. Det kan vara bra att känna till vad som erbjuds i en eventuell krissituation, om man vill förbättra sin hälsa, har ont om pengar eller tycker att det är kulinariskt och roligt med ovanlig mat från naturens skafferi.

 

Inre kraft, vilda växter och raw food

Kursen inleds med inspiration kring vår inre kraft, och om fördelarna med vilda växter och raw food. Därefter gör vi en gemensam växtvandring med insamling av och information om de växter som vi hittar i närområdet.

När vi är tillbaka kommer vi att göra olika rawfood-rätter, både på vilda växter och utifrån andra rawfood-ingredienser.

 

Mer om kursinnehållet

Hur du gör en smoothie och en vildsallad så att den blir god och innehållet behåller sina goda egenskaper. 

Hur du gör din egen maskroslunch t.ex. med hjälp av en handdriven kvarn.

Hur du gör crackers och chips på vilda växter samt smakprov på dessa.
Hur du syrar gröna växter och smakprov på syrade blad, granskott, tallskott, och blad från lövträd samt hemmagjord surkål.

Olika sätt att förvara gröna blad på och vilka alternativ det finns för att få lite färsk mat på vintern från naturens skafferi, om fröer som kan samlas in, hur man kan göra bokashi.

Flytande mikrober, Probiform som är bra för magen och hälsan.

Givetvis kommer det att finnas utrymme för frågor om raw food och hälsa.

 

Lördag

Vi lyssnar till Dan när han pratar om den inre kraften som vi alla är födda med, samt om ätliga växter i vår natur och varför de är så nyttiga. Dan berättar också om vännerna mikroorganismer i naturen och i tillskottet Probioform, deras viktiga, välgörande verksamheter i jorden respektive i tarmarna hos både människor och djur. Samt hur det finns tillgänglig energi att tillgå som är miljövänlig och gratis.
• Vi tar en promenad och plockar vilda växter som finns i omgivningen.
• Dan demonstrerar bland annat hur man gör en uppiggande grön smoothie gjord på vilda växter som vi plockat, med frukt, hela bär och Probioform i, samt hur man gör groddar.
• Vi gör crackers och frackers som vi hoppas blir färdiga i torkugnen tills nästa dag.
• Under tiden visar Dan hur man gör ”vildsallad”, typ sesampasta, rödbetssallad etc. Vi mal lite gröna blad i handkvarnen. Det vi gör kan variera något.
• Sedan äter vi vildsallad och det övriga tillsammans med surkål, crackers och kokosfett, syrade granskott, syrade tallkottar, syrade rönnbär, syrade gröna blad, dressing etc.
• På kvällen planeras det lite dans, sång och meditation med tilltugg.

 

Söndag

Vi talar mer om gröna blad och visar hur man på vintern kan använda färska råvaror i skogen. Vi smakar av frackers och crackers i den mån de blivit färdiga.
• Vi syrar vitkål och vilda blad. Ta med dig ett par små glasburkar 0,3 & 0,2 liter – med skruvlock går utmärkt.
I dem kan du ta med hem de fermenteringar som vi startar,
så att du kan låta det fermentera/syra färdigt hemma hos dig.
• Samtidigt gör vi Schnitzerkost av groddat bovete, linser, rivet äpple, blötlagda russin, citronjuice, ingefära, alger och hackade gröna blad – en utmärkt måltid i sig. Vi gör olika röror typ vegankaviar, spiralis-spagetti med tomatsås, tallkvist-pesto m.m. så det igen blir en inspirerande måltid som vi äter tillsammans med crackers, kokosfett och frackers. Schnitzerkosten tar vi som efterrätt med en god avokadokräm.
• Vi orienterar oss också bland infektioner och sjukdomar, vaccinationer, kolloidalt silver, MMS och om enkel fasta-detox i den mån vi har tid och det finns intresse.

 

Mer information


  • Kursen kommer att vara på svenska.
  • Kursen har begränsat antal platser

För information om mat och boende, kontakta Ängsbacka:
booking@angsbacka.se
Telefon: 0553-10035

 

Varmt välkommen på Vilda växt-vandring i juni!

Dan Uhrbom


Dan Uhrbom är en av Sveriges mest kunniga människor på vilda ätbara växter och ekologisk odling. Dans intresse för råkost och hälsa tog sin början redan 1966, och han har sedan dess utvecklats från maskiningenjör till livsingenjör. Hans stora intresse är att få fler att se världen ur ett helhetsperspektiv – då han ser att allting påverkar allting.

 

Praktisk information


Vilda Växtvandring med Dan Uhrbom
2-4 juni 2017

Ankomst & avresa

Ankomst fredag den fredag 2 juni

  • Ankomst och incheckning kl 18.00-19.00
  • Middag serveras kl 18.30-19.30
  • Kursen startar kl. 20.00

Avresa söndag 1 maj

  • Kursen slutar senast vid 16.00

Boende

Ängsbacka erbjuder enkelt boende i hemtrevlig stil. Vänligen se under fliken Pris & bokning i menyn ovan vilket boende som erbjuds i samband med kursen.

  • Alla våra boendealternativ har delad dusch och toalett.
  • Medtag lakan, påslakan & örngott. Medtag även egen handduk.
  • Lakanset med handduk kan också hyras till en kostnad av 150kr per set och kurs.

Maten

Frukost, lunch, fika och middag serveras. På Ängsbacka serveras vegetarisk kost som i möjligaste mån är ekologisk, närproducerad och lagad med kärlek. I samband med din bokning kan du beställa Vegankost (bokas även vid laktosintolerans), Glutenfri kost och anmäla Nötallergi. Av praktiska skäl kan vi inte tillmötesgå andra födoämnesallergier, matfilosofier eller dieter.

lunch Ängsbacka

Allmän information

Ängsbacka är ett internationellt kurs- och festivalcenter med workshopledare från hela världen. Var därför uppmärksam på att huvudspråket på kurserna ofta är engelska.

En bra ide kan vara att ta med grövre skor för promenader på stigarna kring Ängsbacka. Möjlighet till bastu ges ofta under våra kurser, extra handduk kan vara bra att ha. Om du glömmer att ta med kan en bastuhandduk hyras för 50kr per handduk och tillfälle.

Övrigt

För uttag av kontanter finns en automat vid Konsumbutiken i Molkoms samhälle ca 1,5 km från Ängsbacka.

I Ängsbackas butik säljs hälsoprodukter och ekologisk kroppsvård, avslappnande musik, böcker, annorlunda kläder, ekologiska rökelser, unika smycken, yogamattor mm.

cafe cakes Ängsbacka

Alkohol- och drogfritt

Vänligen observera att Ängsbacka är alkohol. och drogfritt. Vi serverar inte alkohol, och det är inte heller tillåtet att att dricka alkohol eller att vara berusad eller drogpåverkad på Ängsbacka.

Hitta hit

Du är lätt att ta sig till Ängsbacka med tåg och buss, eller med bil. Läs mer om hur du hittar hit.

Samåkning

Vi samarbetar med samåkningstjänsten GoMore. Ange “Molkom” som din destination.

Pris och bokning


Vilda Växtvandring med Dan Uhrbom
2-4 juni 2017

 

 


BETALNINGSSÄTT

När du ska betala för ett evenemang (eller endast för kost och logi) kan du antingen direktbetala on-line med kontokort eller använda banköverföring.

Om du har möjlighet ser vi gärna att du betalar med banköverföring eftersom det minskar de transfereringskostnader som vi betalar vid kortbetalning.

Medan du bokar kommer att du att få vidare instruktioner. Efter att du bokat din biljett kommer du att få en bekräftelse via e-post.

 

1) Kortbetalning

Betala on-line med valfritt betalkort/kontokort.

 

2) Banköverföring

Från Sverige:
Insättning på Ängsbackas Bankgiro 5038-7448

Från utlandet:
Swift address: NDEASESS
IBAN: SE63 9500 0099 6026 4418 5510

Viktigt! Ange vilket event du bokar (samt ditt namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget ).

 

BOKNINGSVILLKOR

Om du använder BANKÖVERFÖRING vänligen betala samma dag som du bokar.

 

AVBOKNINGSVILLKOR 

Vid avbokning som sker fram till en månad före evenemanget börjar tar vi ut en avbokningsavgift på 350 kr per person. För barn och ungdom (upp till 18 år) är avbokningsavgiften hälften, dvs 175 kr / barn. Därefter, och fram till evenemangets start, är avbokningsavgiften 15 % av bokningens totala värde. Maxbeloppet vi behåller per person/bokning är 900 kr.
Observera att vid avbokning under de två sista veckorna före evenemangets start, behövs komplettering med ett läkarintyg för att återbetalning ska ske. Ingen återbetalning sker om du avbokar efter att evenemanget har startat.
Om Ängsbacka ställer in evenemanget så återbetalas hela beloppet.

OBSERVERA att det kan ta upp till en månad innan du har det återbetalade beloppet på ditt konto.

 

 

KOMMUNIKATIONSPOLICY

Som en del av vår kundkommunikation håller Ängsbacka vid behov kontakt med dig som deltagit i våra kurser och festivaler genom att posta eller mejla:
– tackbrev och utvärderingsankäter
– erbjudanden att skriva upp sig på mejlinglistor för närliggande intresseområden
– information om kommande evenemang med samma workshopledare eller inom samma ämnesområde.

Vi har även ett allmänt månatligt email-nyhetsbrev där vi berättar om vår verksamhet och om vad som är på gång framöver i vår evenemangskalender med mera. Nyhetsbrevet kan man alltid välja att avregistrera och åter-registrera sig från/till när man så önskar.

 

FRÅGOR

Om du har frågor angående bokning, betalning, avbokning eller kommunikationspolicy med mera, vänligen kontakta oss på:
e-mail: booking@angsbacka.se
telefon: +46 553 100 35