Laddar Evenemang
5-10 maj 2020

Stora Medicinhjulet

~ En Shamans Resa ~

SYD – Delkurs 1 (av 4)

med Victor Forselius


Stora Medicinhjulet är en utbildning i inka-shamansk tradition, en djup helandeprocess där du lär dig praktiska helande övningar samt vacker visdom som hjälper oss att se världen med nya ögon.

Utbildningen är uppdelad i fyra veckokurser (normalt tisdag till söndag), ett för varje väderstreck (se nedan). Kurserna går med cirka fem månaders mellanrum, och du får också praktiska övningar med dig hem för att integrera visdomen i ditt liv.

De fyra kurserna väcker en personlig transformation vilket gör att man behöver fullfölja utbildningen för att inte avbryta den process inom dig som du startat.

 

De fyra väderstrecken

Syd: Shamanen rensar sitt förflutna och dess historier så som ormen ömsar sitt skinn. Här lär du dig att omvända dina djupaste sår till kraftkällor och medkänsla. Du initieras och vävs in i en linje av medicinmän och kvinnor som helar, följer och guidar dig på din väg genom livet. Här lär du dig Illuminations processen och hur du raderar avtryck av karma och sjukdomar från ljusenergifältet. Genom dessa kraftfulla helande tekniker lär du dig att läka djupa plan av ditt väsen.

Väst: Shamanen bryter sig fri från de rädslor som följer oss genom livet och lär sig att resa bortom döden. När du helar det bagage som du ärvt av din familj, bryter du dig fri från generationers förbannelser som går i arv från föräldrar till barn. Här upptäcker du vägen av den fredfulla krigaren och utövandet av icke dömande, som låter dig skapa och leva i en värld av fred. Upplev och lär dig hur du drar ur de skadliga energier som trängt sig in i ditt energifält. Lär dig att avstå dessa tunga energier och eliminera dem från människor och situationer i ditt liv.

Norr: Shamanen reser genom oändligheten, platser utanför tid och rum. Du tappar dina begränsande roller och föreställningar, och behärskar visdomsundervisningen av osynlighet, att bemästra tiden och att hålla en hemlighet. Här reser du ut i det oändliga för att plocka tillbaka bitar av din själ och upptäcka de ursprungliga sår som fört dig bort från ditt öde som skapas av dina drömmar. Lär dig att förändra och skriva om dina själs kontrakt så att du kan börja leva ett liv av rikedom och överflöd.

Öst: Shamanen vet hur man “drömmer fram världen till manifestation”. Här lär du dig bemästra energi och dess avsikt som skapar din verklighet. Du lär dig dödens riter, upptäcker de vägar som för oss till livet efter detta, för att kunna hjälpa en kär vän på hennes sista resa. Dödens riter lär dig att gå graciöst genom livets övergångar, födas på nytt efter en utmanande tid och in i en värld av universums flöde. In i en värld med andligt medvetande.

Mellan kurserna

Mellan dessa kurser efter ca 2.5 månader inkluderas ett personligt skypesamtal med mig där jag kommer att coacha dig. Under denna coaching går vi igenom din personliga process och stärker din livssituation. Dessutom inkluderas en ceremoniell distanshealing där vi förbereder och stärker din personliga process inför nästa kurs som då startar efter ytterligare 2,5 månader. Detta tillägg kommer att fördjupa och stärka din process, samt ge dig support och vägledning medan du vandrar genom utbildningen. Mellan kurserna kommer ni även att hållas under mina vingar och ha direkt kontakt med min assisterande Shaman som också finns tillgänglig för att guida dig rätt under djupa och personliga processer.

 

Inget quick fix

För att kunna hålla denna rena energi och förstå den, krävs träning och disciplin som du får genom att vandra genom medicinhjulet. Att vandra som shaman är inget quick fix utan en transformerande livsresa av att utforska liv. En resa av att förstå kraften av de fyra väderstrecken och använda den genom att hela sig själv på djupa plan; att hela ego, rädslor, kraftmissbruk, triggers och att kunna se med ärlighet på egna gömda och dömande aspekter inom oss.

När vi når denna plats av att vandra med oklanderlighet, integritet och oändlig kraft öppnas mästarkurserna upp för att nu kunna ta resan som en sann förvaltare av den inka-shamanska traditionens djupa visdom och att hela/ styra energi genom autentiska behandlingsformer. Välkommen att bli ett med linjen av medicinmän och kvinnor från Anderna.

 

Visdom, kunskap och transformation

Denna kurs är utformad av djup visdom, kunskap och Victor Forselius Despachoav fantastiska övningar som hjälper dig att transformera dina djupaste sår och minnen till kraftkällor, förståelse och medkänsla. Att nu kunna vandra med skönhet på jorden.

Du kan gå denna utbildning antingen för att ge dig själv den största investeringen hittills för att hela dig själv eller också för att lära dig att hela andra. Genom denna utbildning får du kunskapen till att skapa en egen verksamhet med stor potential där du står för djup och avancerad erfarenhet från helande övningar, samt stor kunskap om psykologi och den fysiska kroppen.

En verksamhet som med nya insikter kommer att kunna blomstra med din process av att vandra i skönhet. Att vara i service för alla vi möter och att skapa din dröm av överflöd och själslig hälsa.

Kurserna är som Q´ero indianerna; lekfulla och skapade med glädje men likväl lika disciplinerade och seriösa för att låta dig bli tränad till en mästare i att styra och söka genom den levande energin.

 

Att arbeta med energi

Dessa kurser kräver ingen förkunskap om energi eller andligt arbete utan kommer att från grunden ge dig den inka- shamanska traditionens karta av djup förståelse och växande. Om du redan har stor erfarenhet av energiarbete och healing kommer du nu i ödmjukhet att upptäcka ett helt nytt sätt att hela, hjälpa, dela och få en större verktygslåda. Denna utbildning kommer att lära dig känna och kommunicera med den levande energin i allt levande runt oss. Varje människa är unik och uppfattar energi på ett unikt sätt genom personliga filter. Du kommer att finna din personliga healingkraft, och genom energi och intuition kunna söka och läsa av energi för att kunna ställa kraftfulla och precisa diagnoser av vad som föregår i dina klienters liv.

Efter dessa kurser kommer du att besitta förmågan att hela dig själv och i och med det kunskapen att hela andra. Inka-shamanernas läror tar dig djupt in i din personliga utveckling och innehåller föreläsningar, praktiska övningar och aktiveringen av ditt andliga jag där du tar emot indianernas traditionella och uråldriga riter för att stärka och bygga en ny energikropp.

 


Mer information

 • Kursen kommer att vara på svenska / engelska beroende på deltagarna.
 • För frågor, kontakta Marie Palmlöf 0730-273850
 • Kontakta oss för frågor om mat och boende:
  booking@angsbacka.se
  0553-10035.

 

Välkommen till Stora Medicinhjulet på Ängsbacka!

Victor Forselius


Den Inka-shamanska traditionens väg

Victor Forselius har vandrat den Inka-shamanska traditionens väg i åtta år, en väg som lärt honom att ömsa sitt förflutna. Genom denna uråldriga tradition ser han hur olika sårade delar inom oss gör oss sårbara för andra människors projiceringar och historier. Dessa avtryck från det förflutna lever fortfarande inom oss och hindrar oss från att vara fullt närvarande i livet.

Vi är många som påverkas av den inre livlöshet i de delar av oss som vi förlorat i olika situationer genom livet; vackra aspekter och gåvor som vi inte längre kan eller vågar uttrycka. Detta i sin tur kan skapa såväl fysisk som psykisk sjukdom i våra liv.
Victors schamanska bröder och systrar från Anderna har lärt honom hur vi kan ta bort dessa tunga minnen och avtryck inom oss, så att vi inte längre skapar en sårad omvärld eller faller offer för kraftmissbruk.

Att vandra med integritet

Shamanen vandrar med hög integritet; vilket betyder att det inte finns någon skillnad på vem man säger att man är, vad man tänker eller utger sig för att vara. Det handlar om att man vandrar som man talar utan att dölja något då man alltid strävar efter att uttrycka sin själs sanning. I traditionen vandrar schamanen likt en fredfull krigare för att lära sig att utöva icke-våld, icke-rädsla samt icke-dömande och skapa en värld av ömsesidighet, fred och balans.

 

Alberto Villoldo

Victor påbörjade sin resa 2009 genom att utbilda sig inom Alberto Villoldos skola och läror under fyra år. Under sin första kurs träffade han en kvinna som bjöd hem Q´ero-shamaner från Peru till Holland. Varje gång Q’ero-schmanerna kom till henne åkte han dit, bodde med dem och var med på deras workshops för att motta healingsessioner och traditionella initieringar

Från Alberto har Victor lärt sig hur energi flödar tillsammans med vår fysiska värld. Han har fått hjälp att sätta ord på en djup tradition av själ, känsla och mystik, och att översätta ett andligt språk till en djup förståelse för västerländska hjärnor. Albertos läror har varit till hjälp för att ömsa ett sårat förflutet av försvagande historier till att kunna vandra i kraft, säkerhet och skönhet.

Q’ero – källan till traditionen

Parallellt med att gå vid Albertos sida har Victor även utbildat sig hos Q’eros, som är källan till traditionen. Q´ero-folket har visat Victor hur man vandrar en väg av hjärta, ödmjukhet och oklanderlighet i flöde tillsammans med en andlig värld vid vår sida. Att vandra i närvaro med en fot i en värld av form och fysiska ting och med den andra foten i en värld av själ och ande.

Så här beskriver Victor vad han har fått av gå i lära hos Q’ero-folkets schamaner:

”De har guidat mig till en djup ömsesidighet med allt levande på jorden och med källan till livskraft i universum. Jag har funnit mitt kall till att vandra vid indianernas sida och fortsätta min utbildning och lära med dem.

Jag är här för att vandra och dela denna uråldriga energimedicin vidare så att detta sätt att leva i kontakt med universum och att skapa ceremoni och healing hålls ren och autentisk. De har hjälpt mig att kliva in i en ny tid med vishet och förståelse om den förestående förändring som just nu sker på jorden.”

Arbete i Peru och Sverige

Victor jobbar nu direkt med Q´ero-shamanerna bland annat vid de resor till Peru som han anordnar. Han assisterar även dem i deras egna internationella skola som öppnade i januari 2014 i Peru. Schamanerna kommer även löpande till Sverige där Victor reser runt med dem och ordnar ceremonier och healings där de delar med sig av sin fantastiska 10,000-åriga visdom från de heliga bergen i Anderna.

qero-inca

 

 

 

 

 

 

 


Mer info om Victors kurser, föredrag och resor till Peru finner du på hans hemsida.

Praktisk Information


En Shamans Resa- Stora Medicinhjulet SYD
5-10 maj 2020

Ankomst & avresa

Ankomst tisdag den 5 maj

 • Lunch tillgänglig från kl. 13.00-14.00 (Extra kostnad 85 Kr)
 • Incheckning kl. 14.00-14.45
 • Kursen startar kl. 15.00

Avresa söndag 10 maj

 • Kursen slutar kl. 14.00

Delkurserna löper över sex dagar och fem nätter.

 


BOENDE

Ängsbacka erbjuder enkelt boende i hemtrevlig stil. Vänligen se under fliken Pris & bokning i menyn ovan vilket boende som erbjuds.

 • Alla våra boendealternativ har delad dusch och toalett.
 • Medtag lakan, påslakan & örngott. Medtag även egen handduk.
 • Lakanset med handduk kan också hyras till en kostnad av 150kr per set och kurs.

MATEN

Frukost, lunch, fika och middag serveras. På Ängsbacka serveras vegetarisk kost som i möjligaste mån är ekologisk, närproducerad och lagad med kärlek. I samband med din bokning kan du beställa vegankost, mat för laktosintolerans, glutenfri kost samt nötallergi. Av praktiska skäl kan vi inte tillmötesgå andra födoämnesallergier eller dieter.

 

ALLMÄN INFORMATION

Ängsbacka är ett internationellt kurs- och festivalcenter med workshopledare från hela världen. Var därför uppmärksam på att huvudspråket på kurserna ofta är engelska.

En bra ide kan vara att ta med grövre skor för promenader på stigarna kring Ängsbacka. Möjlighet till bastu ges ofta under våra kurser, extra handduk kan vara bra att ha. Om du glömmer att ta med kan en bastuhandduk hyras för 50kr per handduk och tillfälle.

 

ÖVRIGT

För uttag av kontanter finns en automat vid Konsumbutiken i Molkoms samhälle ca 1,5 km från Ängsbacka.

I Ängsbackas butik säljs hälsoprodukter och ekologisk kroppsvård, avslappnande musik, böcker, annorlunda kläder, ekologiska rökelser, unika smycken, yogamattor mm.

 

ALKOHOL OCH DROGFRITT

Vänligen observera att Ängsbacka är alkohol. och drogfritt. Vi serverar inte alkohol, och det är inte heller tillåtet att att dricka alkohol eller att vara berusad eller drogpåverkad på Ängsbacka.

 

HITTA HIT

Du är lätt att ta sig till Ängsbacka med tåg och buss, eller med bil. Läs mer om hur du hittar hit.

 

SAMÅKNING

För att erbjuda och finna samåkning, gå med i Facebook-gruppen Carpooling to & from Ängsbacka.

Pris & Bokning


En Shamans Resa – Stora Medicinhjulet SYD
5-10 maj 2020

Steg för att boka denna kurs

 1. Bekräfta ditt intresse och registrera dig via Marie Palmlöf 0730-273850. Du får betalningsinformation för kursavgift från Marie.

Notera att deltagande i denna kurs kräver två betalningar med olika mottagare; en betalning för själva kursen 8000 SEK till organisatören och en betalning till Ängsbacka kursgård för mat och boende + administrativ avgift.

 1. När din plats på kursen är bekräftad av Marie – klicka på knappen ovan för att boka och betala mat och boende.
 2. Först till kvarn gäller för de tillgängliga boendealternativ, säkra din plats genom att boka tidigt. Det är väldigt fördelaktigt för oss att få din anmälan och betalning minst 2 veckor innan kursstart, desto snarare ju bättre.

Obs! Betalningsmetod och regler för återbetalning för de två betalningarna skiljer sig åt, se avsnitt nedan för information gällande avgift för mat och boende (din betalning till Ängsbacka).