Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

1-5 maj 2019

~ Våryoga-retreat ~

med Sohan & Birgitta

Tre dagars retreat på naturskön plats för att ladda batterierna och skapa en ny rytm. Låt dig njuta. Det känns i både kropp och själ efteråt det kan vi lova!

 

Våryoga

I samvaro blir vi så mycket starkare och fyller våra hjärtan med glädje.
Kundaliniyoga och meditation är verktyg för att samla ihop oss både på insidan och utsidan, skapa styrka och fokus. 
Förutom härlig yoga och meditation blir det breathwalk (andningspromenader) i den omgivande vackra naturen, gongbad (djupavslappning till gong), ljuvliga mantrasånger i soluppgången, spännande vegetarisk mat. Det finns även tid för stillhet och egna promenader.
 
Varje dag innehåller en skön morgonstund med yogapass och ljuvliga mantrasånger. Därefter intas en härlig frukostbuffé med spännande inslag som ger dig tips på ny mat. Även lunch och middag är en fröjd för ögat och magen.
 
Yogadagarna varvar yoga, yogisk teori, meditationer, avslappning, gongbad, breathwalk (andningspromenader) och mantrasång.
 
Du kommer att få med dig flera tips för egen yogaträning hemma, både gällande andning, rörelser och meditationer, samt att maten säkert inspirerar dig till att föra in något nytt i din vardag.
 

Om du funderar på att gå vår yogalärarutbildning kan detta vara ett bra sätt att prova på hur det är. Läs mer om Kundaliniyoga Teacher Training här.

Vad ska vi göra?

Under retreaten kommer vi även att gå igenom delar av materialet som ingår på vår yogalärarutbildning, och deltagare på yogalärarutbildningen kommer vara med på denna retreat. Delar ur materialet kommer bl a vara: Chakrasystemet, Yogans 10 kroppar med numerologi, Humanologi – den yogiska livsstilen för hälsa, välbefinnande och mer energi. Vi lovar superhärliga dagar med mantrasång i arla morgonstund (extra härligt i maj månad med fågelkvitter i bakgrunden), fin samvaro och en försmak till hur yogalärarutbildningen kan förgylla ditt liv till en hjälp att finna en mer medveten väg till hälsa och utveckling. 

 

Vad är Kundaliniyoga?

Kundaliniyoga är en fysisk och mental träningsteknik som består av rörelser, andnings- och fokuseringstekniker samt olika typer av meditationer. Det handlar om enkla, kraftfulla tekniker för avslappning och koncentration, utformade för att passa olika människor. Fokus ligger snarare på kraft och uthållighet än på avancerade kroppsställningar. Yoga är till för alla, oavsett ålder, kön och rörlighet – anpassning är alltid möjlig utifrån dina förutsättningar. 

Kundaliniyogan har sina rötter i Tibet och norra Indien.Kundalini är en livsenergi som ligger vilande och ofta outnyttjad inom var och en av oss, men som vi via yoga & andningsteknik kan hjälpa stressade nutidsmänniskor att finna ro och utveckla sin personlighet.


 Mer information

 • Retreaten är på svenska
 • För frågor om From Me to We, kontakta Birgitta:
  Email: birgitta@yogainstitutet.nu
  Telefon: 070 – 23 77 894
 • Kontakta oss för information om mat och boende:
  booking@angsbacka.se
  0553-10035


Välkommen på kundaliniyogaretreat på Ängsbacka 2019!

Birgitta Hedman


Din lärare Birgitta Hedman driver idag Yogainstitutet i Karlstad, ingår i ett lärarteam på Level 1 med Lead teacher Sada Sat Singh – Teacher Training i Kundaliniyoga sedan 2014, utbildar gravidyogainstruktörer sedan 2010. Fick sin första gong 2004 och har spridit gongens vibrationer sedan dess. Gongmentor och läromästare är Don Conreaux. Birgitta har utövat Kundaliniyoga sedan 2002 och utbildat instruktörer i Mediyoga 2009-2012 och arbetar även som doula. Birgitta har tidigare hållit i gongbad och gonpujas i både Sverige och Norge samt gongintroduktioner.

 

 

 

 

Sohan Kaur

Som KRI Lead Kundaliniyoga Teacher Trainer, Level 1 & 2, leder Sohan individer och grupper till att utvecklas i sitt yogautövande och supportar dem längs vägen. Hon har arbetat 10 år som terapeut inom socialt arbete i Tyskland. Denna erfarenhet är basen till att hon kan hjälpa i djupa och betydande förändringar. Problem är chanser, svårigheter ger möjlighet till att växa! Sohan har en vana av att titta på livsmönster och lösa karmiska blockeringar för att kunna öppna upp för de unika gåvor och kapaciteter vi alla har då vi får en mer inre acceptans och öppnar upp för vårt mer sanna jag. Hon har studerat och samarbetat med Shiv Charan Singh sedan 2002 Karam Kriya, numerologi, Tillsammans med några andra yogisar startade hon upp Womens camp i Italien, Tyskland och Frankrike. Som Trainer i “Karam Kriya School” håller hon konsultationer, workshops och undervisar i numerologi, något vi delvis kommer titta på under denna retreat.

 

 

 

Praktisk information


Våryoga-retreat med Sohan & Birgitta
1-5 maj 2019

Ankomst och avresa

Onsdag 1 maj

•    Incheckning: Från 17.00
•    Middag: 18.30
•    Välkomstsamling 19.30

Söndag 5 maj

 • Lunch kl 13.00
 • Vi avslutar kursen kl 15.30
 

BOENDE

Ängsbacka erbjuder enkelt boende i hemtrevlig stil. Vänligen se under fliken Pris & bokning i menyn ovan vilket boende som erbjuds.

 • Alla våra boendealternativ har delad dusch och toalett.
 • Medtag lakan, påslakan & örngott. Medtag även egen handduk.
 • Lakanset med handduk kan också hyras till en kostnad av 150kr per set och kurs.

MATEN

Frukost, lunch, fika och middag serveras. På Ängsbacka serveras vegetarisk kost som i möjligaste mån är ekologisk, närproducerad och lagad med kärlek. I samband med din bokning kan du beställa vegankost, mat för laktosintolerans, glutenfri kost samt nötallergi. Av praktiska skäl kan vi inte tillmötesgå andra födoämnesallergier eller dieter.

 

ALLMÄN INFORMATION

Ängsbacka är ett internationellt kurs- och festivalcenter med workshopledare från hela världen. Var därför uppmärksam på att huvudspråket på kurserna ofta är engelska.

En bra ide kan vara att ta med grövre skor för promenader på stigarna kring Ängsbacka. Möjlighet till bastu ges ofta under våra kurser, extra handduk kan vara bra att ha. Om du glömmer att ta med kan en bastuhandduk hyras för 50kr per handduk och tillfälle.

 

ÖVRIGT

För uttag av kontanter finns en automat vid Konsumbutiken i Molkoms samhälle ca 1,5 km från Ängsbacka.

I Ängsbackas butik säljs hälsoprodukter och ekologisk kroppsvård, avslappnande musik, böcker, annorlunda kläder, ekologiska rökelser, unika smycken, yogamattor mm.

 

ALKOHOL OCH DROGFRITT

Vänligen observera att Ängsbacka är alkohol. och drogfritt. Vi serverar inte alkohol, och det är inte heller tillåtet att att dricka alkohol eller att vara berusad eller drogpåverkad på Ängsbacka.

 

HITTA HIT

Du är lätt att ta sig till Ängsbacka med tåg och buss, eller med bil. Läs mer om hur du hittar hit.

 

SAMÅKNING

För att erbjuda och finna samåkning, gå med i Facebook-gruppen Carpooling to & from Ängsbacka.

Pris och bokning


Våryoga-retreat med Sohan & Birgitta
1-5 maj 2019

Priset är 4600 SEK.

Anmälan sker via länk: http://yogainstitutet.nu/index.php/kurser/workshops/icalrepeat.detail/2019/05/01/5950/-/varyoga-retreat-pa-aengsbacka-med-sohan-birgitta-1-5-maj