Laddar Evenemang

1-5 maj 2019

From Me to We

~ Kundaliniyoga Retreat ~

med Birgitta Hedman & Charlotte Åström

Tre dagars retreat på naturskön plats för att ladda batterierna och skapa en ny rytm. Låt dig njuta. Det känns i både kropp och själ efteråt det kan vi lova!

 

 

From Me to We

I samvaro blir vi så mycket starkare och fyller våra hjärtan med glädje.
Kundaliniyoga och meditation är verktyg för att samla ihop oss både på insidan och utsidan, skapa styrka och fokus. 
Förutom härlig yoga och meditation blir det breathwalk (andningspromenader) i den omgivande vackra naturen, gongbad (djupavslappning till gong), ljuvliga mantrasånger i soluppgången, spännande vegetarisk mat. Det finns även tid för stillhet och egna promenader.
 
Varje dag innehåller en skön morgonstund med yogapass och ljuvliga mantrasånger. Därefter intas en härlig frukostbuffé med spännande inslag som ger dig tips på ny mat. Även lunch och middag är en fröjd för ögat och magen.
 
Yogadagarna varvar yoga, yogisk teori, meditationer, avslappning, gongbad, breathwalk (andningspromenader) och mantrasång.
 
Du kommer att få med dig flera tips för egen yogaträning hemma, både gällande andning, rörelser och meditationer, samt att maten säkert inspirerar dig till att föra in något nytt i din vardag.
 

Om du funderar på att gå vår yogalärarutbildning kan detta vara ett bra sätt att prova på hur det är. Läs mer om Kundaliniyoga Teacher Training här.

Vad är Kundaliniyoga?

Kundaliniyoga är en fysisk och mental träningsteknik som består av rörelser, andnings- och fokuseringstekniker samt olika typer av meditationer. Det handlar om enkla, kraftfulla tekniker för avslappning och koncentration, utformade för att passa olika människor. Fokus ligger snarare på kraft och uthållighet än på avancerade kroppsställningar. Yoga är till för alla, oavsett ålder, kön och rörlighet – anpassning är alltid möjlig utifrån dina förutsättningar. 

Kundaliniyogan har sina rötter i Tibet och norra Indien.Kundalini är en livsenergi som ligger vilande och ofta outnyttjad inom var och en av oss, men som vi via yoga & andningsteknik kan hjälpa stressade nutidsmänniskor att finna ro och utveckla sin personlighet.


 Mer information

 • Retreaten är på svenska
 • För frågor om From Me to We, kontakta Birgitta:
  Email: birgitta@yogainstitutet.nu
  Telefon: 070 – 23 77 894
 • Kontakta oss för information om mat och boende:
  booking@angsbacka.se
  0553-10035


Välkommen på kundaliniyogaretreat på Ängsbacka 2019!

Birgitta Hedman


Din lärare Birgitta Hedman driver idag Yogainstitutet i Karlstad, ingår i ett lärarteam på Level 1 med Lead teacher Sada Sat Singh – Teacher Training i Kundaliniyoga sedan 2014, utbildar gravidyogainstruktörer sedan 2010. Fick sin första gong 2004 och har spridit gongens vibrationer sedan dess. Gongmentor och läromästare är Don Conreaux. Birgitta har utövat Kundaliniyoga sedan 2002 och utbildat instruktörer i Mediyoga 2009-2012 och arbetar även som doula. Birgitta har tidigare hållit i gongbad och gonpujas i både Sverige och Norge samt gongintroduktioner.

 

 

 

Charlotte Åström


Charlotte är kundaliniyogalärare, nivå 1 och 2 samt KRI teacher trainer. Hon började med yogan 1998 och har undervisat sedan 2002. Specialområden är yoga för kvinnor i alla åldrar, gravidyoga, senioryoga samt hälsomat.

Gravidyoga: utbildad i London ”Conscious Pregnancy”, samt för Gurujagat Kaur Frankrike ”Yoga Doula training”, hållit kurser sedan 2004 samt utbildningar för yogalärare.

Hon började med att vara civilingenjör och jobba med storskalig energiförsörjning samt trafikplanering. Numera föredrar hon att arbeta med stöd till människors utveckling och tycker det är fantastiskt att se det växande som sker med yogan som hjälp.

Mat och trädgård, att odla egna grönsaker, är fritidsintresse. Hon bor på landet, har make och två döttrar.

Charlotte är en varm och engagerad lärare som gör det roligt att träna yoga.

 

 

Praktisk information


From Me to We med Birgitta Hedman & Charlotte Åström
1-5 maj 2019

Ankomst och avresa

Onsdag 1 maj

•    Incheckning: Från 17.00
•    Middag: 18.30
•    Välkomstsamling 19.30

Söndag 5 maj

 • Lunch kl 13.00
 • Vi avslutar kursen kl 15.30
 

Boende

Ängsbacka erbjuder enkelt boende i hemtrevlig stil. Vänligen se under fliken Pris & bokning i menyn ovan vilket boende som erbjuds i samband med kursen.

 • Alla våra boendealternativ har delad dusch och toalett.
 • Medtag lakan, påslakan & örngott. Medtag även egen handduk.
 • Lakanset med handduk kan också hyras till en kostnad av 150kr per set och kurs.

Maten

Frukost, lunch, fika och middag serveras. På Ängsbacka serveras vegetarisk kost som i möjligaste mån är ekologisk, närproducerad och lagad med kärlek. I samband med din bokning kan du beställa Vegankost (bokas även vid laktosintolerans), Glutenfri kost och anmäla Nötallergi. Av praktiska skäl kan vi inte tillmötesgå andra födoämnesallergier, matfilosofier eller dieter.

lunch Ängsbacka

Allmän information

Ängsbacka är ett internationellt kurs- och festivalcenter med workshopledare från hela världen. Var därför uppmärksam på att huvudspråket på kurserna ofta är engelska.

En bra ide kan vara att ta med grövre skor för promenader på stigarna kring Ängsbacka. Möjlighet till bastu ges ofta under våra kurser, extra handduk kan vara bra att ha. Om du glömmer att ta med kan en bastuhandduk hyras för 50kr per handduk och tillfälle.

Övrigt

För uttag av kontanter finns en automat vid Konsumbutiken i Molkoms samhälle ca 1,5 km från Ängsbacka.

I Ängsbackas butik säljs hälsoprodukter och ekologisk kroppsvård, avslappnande musik, böcker, annorlunda kläder, ekologiska rökelser, unika smycken, yogamattor mm.

cafe cakes Ängsbacka

Alkohol- och drogfritt

Vänligen observera att Ängsbacka är alkohol. och drogfritt. Vi serverar inte alkohol, och det är inte heller tillåtet att att dricka alkohol eller att vara berusad eller drogpåverkad på Ängsbacka.

Hitta hit

Du är lätt att ta sig till Ängsbacka med tåg och buss, eller med bil. Läs mer om hur du hittar hit.

Samåkning

För att erbjuda och finna samåkning, gå med i Facebook-gruppen Carpooling to & from Ängsbacka.

Pris och bokning


From Me to We med Birgitta Hedman & Charlotte Åström
1-5 maj 2017