Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

14-17 november 2019

Skrivande & Kärlek!

~ Skrivarkurs ~

med Bob Hansson

Skrivande behöver inte vara svårt. Det kan vara enkelt.
Vi behöver inte ödsla tid på att undra om vi är bra nog.
Vi behöver inte vänta på att bli bättre än vad vi redan är.

 

Skrivande & kärlek är en processinriktad kurs. Det är själva skrivprocessen, inte det färdiga resultatet som vi kommer titta på. (Det kommer en senare kurs där vi fokuserar på vad vi skrivit och hur vi kan göra det ännu bättre) Vi kommer arbeta en del med dramaturgi, men vi kommer också titta på frågor som: varför tycker jag om att skriva, vad längtar jag efter och vad är det som hindrar mig? Och framförallt kommer vi lära oss en teknik som tjuvkopplar oss förbi vår egen tröghet.

Vilken nivå du än är på i ditt skrivande, är det här en teknik som kommer tillföra dig ett användbart verktyg. Kanske har du gått författarhögskolor, kanske har du inte ens gått ut högstadiet. På vilken nivå du än verkar, är du förmodligen mer hindrad av din inre kritiker än din kreativitet mår bra av.

Det ska vi ändra på under de här två dagarna!

Det här är en teknik som även kan överföras på andra kreativa områden i ditt liv. Som att jobba på kontor eller dansa fridans.

 

“Det hände något med mig där, självkritiken och spärrarna släppte.
Jag har fått en enorm skaparlust och har kommit igång, det liksom bara flödar.”
-Kursdeltagare

Skrivande

När det kommer till skrivande kommer vi att fokusera på en enda sak; att använda och förstärka vårt flöde.

Vi kommer lära oss en skrivteknik som kommer göra det enkelt för oss att skriva klart en roman på några veckor. En teknik som du kan använda i ditt skrivande i resten av ditt liv.

Kanske vill du inte skriva klart en roman på några veckor. Kanske vill du inte skriva någon roman överhuvudtaget. Kanske vill du bara skriva för skojs skull, kanske skriva av dig eller skriva in dig. Vilken ambition du än har med ditt skrivande, kommer de här dagarna att förstärka din lust och kompetens att göra just det.

 

Kärlek

Ett annat område som ett trögt flow kan ställa till det för oss på är kärlekens. Den här kursen är unik för att vara en kurs med Bob Hansson, eftersom den inte bara fokuserar på konsten att skriva utan även på konsten att älska. Här spelar det ingen roll om du är lyckligt gift, dejtingsappsexpert eller lever i celibat. Eftersom den kärlek vi ska förstärka, är den vi själva upplever.

 

Skulle du kunna tänka dig att ditt liv blir lite roligare att leva om du lite oftare känner ditt bröst fyllas av det där vi kallar kärlek?
Skulle du kunna tänka dig att det finns mer kärlek att uppleva i det liv du redan har?
I så fall är du välkommen!

Vi kommer ägna några timmar varje dag att öka förutsättningarna för oss att känna den där sabla kärleken som alla dessa jäkla jesusar och buddhor och diverse predikanter på exempelvis amerikanska västkusten tjatat om. Vi kommer utöva designade meditationer för att förstärka vår förmåga att tycka om, älska och baxna lite. Vi kommer titta på vad som hindrar oss att älska och öva på att älska i alla fall.

Och vi kommer påminna oss själva att kärleken inte är något vi behöver vänta på någon annan för att uppleva, vi kommer sätta igång helt själva! Du är välkommen, i precis det skick du redan är, så himla välkommen!

 

Mer Information


 • Kursen kommer att vara på svenska.
 • Begränsat antal platser, boka för att säkra din plats.
 • För information om mat och boende, kontakta Ängsbacka:
  booking@angsbacka.se
  Telefon: 0553-10035

 

Varmt välkommen på skrivarkurs med Bob Hansson på Ängsbacka!

 

Bob HanssonBob Hansson


Bob Hansson ledde sin första skrivarkurs 1998.

Han ledde sin första självutvecklingskurs 1997.

Han har gett ut tio böcker. Uppträtt och föreläst på heltid i 20 år. Är full av brister och andra slags tillgångar.

Praktisk Information


Skrivande & Kärlek med Bob Hansson
14-17 november 2019

Ankomst & avresa

Ankomst torsdag den 14 november

 • Ankomst och incheckning kl 18.00-19.00
 • Middag serveras kl 18.30-19.30
 • Kursen startar kl. 20.00

Avresa söndag 17 november

 • Kursen slutar senast vid 16.00

BOENDE

Ängsbacka erbjuder enkelt boende i hemtrevlig stil. Vänligen se under fliken Pris & bokning i menyn ovan vilket boende som erbjuds.

 • Alla våra boendealternativ har delad dusch och toalett.
 • Medtag lakan, påslakan & örngott. Medtag även egen handduk.
 • Lakanset med handduk kan också hyras till en kostnad av 150kr per set och kurs.

MATEN

Frukost, lunch, fika och middag serveras. På Ängsbacka serveras vegetarisk kost som i möjligaste mån är ekologisk, närproducerad och lagad med kärlek. I samband med din bokning kan du beställa vegankost, mat för laktosintolerans, glutenfri kost samt nötallergi. Av praktiska skäl kan vi inte tillmötesgå andra födoämnesallergier eller dieter.

 

ALLMÄN INFORMATION

Ängsbacka är ett internationellt kurs- och festivalcenter med workshopledare från hela världen. Var därför uppmärksam på att huvudspråket på kurserna ofta är engelska.

En bra ide kan vara att ta med grövre skor för promenader på stigarna kring Ängsbacka. Möjlighet till bastu ges ofta under våra kurser, extra handduk kan vara bra att ha. Om du glömmer att ta med kan en bastuhandduk hyras för 50kr per handduk och tillfälle.

 

ÖVRIGT

För uttag av kontanter finns en automat vid Konsumbutiken i Molkoms samhälle ca 1,5 km från Ängsbacka.

I Ängsbackas butik säljs hälsoprodukter och ekologisk kroppsvård, avslappnande musik, böcker, annorlunda kläder, ekologiska rökelser, unika smycken, yogamattor mm.

 

ALKOHOL OCH DROGFRITT

Vänligen observera att Ängsbacka är alkohol. och drogfritt. Vi serverar inte alkohol, och det är inte heller tillåtet att att dricka alkohol eller att vara berusad eller drogpåverkad på Ängsbacka.

 

HITTA HIT

Du är lätt att ta sig till Ängsbacka med tåg och buss, eller med bil. Läs mer om hur du hittar hit.

 

SAMÅKNING

För att erbjuda och finna samåkning, gå med i Facebook-gruppen Carpooling to & from Ängsbacka.

Pris och bokning


Skrivande & Kärlek med Bob Hansson
14-17 november 2019

Välkommen att boka din biljett här! Genom att boka och betala tidigt får du ett bättre pris och vi kan planera framåt – bra för alla! Se ytterligare information nedan och notera datum för olika prisperioder.

EARLY, EARLY BIRD biljetter säljs  fram till 7 maj 2019. Du måste fullgöra betalningen i sin helhet inom denna tidsram för att få dig biljett till detta pris.

EARLY BIRD biljetter säljs  fram till 1 september 2019. Du måste fullgöra betalningen i sin helhet inom denna tidsram för att få dig biljett till detta pris.  

STANDARD biljetter säljs från 2 september 2019 till evenemanget börjar eller blir fullbokat.

Biljetten innefattar hela kurs-programmet, vegetarisk mat (frukost, lunch, middag) och tillgång till faciliteter som toaletter och duschar. Beroende på tillgänglighet och din budget har du möjlighet att uppgradera ditt boende.