Loading Events
This event has passed.

Kundaliniyoga Teacher Training

~ Internationell yogalärarutbildning – Level 1 ~

Den 1-åriga ”Level 1 Teacher Training” ger dig en utbildning till KRI Certifierad Internationell yoga- och meditationslärare i Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan.Utbildningen är på 8-9 tillfällen, start regelbundet.

Du väljer vilken ort du önskar gå utbildningen på: Stockholm, Oslo, Örebro eller Karlstad.
Datum för respektive ort läser du vidare om på respektive hemsida:

KRI Teacher Training Level 1 i Stockholm

KRI Teacher Training Level 1 i Oslo

KRI Teacher Training Level 1 i Örebro

KRI Teacher Trianing Level 1 i Karlstad

Med gemensamma retreater på Ängsbacka kursgård

 

 

 

Om kundaliniyoga

Kundaliniyoga är en yogaform som passar alla. Den verkar genom att använda flera metoder parallellt och i olika kombinationer; positioner, rörelse, mantra, fokus och andning. Den är lätt att anpassa efter individuella förutsättningar och för att möta de behov där yogan kan hjälpa.  Det kan vara fysiska begränsningar eller stressrelaterade besvär etc. Vissa personer går utbildningen som en fördjupning, för att stärka sig själv och utvecklas med hjälp av yogan. Andra har tanken att bli yogalärare men i båda fallen behövs den personliga erfarenheten.

Kundaliniyoga handlar om så mycket mer än fysisk rörlighet och att nå sina tår. Man behöver inte vara atletisk utan alla är välkomna oavsett ålder eller fysik. Det handlar om att, med hjälp av Kundaliniyogans verktyg, nyfiket lära sig om livet, den inre och yttre kraften/styrkan och våra möjligheter att utvecklas som människa.

 

Utbildningens omfattning och upplägg

200-220 timmar lektionstid, 180 timmar är den internationella delen, dessutom extramodul med 20-40 timmar Medicinsk yoga (beroende vilken kursort du väljer) samt grundläggande gongtekniker. Utöver lektionstid är det egen tid för teoretiska hemstudier, eget utövande av yoga samt att delta i 20 klasser som hålls av en certifierad lärare. Utbildningen bygger på att du som deltagare mellan träffarna tränar yoga själv hemma, vilket stärker dig genom utbildningens gång.

Vi använder en mix av metoder som hjälper oss att uppleva yoga, förstå hur yogan påverkar kroppen och sinnet, samt beskriver och tränar hur vi kan förmedla denna kunskap till andra. Vi gör alltid yoga och mediterar flera gånger under dagen. Vi gör övningar i större och mindre grupper och vissa moment som föreläsningar. Vi använder även metoden att läsa igenom teoriavsnitt före vi ses, så att vi kan använda tiden på utbildningen till att uppleva, göra yoga och diskutera teori-stoffet.

 

Ashram-liv i retreat med helger nära dig

Gemensamma retreater på Ängsbacka kursgård ger en bra chans till ”ashram-liv” med fördjupning när du kommer bort från din vardagsmiljö.
Retreat ingår i kurspriset. Övrig tid ges under helger på respektive ort.

kundalini yoga

 Har du längtat efter personlig utveckling?

Här får du fina möjligheter att växa!

 • Yogisk Historik & Filosofi, Forskning på yoga
 • Yogisk Fysiologi & Anatomi – Positioner & Kriyas, med Asana, Bandha och Mudra.
 • Yogans 10 kroppar, 3 Gunas, 5 Tattwas, västerländsk fysiologi och anatomi, kroppen som energivarelse med Chakras och Nadis.
 • Pranayam (andningstekniker)
 • Medicinsk yoga
 • Yoga för hälsan med sunda yogiska matvanor, örter och matens påverkan.
 • Hur stärka kroppen. Yoga för olika åldrar. Humanologi: män och kvinnor.
 • Meditation & sinnet, Mindfulness
 • Sadhana: den yogiska morgonrutinen & 40-dagarstekniken
 • Naad Yoga, den urgamla kunskapen om helande ljud och mantran
 • Grundläggande gongtekniker
 • Förberedelse för yogaklass, pedagogik, etisk kod, rollen som lärare, ansvar som lärare
 • Vit tantra

 

gong master

Fördelar med denna utbildning är:

 • I totalpriset ingår retreatkostnader och litteraturkostnader.
 • Vi har 200-220 timmars undervisningstid, lägger extra tid på ”Yogiska metoder för hälsa och läkning”
 • Vi är ett team av lärare som driver utbildningen på 4 orter: i Stockholm, Oslo, Örebro & Karlstad.
 • Lätt att ta igen om du missar ett tillfälle (eftersom vi finns på fler orter)
 • Kombination av “nära dig” och ”ashram-liv” i naturskön miljö som fördjupar och stödjer din process.
 • Kortare introduktion till gongspel ingår i utbildningen.
 • Du kan läsa vidare till Level 2 med samma lärarteam.

 

En vanlig dag

06.00-08.30  – Yogapass, vila, längre meditation
08.30-09.30  – Frukost
09.30-12.30  – Inlärning, upplevelse, föreläsning, yogapass, pauser för te och frukt
12.30-14.00  – Lunch
14.00-18.00  – Breathwalk (utomhus-meditation), inlärning, upplevelse, föreläsning, yogapass, pauser för te och frukt

Vissa dagar börjar vi senare, vissa dagar slutar vi senare.

 

gong therapy

 Certifiering

När du genomfört hela utbildningen, och blivit godkänd så blir du certifierad av Kundalini Research Institute (KRI). Certifikatet är gångbart över hela världen och ger dig en kvalitetsstämpel som lärare.

KRI_TT_Level_1_logoX

 

 

 

 

 

sada-sat-kaur-circleSada Sat Kaur


Master Teacher från USA, är en mycket duktig musiker och mantrasångerska som har gett ut många CD-skivor. Hon har studerat hos Yogi Bhajan sedan 1972, förutom yoga och meditation, mycket mantran och naad (the yoga of sound).

Hon är ödmjuk, kunskapsrik och en bra lärare med lika mycket klarhet i sin undervisning som i sin klara stämma.

 

 

 

 

 

Charlotte Åström

Charlotte Åström

 


 

Charlotte från Järna, har praktiserat yoga sedan 1998.

Hon började som civilingenjör och jobbade med trafikplanering, men trivs bättre med att arbeta med människor i utveckling.

Hon är KRI certifierad lärare och Teacher trainer, level 2, har drivit Yogahuset i Stockholm sedan 2004. Jobbar med lärarutbildning i Stockholm, Oslo, Göteborg, Karlstad och Köpenhamn.

Gillar att laga god och sund mat.

 

 

 

Birgitta HedmanBirgitta Hedman


Birgitta från Karlstad, har arbetat med utbildning i ca 25 år, först inom folkhögskola och IT-branschen, sedan 2002 sadlade hon om och började arbeta med yoga.

Hon driver Yogainstitutet i Karlstad och är KRI certifierad lärare, Mediyogaterapeut, Gravidyogalärare samt utbildar instruktörer i Gravidyoga, är Gongmästare enligt Don Conreaux och Taktilmassör.

Hon har tidigare utbildat instruktörer inom Mediyogan. Hon tycker om att sjunga mantrasånger och att stödja kvinnor mitt i livet och har varit med som doula vid förlossningar.

 

 

 

clara-nestor-circle

Clara Nestor


KRI certifierad Kundaliniyogalärare sedan 1997 och även en Teacher Trainer. Hon har en universitetsexamen i hälsa och arbetar full tid med yoga, hälsa och stresshantering i företagsvärlden, ger kvällskurser även mot privatpersoner. Medicinsk yoga/Yogaterapi är viktigt för henne.

Clara använder sig även av KBT för klienter med stressproblem, depression, oro, krishantering och hälsoproblem. Hon ger också privata yoga- & meditations-sessioner. Hon har specialiserat sig på Kvinnoyoga och Barnyoga.

Clara är rättfram, varm och opretentiös.

 

 

 

 

Vanliga frågor om yogalärarutbildningen


1) Hur är kvaliteten på utbildningen?

Utbildningen sker enligt internationella lärarorganisationen KRI:s villkor, det betyder att du får en internationell certifiering. KRI övervakar också utbildningens kvalitet. Antalet timmar med huvudlärarna är betydligt fler än minimikravet vilket också borgar för hög utbildningskvalitet. Utbildningen innehåller en utmärkt bas för att fördjupa dina egna kunskaper i yoga och för att du skall kunna lära ut yogan till andra. Teori och praktik blandas och du får träna dina färdigheter efterhand i utbildningen. Det finns också goda möjligheter till att studera vidare inom samma lärarteam för Level 2 och Level 3 i Sverige eller utomlands.

2) Ålder?
Din ålder spelar ingen roll när du utbildar dig. Vanligen är grupperna väl blandade mellan 18 och 75 år.

3) Behövs det fler lärare?
Yogalärare efterfrågas inom allt fler områden – skolan, vården, på arbetsplatser, på seniorboende. Nuvarande lärare hinner inte möta efterfrågan. Kanske kan du på sikt leda en grupp i din närhet?

4) Vighet – jag som är stel?
Kom som du är, yogan ger efterhand möjligheter att må bra och bli rörligare, men det är inget mål att bli akrobat. Kundaliniyoga kallas för hushållsyoga – dvs tillgänglig för alla. Det betyder att alla kan göra yoga efter sin förmåga och känna dess positiva effekter.

5) Måste jag bli lärare och undervisa?
Du kan använda utbildningen som en väg att fördjupa din egen yogautövning. Du får lära dig om österländsk filosofi och läkekonst i praktiken. Du får även lära dig lärarhantverket, men kan sedan välja i vilken form du vill använda det.

6) Hemarbete?
För att hjälpa dig i din personliga utveckling, ingår hemarbete mellan kurstillfällena, i form av egen träning av yoga- och meditationsläxor, några inlämningsuppgifter och inläsning av teoriavsnitt. Vi finns tillgängliga som stöd längs vägen.

7) Hur mycket är på engelska?
Om språket på yogalärarutbildningen:

 • Vi läser böcker på svenska och engelska, den stora läroboken är på engelska.
 • Vi diskuterar och frågar på svenska.
 • Vi får föreläsningar på svenska och engelska (30-40%).
 • Vi lär oss att undervisa, förklara yogan och svara på frågor från elever på svenska.
 • Vi som leder utbildningen finns alltid med och kan översätta vid behov, när det är engelsk undervisning.

 

“Det viktigaste i Kundaliniyoga är din egen upplevelse. Den träffar dig rakt i hjärtat. Inga ord kan ersätta din egen erfarenhet.”
-Yogi Bhajan

 

“If you have inspiration and commitment, if you are motivated to learn about yoga – Go for it! Don’t let fear and limitations stop you from growing to your full potential. Listen to your soul.” 
-Sada Sat Singh

 

Feedback från svenska deltagare

 

“En oväntad resa med väldigt inspirerande lärare. Har absolut ökat mitt intresse för yoga. Bra organisation och upplägg på kursen och jag är nöjd med att den är ettårig. Det går bra att kombinera vanligt jobb och kursen. Skönt att man kan ta studierna i sin egen takt.” 
Sofia

 

“Denna utbildning har varit livsviktig för mig. Jag har fått ett verktyg jag kan använda i mitt dagliga liv som berikar min kropp, själ och andlighet.”
Melissa

 

“Kursen har öppnat en dörr till yogan som jag aldrig kan stänga igen. Det har gett värdefull fördjupning och lust att lära mer. Bra att vi hållit pass för varandra, det har gett mig mod och kunskap att våga hålla yoga för andra.”
Barbro

 

“När jag startade på KY lärarutbildningen så kunde jag inte tänka mig att jag efter redan ett halvår skulle ta steget och bli egen-företagare. Och att jag snart fått tillbaka de pengar jag lagt ut för utbildningen hade jag inte trott i min vildaste fantasi. Jag har vågat kasta mig ut för att jag känner att jag har stöd.

Vid varje kursträff får jag svar på frågor och funderingar. När jag kommer hem är jag fylld av ideér och inspiration, mellan träffarna utvecklas de ibland till verklighet. Arbetet jag lägger ner på min fritid ger mig så mycket positiv energi. Jag arbetar just nu heltid som handläggare på kommunen. Jag kan inte vara tyst om yogan på fikarasterna och märkte att många på arbetsplatsen blev nyfikna på yogautbildningen och att flera skulle vilja prova Kundaliniyogan. Jag har haft två grupper med 15 personer i varje. Ska senare hålla yoga en planeringsdag för alla handläggare och rehabiliteringspersonal.

Jag lever nu min dröm och njuter av det en dag i taget och sedan får vi se hur långt resan bär. Stort tack till alla lärare på utbildningen som gör detta möjligt och att ni är så fantastiskt stöttande.”
Jennie Andersson, biståndshandläggare/systemansvarig Töreboda kommun

 

“Utbildningen till Kundaliniyogalärare har förändrat mitt liv på många plan, det utmanar mina föreställningar om hur världen är beskaffad och det är som om allt jag gjort hittills i mitt liv börjar vävas samman till en vacker väv. Utbildningen utmanar mina dolda sanningar och gamla mönster och jag får tillsammans med fantastiska människor träna både praktiskt, mentalt, fysiskt och andligt i ett väl sammanvägt och genomtänkt utbildningsprogram, under vägledning av skickliga, erfarna och mångfasetterade lärare från både Sverige och Italien.

Två underbara retreater på vackra Ängsbacka och Hannemo gård, då vi tillsammans med Teachertraning Oslo fått möjlighet att utöka vårt nätverk och höja våra energier i en utökad grupp, en unik och oslagbar kombination och lärande, givande och tagande. Upplevelsen förstärks och jag har hittat vänner och kollegor för livet, dubbel glädje och än mer utvecklande!

Jag har fått modet och möjligheten att börja undervisa innan jag ens var halvvägs in i utbildningen, något som uppmuntras, då vi under utbildningen har stöttning från gruppen och våra lärare, vi kan ta tillbaks våra frågor som en del i lärandet och undervisningen. Jag känner att jag har tillräcklig kunskap för att börja dela med mig av Kundaliniyogans fantastiska värld, jag har fått jättebra uppbackning av gruppen, lärare och Birgitta Hedman är en klippa som med så mycket kunskap, värme, energi och entusiasm vägleder oss och svarar på allehanda frågor under utbildningens gång. Yogainstitutet i Karlstad är en oas för hälsa och växande och utbildningen till Kundaliniyogalärare kan varmt rekommenderas om du vill påbörja en resa för livet. En resa jag inte skulle vilja vara utan”.
Lena Berg, Hagfors

 

“Mitt beslut att göra Kundalini Teacher Training kom ur längtan att fördjupa mig i och få bättre förståelse för de positiva effekter jag dittills hade upplevt när jag gjorde yoga. Jag hade då inte mycket kunskap om de olika yogaformer men valde Kundalini pga det är den yogaform som MediYoga kommer ifrån. Jag hade nyligen avslutat ett halvårs utbildning i MediYoga. Att yoga gav positiva effekter för den som utövade den kunde jag erfara, men jag upplevde att jag behövde djupare o bättre kunskap för att kunna förmedla det till andra. Utan TT1 hade jag inte kunnat förmedla MediYoga så tryggt som jag gör, kunde inte så övertygat ha talat om vikten av egen regelbundna träning.

Under utbildningen blev jag både utmanad i min egen yogapraktik samtidigt som jag fick tillgång till en efterlängtad fördjupning i teori och traditioner bakom Kundaliniyoga. Lärarna är starka förebilder av att utlärning av Kundaliniyoga börjar från en själv och ens egen erfarenhet. Kundaliniyoga hjälper mig acceptera ansvaret för mitt liv, och ger mig verktygen att göra det. Jag är tacksam att jag valt att öppna mig för de universella krafter som via Kundaliniyoga ger mig, inte bara fysisk styrka, men också en mental och emotionell styrka som jag inte har kunnat få till mitt liv på annat sätt. Jag får en bättre förståelse för den andliga varelse jag är, som vi alla är.

TT1 har gett mig en trygg skjuts på en bana som jag kommer att följa under en lång tid framöver. En resa av nyfikenhet men också trygghet i den kunskap, vetenskap och praktisk tradition som Kundalini yoga är.”
Cindy, Arbetsterapeut inom primärvården Dals Långed

 

 

Feedback från norska deltagare

“At delta i kundaliniyogautbildningen har gett meg innblikk i min kropp, i mitt liv på en trygg og effektiv måte i å øke styrke, fleksibilitet og balanse på. Det føles som å komme hjem, denna resan er lang med mange stiger, men den har bare gjort meg mere nyskerrig. Utbildningen er spennende. Trygge lærere som finns til hands med svar. Kombinasjonen av fysiske øvelser,andning og fokus. Passionen. Kan tryggt anbefales.”
Monika

 

“Å gå ‘Kundalini Teachers training’ med Yogahuset, Stockholm/Oslo er en av de aller største gavene jeg har gitt meg selv! Før start var jeg svært i tvil om dette var for meg, om jeg var for gammel, for utrenet, bodde for langt unna….osv. Jeg er så takknemlig til meg selv for å tillate meg å “skippe” alle unnskyldninger. Disse månedene har hjulpet meg til å få kontakt med mitt indre på en måte jeg tidligere bare har lest om. Å følge min selvvalgte sadhana i 40 dager, å forplikte meg for meg selv, er en opplevelse som jeg ikke trodde var mulig.

I løpet av denne tiden har jeg fått ny klarhet i hva jeg vil være, hva jeg vil gjøre, hva jeg vil oppnå på denne reisen livet mitt er. Det har vært og er, en berikelse både for meg, min mann, mine barn, mine barnebarn, min business og min livsvei. Jeg finner meg selv opp på nytt! Celle for celle fornyes i kroppen min, tanke for tanke blir klarere og mer retningsbestemt. De fantastiske lærerene som veileder vår vekst gjør dette med stor kjærlighet og dedikasjon, noe som fremmer elevenes egen bestemmelse, eget mål og eget kall.

Man blir den spirituelle læreren man er ment til å være for seg selv, for familie, for samfunn selv om man kanskje aldri starter en profesjonell yogakarriere.”
Marianne Kristensen

 

“Jeg startet min utdannelse som Kundalini-lærer hos Yogahuset i februar 2015. Nå er jeg snart halveis i utdannelsen og jeg kunne fortalt mye om alle kriyaene jeg har lært, om all meditasjonen jeg får ta del i, om filosofien som utfordrer meg og gir meg nye perspektiver, om den yogiske livsstilen og om alle de fantastiske menneskene jeg møter på kurset. Alt dette stort nok i seg selv.

Men, jeg vil dele det som for meg har vært det mest magiske ved kurset, og det er hva summen av alt dette gjør med meg som menneske. Jeg er blitt mer lyttende til andre. Jeg er mer tilstede i hvert øyeblikk av livet mitt. Jeg har blitt roliger og tryggere. En av mine medstudenter gav meg nylig et stort kompliment, hun sa «Hver gang jeg møter deg skinner du litt mer». Og det gjelder ikke bare meg, jeg ser det samme i mine medstudenter.

Jeg anbefaler varmt utdannelsen, om du vil undervise eller bare ha en personlig praksis og selvutvikling. Jeg tror at alle blir litt rikere av å gi seg selv øyeblikket i gave – og det er nettopp noe av det du får i denne utdannelsen”.
Trude Pedersen, Oslo

Pris & Bokning


Internationell yogalärarutbildning

Frågor, mer info och anmälan

Anmälan ska innehålla namn, personnummer, adress, telefon, mobil, e-postadress, din yogiska erfarenhet inkl. vilken/vilka lärare du tränat med. Berätta varför du söker till denna utbildning. Bifoga ett nytaget foto.

Du bör ha deltagit i lärarledda kundaliniyogaklasser före utbildningen startar för att ha en grundförståelse av om det passar dig. Du bör också förstå både svenska och engelska eftersom utbildningen hålls på båda språk.

Anmälan görs genom att mejla till någon av adresserna nedan:

För utbildningen i Oslo & Stockholm:
Charlotte Åström
E-post: info@yogahuset.se
Tel: 070 – 402 66 02

För utbildningen i Örebro & Karlstad:
Birgitta Hedman
E-post: birgitta@yogainstitutet.nu
Tel: 070 – 23 77 894 / 054 – 44 44 316

 

Pris

Early Bird pris: 40 000 kr.
Efter att Early Bird datum gått ut är priset 43 000 kr.
Se resp utbildningsort för respektive datum för Early-Bird).

KRI Teacher Training Level 1 i Stockholm

KRI Teacher Training Level 1 i Oslo

KRI Teacher Training Level 1 i Örebro

KRI Teacher Trianing Level 1 i Karlstad

I priset ingår kurslitteratur (huvudmanualen), 2 retreater med mat och boende, medlemskap i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund) under ett år. Kostnader för Vit tantra ingår ej i kurspriset (ca 1500 kr).