Lediga tjänster / Job vacancies

(Scroll down and click to read more about every single job.)


Att arbeta på Ängsbacka

Ängsbacka är på många sätt en unik arbetsplats – kreativ, kaotisk, kul, utmanande och stödjande. Här uppmuntras alla att vara sig själva och visa sig som personer, samtidigt som vi jobbar professionellt och målinriktat. Vi erbjuder en meningsfull arbetsmiljö med varm gemenskap och dagliga möjligheter att växa som människa. Ängsbacka är ett internationellt kurscenter och vårt dagliga arbetsspråk är engelska.

Eftersom mycket av jobbet på Ängsbacka görs av volontärer, vill vi att alla som söker arbetsledande befattningar först kommer och provar på att själva vara volontärer under en period för att få en egen upplevelse av hur Ängsbacka fungerar.

Klicka på respektive tjänst nedan för att läsa mer. (Click below to read more about the jobs.)

(Se även LEDIGA VOLONTÄRSROLLER / VACANT VOLUNTEER POSITIONS! )

.We are looking for a Site Manager / Work leader for the Site team during summer.

The site team is in charge of all practical issues during the festival season. This is an intense and inspiring job, and you need knowledge about various “handy” things, as well as leadership skills and ability to cope with stress.

Please contact Ida (general manager at Ängsbacka) as soon as possible for more info,
or to send in your application.

Ida@angsbacka.se

Arbetsbeskrivning

Ängsbacka erbjuder sedan många år ett brett utbud av inhyrda och egenproducerade kurser, retreat och festivaler året runt. Som Product/Marketing Manager arbetar du strategiskt och praktiskt för att skapa, marknadsföra, utvärdera och utveckla dessa produkter och sätta samman ett för våra målgrupper attraktivt, aktuellt och spännande program. Ett nära samarbete med företagsledning och medarbetare på marknadsavdelningen säkerställer att programmet utformas och marknadsförs i linje Ängsbackas vision, riktlinjer och värderingar.

De huvudsakliga uppgifterna består av nätverkande, bokning och administration av event, marknadsföring, kommunikation samt utveckling av Ängsbackas produkter (kurser och festivaler). Ängsbacka har en stark intention att främja ökad social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet inom verksamheten; här spelar programmets utformning och din insats som Product Manager en central roll.

Dina arbetsuppgifter är varierande och ett gott resultat bygger på din förmåga att effektivt samordna och prioritera parallella projekt inom våra kanaler. Du arbetsleder ett befintligt team som jobbar med web, foto & video, grafisk design mm. Du kommer också att ansvara för våra texter och hur vi presenterar våra produkter skriftligt i olika medier.

Samordning av vår hemsida, facebook, nyhetsbrev, pressreleaser, affischering, samarbetspartners, nätverk och ambassadörer ligger inom ditt ansvarsområde och dessutom kommunikation via våra workshopledare, medlemmar och volontärer, samt ”in-house” till befintliga kunder.

Anställningen kräver både social och visionär kompetens i kombination med förmåga att fatta grundade och genomförbara beslut. Arbetet är dynamiskt med en blandning av strategiskt arbete (möten, utvecklingsprojekt, samordning, planering) och praktiska uppgifter såsom t ex att utforma och skriva kontrakt med kursledare och säkerställa kommunikation till medarbetare inom ditt ansvarsområde.

Jobbet handlar i stor utsträckning om att ha förståelse för Ängsbackas produkter, värderingar och vad vi erbjuder dem som kommer hit. Under lugnare perioder kan du varva ditt arbete med att själv delta i festivaler och ibland även vissa kurser.

Vi söker dig som:

 • har brinnande intresse för produkter som intresserar våra målgrupper
 • Har höga ambitioner vad gäller t ex struktur, marknadsstrategi och profilering
 • har väl utvecklade people’s skills
 • är driftig, kreativ och har ledaregenskaper
 • är lyssnande, lösningsorienterad och god förståelse för vikten av teamarbete
 • är social och stresstålig och klarar att ha många bollar i luften
 • är bra på att uttrycka dig skriftligt på korrekt svenska och engelska
 • är trygg och har god självkänsla
 • har egen erfarenhet av personlig och andlig utveckling
 • och har engagemang och förståelse för Ängsbackas verksamhetsområden

Meriterande för tjänsten är utbildning och erfarenhet inom:

 • product management inom branschen
 • kommunikation och digital marknadsföring
 • webpublicering, webdesign, wordpress, sociala medier
 • copywriter / kundriktad skriftlig kommunikation
 • kurs- och festivalverksamhet, gärna inom personlig utveckling
 • personal- och projektledning
 • personlig erfarenhet av Ängsbackas program

Mer information

Rollen som Product/Marketing Manager kan eventuellt fördelas på 2 personer beroende på kompetens och personlig lämplighet. Tjänsten är baserat på anställning året runt (10-12 månader per år) och förutsätter att du befinner dig i/kring Molkom under arbetstid.

Ansökningar tas emot med start februari 2018, vi ser gärna att tjänsten tillsätts senast under juni månad. Skicka din ansökan till jobs@angsbacka.se

Jobbet som volontärskoordinator

Som volontärskoordinator kommer du tillsammans med två kollegor att ansvara för att planera och leda volontärsgruppens arbete (under högsäsong upp till 200 volontärer)  och se till att allt fungerar och löper enligt plan, inklusive hålla i möten, administration, utvärdering, rekrytering och registrering av volontärer. Du har ansvar för ett bra samarbete och kommunikation med Ängsbackas ledning och med övriga operativa kurs/festivalgrupper. Du kommer också fungera som emotionell support för volontärerna samt se till att de får det stöd som är nödvändigt för att de skall kunna fullfölja sina uppgifter. Tillsammans med dina kolleger och ledningsgruppen är du med och skapar en hållbar volontärorganisation och ett bra volontärprogram.

Utmaningen

Jobbet som volontärskoordinator är kanske det allra roligaste på Ängsbacka, men också det allra mest utmanade. Du behöver vara oerhört stresstålig och ha en enorm kapacitet att hålla dig lugn och vid gott humör även när det är stressigt eller krisar. Det är du (och dina kolleger) som ska “hålla space” för alla volontärerna och se till att hela volontärsorganisationen fungerar praktiskt och samtidigt skapar ett varmt och hjärtligt omhändertagande för festivalernas deltagare.

Att arbeta på Ängsbacka

Ängsbacka är på många sätt en unik arbetsplats – kreativ, kaotisk, kul, utmanande och stödjande. Här uppmuntras alla att vara sig själva och visa sig som personer, samtidigt som vi jobbar professionellt och målinriktat. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete med varm gemenskap och dagliga möjligheter att växa som människa.

Vi söker dig som är:

 • Trygg, stabil och är oerhört stresstålig.
 • Social och älskar att möta människor.
 • Gillar att prata inför stora grupper.
 • Van att skapa och leda hållbara team.
 • Kan hålla många bollar i luften samtidigt och är en mycket bra organisatör.
 • Har erfarenhet av arbete med personlig och hållbar utveckling.
 • Är en duktig kommunikatör med mycket bra time-management.
 • Har personlig erfarenhet och förståelse för andlig och personlig utveckling.

Kanske har du gedigen utbildning inom området, kanske har du många års erfarenhet. Det viktiga är att du är rätt person, dvs att du förstår Ängsbackas verksamhet och har ett brinnande engagemang för vårt verksamhetsfält “out of the comfort-zone”, parallellt med att du både är bra på projektadministration och på att leda och möta människor. Välkommen till Ängsbacka, välkommen hem!

Anställningsvillkor

Arbetsperioden är enligt överenskommelse under sommaren 2018, samt planering under vissa perioder under våren. Under festival och camp-perioder ingår jour vilket gör att du då behöver bo på Ängsbacka eller i närheten. Lön enligt överenskommelse.

Info om ansökan: Inför sommaren 2018 är vi öppna både för extern och intern rekrytering för tjänsten som volontärcoordiantor. Hör av dig med ett kort mejl om dig själv om tror att du är rätt person – för denna sommar eller för framtiden. Vi har dock inte ett visst datum som är sista ansökningsdag, och vi kommer inte att ha möjlighet att meddela alla som löpande visat intresse om de har fått tjänsten. 

 Sänd din ansökan med personligt brev och CV till jobs@angsbacka.se