Victor Forselius har vandrat den Inka-shamanska traditionens väg i åtta år, en väg som lärt honom att ömsa sitt förflutna.

En uråldrig tradition

Genom den uråldriga inka-traditionen ser han hur olika sårade delar inom oss gör oss sårbara för andra människors projiceringar och historier. Dessa avtryck från det förflutna lever fortfarande inom oss och hindrar oss från att vara fullt närvarande i livet.

“Vi är många som påverkas av den inre livlöshet i de delar av oss som vi förlorat i olika situationer genom livet; vackra aspekter och gåvor som vi inte längre kan eller vågar uttrycka. Detta i sin tur kan skapa såväl fysisk som psykisk sjukdom i våra liv.”
   Victors schamanska bröder och systrar från Anderna har lärt honom hur vi kan ta bort dessa tunga minnen och avtryck inom oss, så att vi inte längre skapar en sårad omvärld eller faller offer för kraftmissbruk.

Att vandra med integritet

Shamanen vandrar med hög integritet; vilket betyder att det inte finns någon skillnad på vem man säger att man är, vad man tänker eller utger sig för att vara. Det handlar om att man vandrar som man talar utan att dölja något då man alltid strävar efter att uttrycka sin själs sanning. I traditionen vandrar schamanen likt en fredfull krigare för att lära sig att utöva icke-våld, icke-rädsla samt icke-dömande och skapa en värld av ömsesidighet, fred och balans.

Alberto Villoldo

Victor påbörjade sin resa 2009 genom att utbilda sig inom Alberto Villoldos skola och läror under fyra år. Under sin första kurs träffade han en kvinna som bjöd hem Q´ero-shamaner från Peru till Holland. Varje gång Q’ero-schmanerna kom till henne åkte han dit, bodde med dem och var med på deras workshops för att motta healingsessioner och traditionella initieringar

Från Alberto har Victor lärt sig hur energi flödar tillsammans med vår fysiska värld. Han har fått hjälp att sätta ord på en djup tradition av själ, känsla och mystik, och att översätta ett andligt språk till en djup förståelse för västerländska hjärnor. Albertos läror har varit till hjälp för att ömsa ett sårat förflutet av försvagande historier till att kunna vandra i kraft, säkerhet och skönhet.

Q’ero – källan till traditionen

Parallellt med att gå vid Albertos sida har Victor även utbildat sig hos Q’eros, som är källan till traditionen. Q´ero-folket har visat Victor hur man vandrar en väg av hjärta, ödmjukhet och oklanderlighet i flöde tillsammans med en andlig värld vid vår sida. Att vandra i närvaro med en fot i en värld av form och fysiska ting och med den andra foten i en värld av själ och ande.

Så här beskriver Victor vad han har fått av gå i lära hos Q’ero-folkets schamaner:

”De har guidat mig till en djup ömsesidighet med allt levande på jorden och med källan till livskraft i universum. Jag har funnit mitt kall till att vandra vid indianernas sida och fortsätta min utbildning och lära med dem.

Jag är här för att vandra och dela denna uråldriga energimedicin vidare så att detta sätt att leva i kontakt med universum och att skapa ceremoni och healing hålls ren och autentisk. De har hjälpt mig att kliva in i en ny tid med vishet och förståelse om den förestående förändring som just nu sker på jorden.”

Arbete i Peru och Sverige

Victor jobbar nu direkt med Q´ero-shamanerna bland annat vid de resor till Peru som han anordnar. Han assisterar även dem i deras egna internationella skola som öppnade i januari 2014 i Peru. Schamanerna kommer även löpande till Sverige där Victor reser runt med dem och ordnar ceremonier och healings där de delar med sig av sin fantastiska 10,000-åriga visdom från de heliga bergen i Anderna.

Kurser med Victor Forselius

Leave A Comment