ÄNGSBACKA TIPSAR

Yogafestival 2016

SE DET PRELIMINÄRA FESTIVALPROGRAMMET
ladda ner senaste versionen som PDF

23 – 29 juli

*** All is within ***

 

En sex dagar lång yogaupplevelse utöver det vanliga för dig som är nyfiken på den växande trenden eller för dig som tränat yoga länge och som vill ta din yoga ett steg längre.

Yogafestivalen är en plats där du kan dra dig undan vardagens brus och skänka dig själv precis det du behöver. På yogamattan erbjuds du en möjlighet att känna in i dig själv och det som är just nu. Det du söker finns här lugn, glädje, styrka och kärlek.

På Ängsbacka yogafestival får du dela din passion för yoga, dans, rörelse, meditation, sång och nyttig mat med likasinnade från hela världen. Det är en härlig gemenskap som man snabbt kommer in i, oavsett om du kommer själv eller tillsammans med hela familjen.

Här blandas olika yogastilar med dans, filosofi och naturupplevelser. Vi möter inte bara oss själva på yogamattan utan får träffa swamier från Indien, urbana yogis från storstaden, akrobatiska yogis människor som älskar att dansa. Festivalen är en plats för autentiska möten, god mat och livsnjutning utöver det vanliga.Yoga för alla

Vi välkomnar alla erfarenhetsnivåer och alla traditioner till festivalen. Förra året deltog ca 500 personer på festivalen, allt ifrån yogalärare, avancerade yogis, nybörjare, barn och de som aldrig ens stått på en yogamatta innan. Tanken med yogafestivalen är att du skapar ditt eget retreat, väljer dina egna yogapass och utför yoga på ett sätt som passar dig just nu.

Lärarna som kommer till Ängsbacka Yogafestival tillhör Europas främsta inom yoga. De guidar dig som nybörjare och avancerad yoga genom den mjukaste yin yogan, armbalans workshops, dynamiska vinyasa klasser, stillsamma meditationer och kraftfulla kundalinipass. Till och med barnen har sin egen yoga. Det finns något för alla på Yogafestivalen.

Skulle du mot förmodan tröttna på yoga eller känner att du vill röra dig fritt finns dans, filosofilektioner och massagepass för trötta yogakroppar. På kvällarna kan du slappna av i bastun eller sjunga ut din själ i en av våra mantra workshops.

Ingen förbokningbehövs av passen annat än till enstaka workshops. Om förbokning krävs anonseras detta ut på morgonmötet som hålls varje dag.

Massor av musik

Musik är en viktig del av yogafestivalen. I år kan vi stoltsera med den mjuka och kraftfulla multimusikern Prema Mayi, de extatiska Swamisarna från Indien och den karismatiska Vasudev bland många andra. Ta gärna med dig ditt eget instrument eller din sångröst och var med i Ängsbackas yogaorkester.

Här är några av lärarna som kommer under festivalen 2016:

Nyfiken på hur en Yogafestival kan se ut?

Titta på bilder och videor från förra årets festival!

Familjer är varmt välkomna! 

Festivalen är en trygg plats för alla barn. Vi erbjuder varje dag ett Kid’s Camp med roliga saker att göra för barn och ungdomar; sång, musik, dans, skapande verksamhet, utflykter i skogen, sport, spel, yoga och mycket mer. Kid’s Camp kommer att vara öppen för barn från 4 år från klockan 11.00 till 18.30 så att föräldrar kan njuta av workshops och sharing. Om ditt barn är för litet (under 4 år) för att vara med ensam i Kid’s Camp är du självklart välkommen att delta i alla Kid’s Camps aktiviteter tillsammans med ditt barn.

Kid’s Camp är tänkt att fungera lite som ett dagis så att du som förälder kan känna dig fri att delta i workshops på egen hand. Området kring Ängsbacka är en säker och härlig plats för barnen att utforska, det finns en skog full med blåbär och en badplats dit de lite äldre barnen gärna cyklar för svalkande dopp.

Sharing meditation

Alla deltagare delas in i grupper om 5-7 personer, och som vi kallar sharinggrupp. Varje dag i en timme möts vi i vår egen sharinggrupp. Det är som en sorts festivalfamilj, en trygg och hållande energi, där vi kan känna kontakten inåt och med varandra. Här kan vi integrera upplevelser genom att sätta ord på dem utan att bli avbrutna och genom en accepterande närvaro av de andra i gruppen. Det här är ett bra ställe för att landa, en grundande plats att komma till varje dag. Och en plats där vänskap för livet föds.

Yogisk mat och Ängsbackas Café

För att du ska få ut det mesta av festivalen kommer vi erbjuda dig yogisk vegetarisk mat. Ängsbackas kockar har plockat den finaste salladen i trädgården till dig att njuta av som den är eller tillsammans med spännande grytor, soppor och raw food anrättningar som får både din kropp och dina smaklökar vibrera av välbehag. Den yogiska maten ger massor av energi, utan att vara tung.

Skulle du vilja skämma bort dig själv finns Ängsbackas mysiga café med den berömda banoffiepajen. Där kan du också njuta av ekologiska choklad, espresso, frukt, nyttiga smoothies och massor av raw food fika.

Healing Circle

Under festivalen erbjuder professionella terapeuter en mängd olika behandlingar, till exempel massage, energiarbete och coaching. Du bokar och betalar din session med kort eller kontanter på plats på Ängsbacka, i informationstältet, innan du får din behandling.

Dagens program 

Detta är ett exempel på hur en festivaldag kan se ut:

Det upp till dig att utöva din yoga på det sätt som du vill. Mjukt och stilla, kraftfullt och utmanande eller meditativt i den vackra skogen: valet är ditt.

Välkomstceremoni

Ängsbacka yogafestival inleds med vacker ceremoni. Under ceremonin kommer vi får njuta av festivalens musiker och sjunga mantran tillsammans.


Hjärtligt välkomna

Lin Ananda HolmquistLin Ananda Holmquist

Programkoordinator för Yogafestivalen 2016
E-mail: yogafestival (at) angsbacka.se

Är du nyfiken på hur yoga förändrade Lins liv, läs en artikel på vår bloggsida!