ÄNGSBACKA TIPSAR

Tantrafestivalen 2016

SE DET PRELIMINÄRA FESTIVALPROGRAMMET
Ladda ner den senaste versionen som PDF

2 – 7 augusti

Heart, bliss and power

 

Tantrafestivalen är Ängsbackas skönaste festival. Under tantrafestivalen får du möjlighet att utforska dig själv och relationen till dina medmänniskor på djupet. Vi erbjuder dig en mängd workshops inom många olika grenar inom tantran, en av de mest kraftfulla metoderna för självförverkligande. Årets tantrafestival handlar om att hitta sitt hjärtas sanning, sin extatiska njutning och sin livskraft och att vara centrerad i mötet med andra.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av tantra för att komma, bara ett öppet sinne och en vilja att möta dig själv och andra ärligt. Festivalen är lämplig både för nybörjare och avancerade utövare, från 18 år och uppåt.

Ung som äldre och alla sexuella läggningar och preferenser är välkomna i praktiken av tantra. Du kan komma ensam eller tillsammans med en partner, på festivalen finns möjligheter för alla att växa.

Festivalen erbjuder workshops inom många olika sorters tantra, filosofiska klasser, sexuell tantra, sensuell tantra massage för par och singlar, tantriska meditationer. Vi bjuder in till kraftfulla ceremonier, manscirklar och kvinnogrupper, dans och konserter. Det är en festival för hängivelse till glädje, njutning och villkorslös kärlek, men också en plats för djup frid och att vila i stillhet. Under Tantrafestivalen kommer du få många magiska möten, men det går bra att göra de flesta workshops med en och samma person om du kommer med en partner.

Vi har bjudit in många erfarna och spännande lärare, mystiker, andliga guider och energiarbetare som hjälper oss på vägen och intentionen är att skapa en stark energi av samhörighet under festivalen. I upplevelsen ingår förutom fantastisk musik och pulserande dans, läcker vegetarisk mat och inte minst de vackra omgivningarna runt Ängsbacka.

Några av lärarna som kommer under festivalen 2016:

Vad är Tantra?

Tantra är ett utforskande som kan leda dig till frihet och upplysning. Det finns tusentals tekniker och metoder för att kliva ut ur dina gamla mönster och upptäcka de tankar och beteenden som hindrar dig från att se sanningen. Ditt sanna jag är ditt upplysta jag – och i det upplysta tillståndet finns ingen separation mellan dig och ”andra”. Tantrans väg är att engagera sig på ett äkta sätt i det som pågår i nuet och gå mot att leva utan ångest, svartsjuka eller att vara fördömande.

Utforska dina gränser

På festivalen finns det plats för både nöje och allvar, magiska möten, tuffa utmaningar och villkorslös kärlek. Alla workshops är frivilliga och färgkodade för att ge information om innehåll och nivå. Eget ansvar är nyckeln och det är du som bestämmer hur långt du vill gå. Det kommer också att finnas ett ”kodord” som kan användas under hela festivalen om någon går över en gräns. Allt detta med vetskapen att tantrans positiva kraft också kan vara utmanande.

Vad förväntas av dig?

På Tantrafestivalen förväntar vi oss att du är ärlig och att du tar ansvar för dina egna känslor och dina handlingar. Du förväntas vara påklädd när du är i trädgården och skogen runtom och hålla dina sexuella relationer i ditt eget privata rum eller i eget tält. Vi förväntar oss att du är öppen och accepterande gentemot de andra deltagarna på festivalen. Också att du är ärlig och öppen med dina känslor under den kraftfulla process vi går igenom. Alla deltagare måste respektera att Ängsbacka är ett drog- och alkoholfritt ställe. Den som bryter mot denna policy bli ombedd att lämna festivalen. Alla får information om tantrafestivalens etiska riktlinjer när de anmäler sig.

Nyfiken på hur det egentligen ser ut på Tantrafestivalen?

Kolla in bilder och video från tidigare festivaler!

Detta är ett exempel på hur en dag kan se ut:

Alla workshops kommer att vara färgkodade så att du vet hur avancerade eller utmanande övningarna du kommer att stöta på är. Det är upp till dig att ta ansvar för ditt välbefinnande under festivalen och välja workshops inte för ditt ego, utan från en djup önskan att delta i mötet. Information om workshopledarna och deras bakgrund kommer att finnas tillgänglig på.

 Utforska dina innersta drömmar

På fredag eftermiddag finns möjligheten att fritt utforska sina innersta drömmar. Lin bjuder in de som vill till en spektakulär fest där du kan utforska alla aspekter av ditt varande, alla färger alla skuggor och omfamna de tillsammans med människor du känner dig trygg tillsammans med. Klä dig i dina finaste kläder eller dina sexigaste. Klä ut dig till din drömkaraktär eller varför inte uttrycka en fetisch. Kom klädd som en prinsessa, polis eller i latex, läder, pärlor eller fjädrar – eller kom i din vardagsklänning eller dina träningskläder. Under festen kommer vi leka en lek som handlar om att njuta och låta sin njutning och kärlek rinna över för att serva andra, det är en lek som passar vissa – men inte andra. Festen är ett tillfälle för dig att ge dig hän uttrycka dina innersta önskningar!

För de som hellre vill vila i sina drömmars famn, finns under fredagen “cuddle party”, ett vackert rum med kärleksfull guidning in i den sensuella massagens ädla konst. En natt i gränslandet mellan dröm och verklighet väntar de som uppfyller sina drömmar i the divine cuddle room.

Kanske drömmer du om att uttrycka dig på scenen. Då finns den möjligheten på Open stage under fredagen. Publiken ger dig kärlek och uppmuntran och kanske föds en ny inriktning i livet på open stage!

Vit ceremoni

Under lördagen kommer du bjudas till en tantrisk ceremoni. Under den ceremonin kommer vi bära vita eller ljusa kläder. Tag med dig det i packningen.

Fördjupningskurser efter festivalen

Direkt efter festivalen kan du gå vidare i en fördjupad process på ISTA-träningen (8-14 aug) med Bruce Lyon, Kamala Devi och Dhyan Niten. Senare i höst kommer Beta Lisboa , Estera & Zenon, Åsa Kullberg, Smrati Skog med flera tillbaka till Ängsbacka och håller kurser.

Healing Circle

Under festivalen erbjuder utvalda professionella terapeuter en mängd olika sessioner som t.ex. massage, energiarbete och coaching. Du bokar och betalar din session med kort eller kontanter på plats på Ängsbacka, i informationstältet, innan du får din behandling. Samordnaren och sessionsgivarna i Healing Circle kommer att presenteras på ett av morgonmötena i början av festivalen.

Logi

Tältplats på campingen ingår i biljetten, medtag eget tält. Här kan du göra övningar utanför workshoparna om du har en partner. Ni kan också boka ett dubbelrum. Om du bokar en sovsal eller sovrum för 4-6 personer är det bra att veta att dessa rum endast är avsedda för återhämtning och sömn.

Mat, café och bastu

Maten på festivalen är tillagad med kärlek och passion och kan avnjutas med alla sinnen. Vi serverar vegetarisk mat, mestadels ekologisk, och du blir inbjuden till en rad överraskningar under vägen. Vårt café säljer läckra bakverk och raw food-sötsaker som du kan njuta av. Vi har också en stor bastu där du kan koppla av med andra och släppa dina spänningar.

Omgivningen

De vackra och fridfulla omgivningarna med ängar, sjöar och skogar kring Ängsbacka erbjuder en stödjande miljö för den som vill fördjupa sig i tantra. Från tidig morgon till sen kväll är din dag fylld med yoga, tantra, kärlek och natur.

Hjärtligt välkomna

Lin Ananda Holmquist

Programkoordinator för Tantrafestivalen 2016
E-mail: tantrafestival (at) angsbacka.se