sexsibility-header-1000x450

Datum för nästa års festival är

14-18 juni

Mer information om Sexsibilityfestivalen 2017 kommer presenteras senare.Nedan kan du läsa om festivalen som var 2016.


Sexsibility Festival 2016 – 29 juni-3 juli  – Hjärtats intimitet 

Tack alla ni som deltog på Sexsibility 2016. Hjälp oss gärna att utveckla festivalen genom att fylla i utvärderingen. Klicka HÄR!


20130098208_4bd3ba6bf5_o

Vi besitter alla förmågan att kunna uppleva trygghet, kärlek, inre frid, närvarande, njutning och extas. Vi behöver bara öva oss och ibland få lite stöd och inspiration på vägen.

Vi tror att livet på vår jord skulle bli bättre om fler människor fick uppleva underbara stunder tillsammans. Att se varandra, dela närhet och sexualitet, skratt, lek och njutning är inte bara härligt i sig, utan kan också ge oss en fördjupad upplevelse av livet, hela själsliga sår och motivera oss till förändring.

Vi vill skapa en bättre tillvaro tillsammans med andra och ha kul och njuta medan vi gör det. Vi tror att det är den bästa grunden för en hållbar utveckling och skönare värld.

Därför är vi glada att kunna bjuda in Dig till Sexsibilityfestivalen!


Den intima festivalen

För åttonde året i rad bjuder vi in till en intim festival där närhet, sexualitet, kropp och själ står i fokus. Det bjuds på workshops kring Sexsibility, Tantra, Taoism, Shamanism, lekfullhet, själsligt helande bland mycket annat. Workshops hålls av högt uppskattade lärare som har varit med tidigare, nya internationella lärare och Sexsibilitycoacher.

Det är en underbar arena för dig som vill delta på inspirerande workshops, dansa, träffa nya vänner, utforska, dela med sig i smågrupper, dejta, leka, hångla, äta gott och hälsosamt samt förstås i allmänhet njuta av sommaren, livet och varandra.

Ingen Sexsibilityfestival är den andra lik – och ändå finns det en särskild stämning som kännetecknar just en Sexsibilityfestival. Vi skulle själva beskriva det som en skön blandning av nyfikenhet, öppenhet, jordning, gemenskap och lust.

Älska varandra som vi Är

Temat för festivalen 2016 är hjärtats intimitet och vi vill bjuda in dig till att utforska kontakt, ärlighet och sårbarhet som grund för att möta en annan människa. För oss är den största kärleken att kunna vara oss själva och älska att en annan människa är precis som hon/han är. Vår intention är att skapa en festival med mycket trygghet och gemenskap. Vi är övertygade om att det behövs för att du skall våga utforska det här ämnet på riktigt.

Det finns också möjlighet att bli medveten om, omfamna och transformera det som hindrar dig från att på riktigt vara med en annan människa.

Balans

På festivalen i somras hade vi kraftig obalans mellan antalet män (flest) och kvinnor. Det var många som önskade att vi skulle göra något åt det till kommande festival. Vi har lyssnat och kommer se till att det blir en jämn balans på festivalen i sommar.

Inte ”bara ha sex”

Även om sexualitet är en viktig och naturlig del av festivalen, så ligger fokuset på att mötas i hjärtat. Det är vanligt att sexuella möten sker på festivalen, men det sker oftast efter att ett känslomässigt möte har skett under till exempel en workshop.

Om man kommer till festivalen för att främst ”bara ha sex” och inte är så intresserade av förändring eller djupare intima möten, är det mycket stor risk att man blir både besviken och frustrerad.

Det finns andra och bättre forum för denna längtan. Men de som söker få kontakt med sina känslor, bli mer närvarande och få ett djupare möte med sig själva och andra – med hjälp av sexualiteten – har oftast en fantastisk festival.

Trygghet och gränser

Det är viktigt att du kan känna dig trygg på festivalen. Förutom alla workshopledare finns det sharinggrupper och ett emotionellt support-team som stöd. Alla deltagare får också godkänna överenskommelser om att inte använda alkohol eller andra droger. Vilka som deltar och allt som händer andra under festivalen är konfidentiellt. Stämningen mellan deltagarna brukar vara mycket stödjande, vänlig, respektfull och inkluderande.

Ett mindre steg

För dig som känner att festivalen verkar lite för utmanande är kursen ”Tantra – Njutning och healing” ett annat möjligt första steg. Kursen innebär inte stort utbud av övningar och har mycket färre deltagare, men skapar ett tryggare mer hållet rum som kan vara en bra start.

28294736624_9a2a828cd5_o

Cafémys, lekrum och tyst meditation

Mitt på festivalområdet, i festivalens hjärta, finns det ett café med läckra sötsaker, raw food bakverk och mysiga soffor för dig att sitta och njuta av en kopp te eller diskutera den senaste workshopen med en nyfunnen vän. Centralt beläget finns ett dekorerat lekrum för lek, massage och intima möten.

Lite mer i utkanten av festivalområdet finns en vacker plats för stillhet och meditation. Dessa rum står öppna både under och mellan workshops, för att ge dig ökad möjlighet att göra det du vill och har lust till i stunden. På festivalen finns även möjlighet till rekreation och avkoppling i närliggande skogar och i Ängsbackas vackra trädgård med stora gräsmattor och en vedeldad bastu.

Här vill vi även lägga till att Ängsbacka har anpassat sina etiska riktlinjer till nakenhet, sexualitet och uppdelning av kön för att bättre passa en Sexsibilityfestival.

Utforskande, utmaningar och integration28165108770_6b5048cce5_o

Festivalen erbjuder många olika slag av workshops: utforskande av intimitet genom inkännande beröring, andningsövningar, healing, samtal, sexuella ceremonier och tantriska parövningar. Du kommer att få möjlighet att öva på att kommunicera, följa dina impulser, våga ta initiativ, sätta gränser, hitta din kraft, bli hållen och släppa taget. För dig som vill finns det möjlighet att utforska nära möten med alla sinnen, inkusive rep/bondage, smisk och andra intensiva sensationer.

Det kommer även att finnas dans, yoga, musik och meditationer på programmet som ett sätt att vända sig inåt och integrera sina upplevelser. Dessa programpunkter ligger framför allt på morgnar och kvällar.

Workshopledare och workshops

Det kommer att finnas ett smörgåsbord av ca 50 olika workshops att välja mellan. Vissa workshops är mjukare för dig som vill utforska din relation till din kropp och din egen sexualitet och som vill gå försiktigt fram. Andra workshops är mer utmanande, utåtriktade och interagerande. Flera workshops pågår parallellt och på så sätt kan du välja den workshopen som passar för just dig.

Här är några av de workshopledare som kommer att medverka på festivalen 2016.

Matt Schwent – Tantra, not trauma
Calle Rehbinder – Tantralila
Jennie Rehbinder – Love your Pussy!
Johan Ekenberg – Sex – a highway to God
Silja Rehfeldt – Follow your Bliss: Expand
Pia Struck – Solo Sex & Orgasm Ceremony
Lorenzo Stiernquist – Whole Body Massage
Ingrid Frideborgsdotter – PureTantra, Viva Vagina!
Peter Stridsberg – Rebirthing Breathwork
Lamhita Jacobson – Sexual Healing, Yoni & Lingam Healing
Marina Kronkvist – Ritual Loving
Petra Blomkvist – Original Interactions!
Blake Steele – Pink Tantra
Lars Hedlin – Rear Entry Pleasures
Andy Buru – Kinbaku: Japanese Rope Art
Susanne Sarasai Johansson – Sacred Earth Meditation
Sara Skaarup – Modern Open Relationships
Denice Enerhag – Hot zones
Lisa & David Björling – Erotic Smorgasbord
Paula Nygren & Henrik Bengtsson – Tantra for couples
Neppe Romberg – Nude chakra dance
Christine Borch – Sacred Squirting
Lena Söderlund – Samayoga. Asanas, mantrasinging and inner flow!


Program

Här är ett exempel på hur en dag kan se ut:

 • 7.00: Morgonövning (yoga, qi gong, aktiv meditation)
 • 8.00: Frukost
 • 9.30: Morgonsamling
 • 10.45: Workshop
 • 13.00: Lunch
 • 14.45: Sharing
 • 16.00: Workshop
 • 18.30: Middag
 • 20.00: Workshop, dans, mys eller umgänge i cafét.

Mer information om alla workshops, workshopledare samt program kommer att presenteras och uppdateras här på sidan löpande fram till festivalens början. Information om workshopledarna och deras bakgrund kommer även att finnas tillgänglig på informationstavlan på festivalområdet. Alla workshops kommer då även att vara kodade så att du vet hur utmanande de kan vara och välja rätt utifrån hur du känner just då.

En festival för dig som…

Sexsibilityfestivalen är en festival för dig som vill kunna njuta mer av din kropp, av dina relationer, av sex och av ditt liv i övrigt. Till Sexsibilityfestivalen kommer både människor som har varit på många festivaler och kurser tidigare och också många som aldrig har gjort något liknande innan.

Vi välkomnar dig oberoende av sexuell läggning, sexuella preferenser, sexuell erfarenhet, om du kommer själv eller med en eller flera partners. Alltså oavsett om du ser dig som homo, hetero, bi, queer, flicka, man, tant, transa, oskuld, singel, poly, pryd, nudist, fetischist, tantrika, svensson eller något annat.

Alla över 18 år är välkomna. Det brukar bli en härlig blandad grupp med öppna livsbejakande människor, i olika åldrar och bakgrunder i en varm gemenskap.

Säg JA till dig själv!

Säg JA till livet!

Varmt välkommen!

Festivalkoordinatorer

Lorenzo Stiernquist

Peter Stridsberg

Email: sexsibility (at) angsbacka.se

Medverkande Workshopledare, Musiker och Sessionsgivare – Sexsibilityfestivalen 2016

Vänligen notera att det kan förekomma uppdateringar under programplaneringen.


Lärare i sex, kärlek och relationer
Sex & kärlekscoach - älska din fitta!
Follow your Bliss
Sex - en motorväg till Gud
Solo Sex & Self-Love, Orgasm Ceremony
Sexsibility grundare, Whole Body Massage
Pure Tantra, VivaVagina!
Frigörande Andning
Rituell Kär-lek - workshop och morgonpraktik
Become the Star you already are
Rear Entry Pleasures
Kinbaku - Japansk Repkonst
Lifedancing
Modern Open Relationships
Heart Celebration, Sacred Earth Meditation
Erotiskt Smörgåsbord
Naken upplevelsebaserad Chackradans
Sacred Squirting, Individual Sessions
Samayoga. Asanas, mantrasinging and inner flow!
"Reconnecting With The Guide Within You And Nature" and "Tantric Nature Connection"
Tantrisk och Shamanistisk Massage
Meditative sex
Conscious Sexuality
Sacred Sexuality, The Wheel of Consent
Sacred Sexuality
Shamanic Sexual Wisdom, Body Dearmoring

Praktisk Information


Ankomst & Avresa

Ankomst onsdag den 29 juni 2016

 • In-check kl. 15.00-19.00
 • Första workshop kl. 16.30
 • Middag kl. 18.30-19.30
 • Invigningsceremoni kl. 20.00

Avresa söndag den 3 juli 2016

 • Festivalen slutar med lunch 13.00

Sexsibility etiska riktlinjer

Kära, observera att Sexibilityfestivalen verkar under andra etiska riktlinjer än andra kurser och festivaler på Ängsbacka.

Sexsibility Festival 2015 Guidelines(PDF)högerklick att hämta och klicka ”Spara som”

Price & booking – festival 2016


 

click-here-to-book-01

Price information in ENGLISH will come soon.

ENTRÉAVGIFTER

EARLY BIRD PRICE
Book and pay before 15 Nov 2016
STANDARD PRICE
 
Priset inkluderar festivalentré, workshops & konserter, vegetariska måltider samt en plats i sovsal.

:

BOENDE

Plats i sovsal ingår
Tillägg plats i 4-6 bäddsrum +  SEK 
Tillägg plats i dubbelrum  +  SEK 
Tillägg enkelrum
+  SEK
Avdrag vid externt boende –  SEK
 • Medtag egna lakan och handdukar (även handduk för bastun)
 • Ta gärna med dig öronproppar om du är känslig för ljud när du sover

Payment Methods

You can complete your payment in 3 ways. While booking you will get further instructions. After booking your ticket, you will receive a confirmation e-mail.

1) Credit/Debit Card

Pay online using your card of choice.

2) Swish (mobile app)

Transfer the amount from your Swich Account to Ängsbacka: 123 538 12 56.

Important! Please write what event you are paying for, and your name if you are paying with someone else’s account.

3) Bank Transfer from Sweden

Deposit payment to Ängsbacka’s Bankgiro account 5038-7448

4) Bank Transfer from abroad

Nordea bank account No. 9960 2644185510
Swift address: NDEASESS
IBAN: SE63 9500 0099 6026 4418 5510

Important! Please write what event you are paying for, and your name if you are paying with someone else’s account.

Booking Terms

If you use SWISH or BANK TRANSFER, we prefer that you pay directly. If you are unable to do so, we need the payment due (betalningen) within 10 days after you booked, unless the terms for discount (rabattvillkoren) require payment earlier than that.
Before the event begins we need your full payment. Please note that your place at the event is guaranteed only after payment is done.

If you have questions regarding the booking and payment, please contact us:
E-mail: booking@angsbacka.se
Phone: +46 55 31 00 35.

Cancellation policy for festivals

In case of cancellation latest one month before the festival starts, the cancellation fee is 350 SEK per person. After that, and until the festival starts, the fee is 15% of the total value of your booking. Children and youth (up to 18 years old) pay half this fee. The fee we charge on a cancelled ticket is capped at 900 SEK.

Please note that when cancelling sooner than two weeks before the festival starts, a doctor’s confirmation of your inability to participate is required. Refunds can take up to a month to go through. Refunds can not be made after the festival has started.

Should Ängsbacka cancel the festival, all payments would be refunded.


Kom som volontär


What does it mean to be a festival volunteer at Ängsbacka?

As a festival volunteer you come to participate in our festivals and in exchange, you offer your time and energy to serve the festival in one of our working groups. As an exchange for your contribution, you receive our festival ticket at a discounted price; three beautiful, vegetarian meals a day and a bed in one of the dormitories or tents on the festival campsite.

Festival Volunteer Camp Dates 2016

 • Sexsibility Festival Volunteer: Mon 27 June – Mon 4 July 2016
  Fee: 1800 SEK.
 • No Mind Festival Volunteer: Wed 6 July – Mon 18 July 2016
  Fee: 2400 SEK.

If you combine two or more camps you will receive a discount on the volunteer fee.
2 camps = 20% discount.

Application

Application is closed.

Pris & bokning


Priser samt bokning för festivalen 2017 beräknas komma under hösten/vintern 2016.

 

PRISER för Festivalen 2016


RABATTER

 • Festival combo rabatt – Delta i fler än en sommarfestival så får du Early Bird priset på varje festival du kommer till! Använd koden SFCOMBO vid bokningen för att få rabatten.
 • Medlemsrabatt: Medlemmar i Ängsbacka Ekonomisk Förening får 300 kr rabatt när de använder koden MEMBER16 oavsett under vilken period de bokar.

 

ENTRÉAVGIFTER
EARLY BIRD PRICE
Boka och betala innan 29 februari 2016
3300  kr
REDUCERAT PRIS
Boka och betala innan 30 april 2016
3600 kr
STANDARD PRIS
Boka och betala innan 28 juni 2016
3900 kr
At the gate (bara för kvinnor och par) den 29:e juni
4100 kr
Priset inkluderar festivalentré, workshops & konserter, vegetariska måltider samt tältplats. Medtag eget tält.

Observera: för att kunna få din biljett för Extra Early Bird, Early Bird eller reducerat pris, måste du boka innan slutdatum och sedan betala inom 5 dagar.

BOENDE 

Tältplasts (ta me diget tält) ingår
Plats i sovsal + 780 kr
Tilläg plats i 4-6 bäddsrum + 1160 kr 
Tillägg plats i dubbelrum  + 1760 kr
(fullbokat) 
Tillägg enkelrum
+ 2900 kr
(fullbokat)
Husvagnsplats utan el 560 kr
Plats i yurta
Madrass, täcke och kudde ingår. En vedspis gör uppvärmning möjligt.
+ 780 kr
 • Medtag egna lakan och handdukar (även handduk för bastun)
 • Ta gärna med dig öronproppar om du är känslig för ljud när du sover

BETALNINGSSÄTT

Du kan slutföra din betalning på 3 olika sätt. Medan du bokar kommer att du att få vidare instruktioner. Efter att du bokat din biljett kommer du att få en bekräftelse via e-post.

1) Kortbetalning

Betala on-line med valfritt betalkort/kontokort.

2) Swish (mobilapp)

Överför beloppet från ditt swishkonto till Ängsbackas swishkonto: 123 538 12 56.

Viktigt! Ange vilket event du bokar, samt ditt eget namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget.

3) Banköverföring

Från Sverige:
Insättning på Ängsbackas Bankgiro 5038-7448

Från utlandet:
Nordea bank account No. 9960 2644185510
Swift address: NDEASESS
IBAN: SE63 9500 0099 6026 4418 5510

Viktigt! Ange vilket event du bokar, samt ditt eget namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget.

BOKNINGSVILLKOR

Om du använder SWISH eller BANKÖVERFÖRING föredrar vi att du betalar direkt. Har du inte möjlighet till det, så behöver betalningen erläggas inom 10 dagar från det du bokat, om inte ett rabattvillkor kräver tidigare betalning än så.

Full betalning behöver vara erlagd när eventet börjar. Observera att din plats på eventet är garanterad först när du har betalat.

Har du frågor angående bokning och betalning kontakt oss på:
e-mail: booking@angsbacka.se
telefon: +46 553 100 35

AVBOKNINGSVILLKOR FÖR FESTIVALER

Vid avbokning som sker fram till en månad före festivalstart tar vi ut en avbokningsavgift på 350 kr per person. Därefter, och fram till festivalstart, är avbokningsavgiften 15 % av bokningens totala värde. För barn och ungdom (upp till 18 år) är avbokningsavgiften hälften. Maxbeloppet vi behåller per person är 900 kr.

Observera att vid avbokning under de två sista veckorna före festivalens start, behövs komplettering med ett läkarintyg för att återbetalning ska ske. Återbetalningar kan ta upp till 1 månad. Vid avbokning efter festivalstart sker ingen återbetalning.

Om Ängsbacka ställer in festivalen så återbetalas hela beloppet.