ÄNGSBACKA TIPSAR

Sexsibility Festival 2016

29 juni – 3 juli

Hjärtats intimitet

 

Tack alla ni som deltog på Sexsibility 2016. Hjälp oss gärna att utveckla festivalen genom att fylla i utvärderingen. Klicka HÄR! 

 

Vi besitter alla förmågan att kunna uppleva trygghet, kärlek, inre frid, närvarande, njutning och extas. Vi behöver bara öva oss och ibland få lite stöd och inspiration på vägen.

Vi tror att livet på vår jord skulle bli bättre om fler människor fick uppleva underbara stunder tillsammans. Att se varandra, dela närhet och sexualitet, skratt, lek och njutning är inte bara härligt i sig, utan kan också ge oss en fördjupad upplevelse av livet, hela själsliga sår och motivera oss till förändring.

Vi vill skapa en bättre tillvaro tillsammans med andra och ha kul och njuta medan vi gör det. Vi tror att det är den bästa grunden för en hållbar utveckling och skönare värld.

Därför är vi glada att kunna bjuda in Dig till Sexsibilityfestivalen!


Den intima festivalen

För åttonde året i rad bjuder vi in till en intim festival där närhet, sexualitet, kropp och själ står i fokus. Det bjuds på workshops kring Sexsibility, Tantra, Taoism, Shamanism, lekfullhet, själsligt helande bland mycket annat. Workshops hålls av högt uppskattade lärare som har varit med tidigare, nya internationella lärare och Sexsibilitycoacher.

Det är en underbar arena för dig som vill delta på inspirerande workshops, dansa, träffa nya vänner, utforska, dela med sig i smågrupper, dejta, leka, hångla, äta gott och hälsosamt samt förstås i allmänhet njuta av sommaren, livet och varandra.

Ingen Sexsibilityfestival är den andra lik – och ändå finns det en särskild stämning som kännetecknar just en Sexsibilityfestival. Vi skulle själva beskriva det som en skön blandning av nyfikenhet, öppenhet, jordning, gemenskap och lust.

Älska varandra som vi Är

Temat för festivalen 2016 är hjärtats intimitet och vi vill bjuda in dig till att utforska kontakt, ärlighet och sårbarhet som grund för att möta en annan människa. För oss är den största kärleken att kunna vara oss själva och älska att en annan människa är precis som hon/han är. Vår intention är att skapa en festival med mycket trygghet och gemenskap. Vi är övertygade om att det behövs för att du skall våga utforska det här ämnet på riktigt.

Det finns också möjlighet att bli medveten om, omfamna och transformera det som hindrar dig från att på riktigt vara med en annan människa.

Balans

På festivalen i somras hade vi kraftig obalans mellan antalet män (flest) och kvinnor. Det var många som önskade att vi skulle göra något åt det till kommande festival. Vi har lyssnat och kommer se till att det blir en jämn balans på festivalen i sommar.

Inte ”bara ha sex”

Även om sexualitet är en viktig och naturlig del av festivalen, så ligger fokuset på att mötas i hjärtat. Det är vanligt att sexuella möten sker på festivalen, men det sker oftast efter att ett känslomässigt möte har skett under till exempel en workshop.

Om man kommer till festivalen för att främst ”bara ha sex” och inte är så intresserade av förändring eller djupare intima möten, är det mycket stor risk att man blir både besviken och frustrerad.

Det finns andra och bättre forum för denna längtan. Men de som söker få kontakt med sina känslor, bli mer närvarande och få ett djupare möte med sig själva och andra – med hjälp av sexualiteten – har oftast en fantastisk festival.

Trygghet och gränser

Det är viktigt att du kan känna dig trygg på festivalen. Förutom alla workshopledare finns det sharinggrupper och ett emotionellt support-team som stöd. Alla deltagare får också godkänna överenskommelser om att inte använda alkohol eller andra droger. Vilka som deltar och allt som händer andra under festivalen är konfidentiellt. Stämningen mellan deltagarna brukar vara mycket stödjande, vänlig, respektfull och inkluderande.

Ett mindre steg

För dig som känner att festivalen verkar lite för utmanande är kursen ”Tantra – Njutning och healing” ett annat möjligt första steg. Kursen innebär inte stort utbud av övningar och har mycket färre deltagare, men skapar ett tryggare mer hållet rum som kan vara en bra start.

Cafémys, lekrum och tyst meditation

Mitt på festivalområdet, i festivalens hjärta, finns det ett café med läckra sötsaker, raw food bakverk och mysiga soffor för dig att sitta och njuta av en kopp te eller diskutera den senaste workshopen med en nyfunnen vän. Centralt beläget finns ett dekorerat lekrum för lek, massage och intima möten.

Lite mer i utkanten av festivalområdet finns en vacker plats för stillhet och meditation. Dessa rum står öppna både under och mellan workshops, för att ge dig ökad möjlighet att göra det du vill och har lust till i stunden. På festivalen finns även möjlighet till rekreation och avkoppling i närliggande skogar och i Ängsbackas vackra trädgård med stora gräsmattor och en vedeldad bastu.

Här vill vi även lägga till att Ängsbacka har anpassat sina etiska riktlinjer till nakenhet, sexualitet och uppdelning av kön för att bättre passa en Sexsibilityfestival.

Utforskande, utmaningar och integration

Festivalen erbjuder många olika slag av workshops: utforskande av intimitet genom inkännande beröring, andningsövningar, healing, samtal, sexuella ceremonier och tantriska parövningar. Du kommer att få möjlighet att öva på att kommunicera, följa dina impulser, våga ta initiativ, sätta gränser, hitta din kraft, bli hållen och släppa taget. För dig som vill finns det möjlighet att utforska nära möten med alla sinnen, inkusive rep/bondage, smisk och andra intensiva sensationer.  

Det kommer även att finnas dans, yoga, musik och meditationer på programmet som ett sätt att vända sig inåt och integrera sina upplevelser. Dessa programpunkter ligger framför allt på morgnar och kvällar. 

Workshopledare och workshops

Det kommer att finnas ett smörgåsbord av ca 50 olika workshops att välja mellan. Vissa workshops är mjukare för dig som vill utforska din relation till din kropp och din egen sexualitet och som vill gå försiktigt fram. Andra workshops är mer utmanande, utåtriktade och interagerande. Flera workshops pågår parallellt och på så sätt kan du välja den workshopen som passar för just dig.

Här är några av de workshopledare som kommer att medverka på festivalen 2016.

Matt Schwent – Tantra, not trauma
Calle Rehbinder – Tantralila
Jennie Rehbinder – Love your Pussy!
Johan Ekenberg – Sex – a highway to God
Silja Rehfeldt – Follow your Bliss: Expand
Pia Struck – Solo Sex & Orgasm Ceremony
Lorenzo Stiernquist – Whole Body Massage
Ingrid Frideborgsdotter – PureTantra, Viva Vagina!
Peter Stridsberg – Rebirthing Breathwork
Lamhita Jacobson – Sexual Healing, Yoni & Lingam Healing
Marina Kronkvist – Ritual Loving
Petra Blomkvist – Original Interactions!
Blake Steele – Pink Tantra
Lars Hedlin – Rear Entry Pleasures
Andy Buru - Kinbaku: Japanese Rope Art
Susanne Sarasai Johansson – Sacred Earth Meditation                                                     ★ Ann-Christin H – Lifedancing
Sara Skaarup – Modern Open Relationships
Denice Enerhag – Hot zones
Lisa & David Björling – Erotic Smorgasbord
Paula Nygren & Henrik Bengtsson – Tantra for couples
Neppe Romberg – Nude chakra dance
Christine Borch – Sacred Squirting
Lena Söderlund – Samayoga. Asanas, mantrasinging and inner flow!


Program

Här är ett exempel på hur en dag kan se ut:

Mer information om alla workshops, workshopledare samt program kommer att presenteras och uppdateras här på sidan löpande fram till festivalens början. Information om workshopledarna och deras bakgrund kommer även att finnas tillgänglig på informationstavlan på festivalområdet. Alla workshops kommer då även att vara kodade så att du vet hur utmanande de kan vara och välja rätt utifrån hur du känner just då.

En festival för dig som…

Sexsibilityfestivalen är en festival för dig som vill kunna njuta mer av din kropp, av dina relationer, av sex och av ditt liv i övrigt. Till Sexsibilityfestivalen kommer både människor som har varit på många festivaler och kurser tidigare och också många som aldrig har gjort något liknande innan.

Vi välkomnar dig oberoende av sexuell läggning, sexuella preferenser, sexuell erfarenhet, om du kommer själv eller med en eller flera partners. Alltså oavsett om du ser dig som homo, hetero, bi, queer, flicka, man, tant, transa, oskuld, singel, poly, pryd, nudist, fetischist, tantrika, svensson eller något annat.

Alla över 18 år är välkomna. Det brukar bli en härlig blandad grupp med öppna livsbejakande människor, i olika åldrar och bakgrunder i en varm gemenskap.

Säg JA till dig själv!

Säg JA till livet!

Varmt välkommen!


Lorenzo Stiernquist

Peter Stridsberg

Festivalkoordinatorer

Email: sexsibility (at) angsbacka.se