Laddar Evenemang

 


23-29 juli

Yoga Festival 2016

All is within

 

27831988113_0c5fae7b22_o

En sex dagar lång yogaupplevelse utöver det vanliga

För dig som är nyfiken på den växande trenden eller för dig som tränat yoga länge och som vill ta din yoga ett steg längre. Yogafestivalen är en plats där du kan dra dig undan vardagens brus och skänka dig själv precis det du behöver. På yogamattan erbjuds du en möjlighet att känna in i dig själv och det som är just nu. Det du söker finns här lugn, glädje, styrka och kärlek. På Ängsbacka yogafestival får du dela din passion för yoga, dans, rörelse, meditation, sång och nyttig mat med likasinnade från hela världen. Det är en härlig gemenskap som man snabbt kommer in i, oavsett om du kommer själv eller tillsammans med hela familjen.

Här blandas olika yogastilar med dans, filosofi och naturupplevelser. Vi möter inte bara oss själva på yogamattan utan får träffa swamier från Indien, urbana yogis från storstaden, akrobatiska yogis människor som älskar att dansa. Festivalen är en plats för autentiska möten, god mat och livsnjutning utöver det vanliga.28665381536_3b23f66b1c_oYoga för alla

Vi välkomnar alla erfarenhetsnivåer och alla traditioner till festivalen. Förra året deltog ca 500 personer på festivalen, allt ifrån yogalärare, avancerade yogis, nybörjare, barn och de som aldrig ens stått på en yogamatta innan. Tanken med yogafestivalen är att du skapar ditt eget retreat, väljer dina egna yogapass och utför yoga på ett sätt som passar dig just nu.

Lärarna som kommer till Ängsbacka Yogafestival tillhör Europas främsta inom yoga. De guidar dig som nybörjare och avancerad yoga genom den mjukaste yin yogan, armbalans workshops, dynamiska vinyasa klasser, stillsamma meditationer och kraftfulla kundalinipass. Till och med barnen har sin egen yoga. Det finns något för alla på Yogafestivalen.

Skulle du mot förmodan tröttna på yoga eller känner att du vill röra dig fritt finns dans, filosofilektioner och massagepass för trötta yogakroppar. På kvällarna kan du slappna av i bastun eller sjunga ut din själ i en av våra mantra workshops.

Ingen förbokningbehövs av passen annat än till enstaka workshops. Om förbokning krävs anonseras detta ut på morgonmötet som hålls varje dag.

Massor av musik

Musik är en viktig del av yogafestivalen. I år kan vi stoltsera med den mjuka och kraftfulla multimusikern Prema Mayi, de extatiska Swamisarna från Indien och den karismatiska Vasudev bland många andra. Ta gärna med dig ditt eget instrument eller din sångröst och var med i Ängsbackas yogaorkester.

Här är några av lärarna som kommer under festivalen 2016:

 • Jaccopo Ceccarelli – Anukalana Yoga
 • Tanja Ottesen – Jivamukti Yoga
 • Linda Rae Holcomb – Detox Yoga & Nutrition 101
 • Simon Borg-Olivier – Yoga Synergy
 • Swami Gurusharanananda – Swakriya Yoga, Concerts
 • Ullis Karlsson – Holistisk HormonYoga för kvinnor
 • Markus Atmananda – Satsang & Meditation
 • Annki Warberg & Klas Landahl – Kundalini Yoga & Meditation
 • Lin Holmquist – Yoga Flow, Classic Hatha, YoDaMo
 • Beta Lisboa – Yin Yoga
 • Simon Calder – Myofascial Daoyin
 • Prema Mayi – Bhakti and Kirtan
 • Boris Acro & Nina Bella – Acro Yoga
 • Tim Jago – Celtic sweatlodges
 • Prateeksha Katarina Thundal – 5Rhythms® Dance
 • Prashant Tewatia – Iyengar Yoga and Qi Gong
 • Mia Dandanell Jensen – Jivamukti Yoga
 • …och fler som kommer upp eftersom

Nyfiken på hur en Yogafestival kan se ut?

Titta på bilder och videor från förra årets festival!

Familjer är varmt välkomna!

Festivalen är en trygg plats för alla barn. Vi erbjuder varje dag ett Kid’s Camp med roliga saker att göra för barn och ungdomar; sång, musik, dans, skapande verksamhet, utflykter i skogen, sport, spel, yoga och mycket mer. Kid’s Camp kommer att vara öppen för barn från 4 år från klockan 11.00 till 18.30 så att föräldrar kan njuta av workshops och sharing. Om ditt barn är för litet (under 4 år) för att vara med ensam i Kid’s Camp är du självklart välkommen att delta i alla Kid’s Camps aktiviteter tillsammans med ditt barn.

Kid’s Camp är tänkt att fungera lite som ett dagis så att du som förälder kan känna dig fri att delta i workshops på egen hand. Området kring Ängsbacka är en säker och härlig plats för barnen att utforska, det finns en skog full med blåbär och en badplats dit de lite äldre barnen gärna cyklar för svalkande dopp.

28081830273_ecedac13f3_o

Sharing meditation

Alla deltagare delas in i grupper om 5-7 personer, och som vi kallar sharinggrupp. Varje dag i en timme möts vi i vår egen sharinggrupp. Det är som en sorts festivalfamilj, en trygg och hållande energi, där vi kan känna kontakten inåt och med varandra. Här kan vi integrera upplevelser genom att sätta ord på dem utan att bli avbrutna och genom en accepterande närvaro av de andra i gruppen. Det här är ett bra ställe för att landa, en grundande plats att komma till varje dag. Och en plats där vänskap för livet föds.

Yogisk mat och Ängsbackas Café

För att du ska få ut det mesta av festivalen kommer vi erbjuda dig yogisk vegetarisk mat. Ängsbackas kockar har plockat den finaste salladen i trädgården till dig att njuta av som den är eller tillsammans med spännande grytor, soppor och raw food anrättningar som får både din kropp och dina smaklökar vibrera av välbehag. Den yogiska maten ger massor av energi, utan att vara tung.

Skulle du vilja skämma bort dig själv finns Ängsbackas mysiga café med den berömda banoffiepajen. Där kan du också njuta av ekologiska choklad, espresso, frukt, nyttiga smoothies och massor av raw food fika.

26086468751_c20f1d1a49_o

Healing Circle

Under festivalen erbjuder professionella terapeuter en mängd olika behandlingar, till exempel massage, energiarbete och coaching. Du bokar och betalar din session med kort eller kontanter på plats på Ängsbacka, i informationstältet, innan du får din behandling.

 

Dagens program 

Detta är ett exempel på hur en festivaldag kan se ut:

 • 05:00 Kundalini Yoga Aquarian Sadhana med levande musik
 • 07:00 Meditation eller Morgon Yoga (Ashtanga Yoga, Kundalini Yoga, Hatha Yoga)
 • 08:30 En rejäl frukost med gröt, smoothies, frukt och örtteer
 • 10:30 Morgonmöte med gemensam guidad meditation för världsfreden
 • 11:00 Workshop (Jivamukti Yoga, Soma Yoga, Anusara Yoga, Meditation, Dans)
 • 13:00 Lunch – Dagens huvudmåltid med bönor och linser, ris och grönsaker
 • 15:00 Sharing i smågrupper
 • 16:15 Föreläsningar och workshop (lugnare yoga klasser, Kundalini Yoga, Pooja, Avslappning, Yoga Filosofi)
 • 18:30 Middag – en lätt kvällsmåltid med soppa, grönsaker, wok etc
 • 20:30 Konserter, bhajans, dans, gongmeditation och kvällsunderhållning

Det upp till dig att utöva din yoga på det sätt som du vill. Mjukt och stilla, kraftfullt och utmanande eller meditativt i den vackra skogen: valet är ditt.

 

Välkomstceremoni

Ängsbacka yogafestival inleds med vacker ceremoni. Under ceremonin kommer vi får njuta av festivalens musiker och sjunga mantran tillsammans.


  Lin-Holmquist-Circle-2 Lin Ananda Holmquist Programkoordinator för Yogafestivalen 2016 E-mail: yogafestival (at) angsbacka.se Är du nyfiken på hur yoga förändrade Lins liv, läs en artikel på vår bloggsida!

Pris & bokning


Yogafestivalen 23-29 juli

Vi har Early Bird erbjudande fram till den 15 mars.


BETALNINGSSÄTT

När du ska köpa en biljett kan du antingen direktbetala on-line med kontokort, eller använda banköverföring eller Swish (mobil-app).

Vi ser gärna att du betalar med banköverföring eller Swish eftersom det minskar de transfereringskostnader som vi betalar vid kortbetalning.

Medan du bokar kommer att du att få vidare instruktioner. Efter att du bokat din biljett kommer du att få en bekräftelse via e-post.

 

1) Kortbetalning

Betala on-line med valfritt betalkort/kontokort.

 

2) Swish (mobilapp)

Överför beloppet från ditt swishkonto till Ängsbackas swishkonto: 123 538 12 56.

Viktigt! Ange vilket event du bokar (samt ditt namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget).

 

3) Banköverföring

Från Sverige:
Insättning på Ängsbackas Bankgiro 5038-7448

Från utlandet:
Swift address: NDEASESS
IBAN: SE63 9500 0099 6026 4418 5510

Viktigt! Ange vilket event du bokar (samt eget namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget).

 

BOKNINGSVILLKOR

Om du använder SWISH eller BANKÖVERFÖRING behöver du betala direkt (eller senast samma dag som du bokar). Annars är din bokning inte giltig och din plats på evenemanget inte garanterad.

 

AVBOKNINGSVILLKOR 

Vid avbokning som sker fram till en månad före evenemanget börjar tar vi ut en avbokningsavgift på 350 kr per person. Därefter, och fram till evenemangets start, är avbokningsavgiften 15 % av bokningens totala värde. För barn och ungdom (upp till 18 år) är avbokningsavgiften hälften. Maxbeloppet vi behåller per person/bokning är 900 kr.

Observera att vid avbokning under de två sista veckorna före evenemangets start, behövs komplettering med ett läkarintyg för att återbetalning ska ske. Återbetalningar kan ta upp till 1 månad. Vid avbokning efter evenemanget har börjat sker ingen återbetalning.

Om Ängsbacka ställer in evenemanget så återbetalas hela beloppet.

 

KOMMUNIKATIONSPOLICY

Som en del av vår kundkommunikation håller Ängsbacka vid behov kontakt med dig som deltagit i våra kurser och festivaler genom att posta eller mejla:
– tackbrev och utvärderingsankäter
– erbjudanden att skriva upp sig på mejlinglistor för närliggande intresseområden
– information om kommande evenemang med samma workshopledare eller inom samma ämnesområde.

Vi har även ett allmänt månatligt email-nyhetsbrev där vi berättar om vår verksamhet och om vad som är på gång framöver i vår evenemangskalender med mera. Nyhetsbrevet kan man alltid välja att avregistrera och åter-registrera sig från/till när man så önskar.

 

FRÅGOR

Om du har frågor angående bokning, betalning, avbokning eller kommunikationspolicy med mera, vänligen kontakta oss på:
e-mail: booking@angsbacka.se
telefon: +46 553 100 35

 

Medverkande Workshopledare & Musiker Yogafestivalen 2017

 

Workshopledare

Approved
Clara Nestor

KundaliniYoga, Sadhana, Gong

I mitten på 90-talet mötte Clara KundaliniYogan och yogamästare Yogi Bhajan.
Han sa till henne att bli väl-certifierad och att ”Du kan bli så stor (i ditt liv) som du vill, så länge du fokuserar all din energi”

Hennes motto har därefter varit att sprida KundaliniYogan till vem som helst villig att pröva. Speciellt människor med utmaningar. - Om jag kunde förändras och påverkas så djupt och kraftfullt -så kan vem som helst!

Genom åren har Clara haft förmånen att studera för fantastiska lärare som Guru Dass Kaur, Guru Rattana Kaur, Guru Dharam Singh, Gurmukh Kaur and Sada Sat Singh and Kaur.

Hon har drivit två yogastudior i Göteborg och Köpenhamn.
Idag reser hon och tränar andra i våra Nordiska länder att bli lärare i KundaliniYoga i kombination med arbete som Samtalsterapeut.

"You have to understand the process of healing in the Age of Aquarius. What will give the healing is the flow of your soul energy " Yogi Bhajan

Approved
Joan Fontarnau

Awareness for body, breath and mind.

Joan had over 20 years experience on the yoga field and lives since a young age, an alternative life style with nature. Mountains and ocean has been his home and soul friend. He has developed a great deal of intuition, feeling, and knowledge about energies, body structure and human behaviour.

Yoga with Joan is an expression of the moment, is an invitation to flow with pleasure, opening us to a space for reflection, peace and fulfillment.
A space to feel and connect, to be relaxed and passionate, to be open.

Joan-yoga is based on the teachings and fundamentals learned with A.G. Mohan, Indra and Ganesh; Svastha yoga.
Insides and inspirations to grow your practice.

Also have in service a variety of body work sessions, as Relaxing massage, Deep tissue, Thai massage and Manual therapy.

Live with pleasure and not with pressure.

Approved
Prema Mayi

Bhakti Yoga A Journey To The Heart

Prema Mayi Chilean by birth has been immersed in the practice of bhakti yoga since the age of twelve.
She grew up in ashrams following the strict practice of bhakti. She studied the Vedic arts and developed a great love and appreciation for kirtan ( ancient chants, sacred sound vibration)
She spent many years in India with her spiritual master Srila Bhaktivedanta Narayan M. deepening in her practice and relishing the ancient traditions.
Discovering the power and healing of kirtan she now travels around the world with her son Gaur sharing a transformational heart opening experience.

"Love is the principle in the center, which is the only fulfillment of all existence" Srila Shridhar M.

 More profiles are added regularly, please check back later for a more complete list.

 

Musiker

Ledsen, men vi kan inte hitta några användare som matchar dina sökkriterier.

 More profiles are added regularly, please check back later for a more complete list.

 

 

What does it mean to be a festival volunteer at Ängsbacka?

As a festival volunteer you come to participate in our festivals and in exchange, you offer your time and energy to serve the festival in one of our working groups. As an exchange for your contribution, you receive our festival ticket at a discounted price; three beautiful, vegetarian meals a day and a bed in one of the dormitories or tents on the festival campsite.

Festival Volunteer Camp Dates 2016

 • Yoga Festival Volunteer: Wed 20 July – Sat 30 July 2016 Fee: 2400 SEK.
 • Tantra Festival Volunteer: Sun 31 July – Mon 8 August 2016 Fee: 1950 SEK.

If you combine two or more camps you will receive a discount on the volunteer fee. 2 camps = 20% discount.

Application

Click here to apply as a volunteer for the Yoga Festival.  

 

 

Praktisk Information


 

Ankomst och avresa

Ankomst –  lördag 23 juli

More information will come closer to the festival.

 • Check-in ….
 • Första workshop börjar ….
 • Middag serveras  ….
 • Invigningsceremoni ….

Avresa –  fredag 29 juli

More information will come closer to the festival.

 • Avslutningsceremonin slutar omkring …

 

Välkomstbrev

Ett välkomstbrev med mer detaljerad information om just den här festivalen kommer att skickas ut till alla festivaldeltagare. Nedan hittar du allmän information som gäller för alla våra sommarfestivaler.

Internationellt kurs- och festivalcenter

Ängsbacka är ett internationellt kurs- och festivalcenter med workshopledare, deltagare och volontärer från hela världen. Huvudspråket på festivalerna är därför oftast engelska men vissa workshops kan hållas på till exempel svenska eller norska.

Boende

 • I festivalbiljetten ingår tältplats på Ängbackas sköna gröna campingäng som ligger i direkt anslutning till festivalområdet. Ta med eget tält och tänk på att ta med utrustning för den varma så väl som den kalla och regniga sommardagen.
 • Du kan även uppgradera ditt boende till dubbelrum, 4-6 bäddsrum eller sovsal. För aktuell tillgänglighet se fliken”Pris och bokning”.
 • Vi placerar män och kvinnor för sig så länge du inte bokat ett helt rum. Ta gärna med öronproppar om du är ljudkänslig – det kan av och till vara hög ljudvolym på festivalområdet. För alla rum gäller delad toalett och dusch i korridoren. Vissa 4-6-bäddsrum har toalett och dusch en bit bort i samma hus.
 • Tag med lakan, påslakan & örngott. Medtag även handduk och eventuellt extra handduk för bastu och bad.
 • Mot en avgift kan plats för egen medhavd husbil eller husvagn bokas, utan el. Vi rekommenderar dig att vara ute i god tid om du önskar en av dessa.
 • Det finns också möjlighet att hyra in sig privat i det närliggande samhället Molkom. De flesta boenden ligger på gångavstånd (1-1,5 km) från Ängsbacka. Mejla oss så skickar vi dig en lista med kontaktuppgifter till de som hyr ut rum, lägenheter, hus och husvagnar/husbilar.

Maten

I festivalbiljetten ingår frukost, lunch och middag. På Ängsbacka serveras vegetarisk kost som i möjligaste mån är ekologisk, närproducerad och lagad med kärlek. I samband med din bokning kan du beställa vegankost (bokas även vid laktosintolerans), glutenfri kost samt anmäla nötallergi. Av praktiska skäl kan vi inte tillmötesgå andra allergier eller dieter under festivaler.

26086468751_c20f1d1a49_o

Café & Butik

 • Caféet är en mysig och skön plats för nya möten och djupa samtal över en kaffe latte eller milt örtte. Du kan köpa ekologiska bakverk, smarriga smörgåsar och nyttiga drinkar. Stämningen brukar bli hög under Open Stage där du kan ta chansen att sjunga en sång, läsa en dikt eller låta improvisationen flöda.
 • Ängsbackas Butik säljer hälsoprodukter och ekologisk kroppsvård, avslappnande musik, böcker, annorlunda kläder, ekologisk rökelse, unika smycken, yogamattor mm.

Övrigt

 • Kontantuttag. För uttag av kontanter finns en automat vid Konsumbutiken i Molkoms samhälle ca 1,5 km från Ängsbacka.
 • Promenadstigar. En bra idé kan vara att ta med grövre skor för promenader på stigarna kring Ängsbacka. Sköna innerskor/tofflor är också bra att ha.
 • Vattenflaska. Glöm inte en vattenflaska och kanske en “take away”-mugg för kaffe och te.
 • Bastubad Vi har en stor vedeldad bastu där du har möjlighet att slappna av i sällskap av nya och gamla vänner. Ta med  en extra handduk att sitta på.

Alkohol- och drogfritt

Vänligen observera att Ängsbacka är alkohol- och drogfritt. Vi serverar inte alkohol, och det är inte heller tillåtet att dricka alkohol eller vara berusad eller drogpåverkad på Ängsbacka.

Hitta hit

Du kan ta dig till Ängsbacka med bil, buss och delvis med tåg. Läs mer om hur du hittar hit.

Samåkning

Vi samarbetar med samåkningstjänsten GoMore. Ange “Molkom” som din destination.

 

Bild & Videogalleri


Klicka på en bild för att öppna galleriet i Flickr.

 

Yoga Festival 2016

Se hela albumet

Yoga Festival 2015

Se hela albumet

Yogafestivalen 2014

Se hela albumet

Yogafestivalen 2013

Se hela albumet

Videogalleri

Här nedan är en samling videoklipp från Yogafestivalen de senate åren. Du hittar också alla Ängsbackas videoklipp på vår Youtube Kanal.

 

 

 

 

 

Se fler bilder och videoklipp från Ängsbackas andra festivaler