Laddar Evenemang

13-17 april 2017

Yoga & Dans 
Påsk Festival

Early Bird erbjudande fram till den 15 februari.

 

Yoga & Dance Easter is the first festival of the Ängsbacka season. It is an opportunity for us to welcome the Light and the change of the seasons together – in sacredness and ceremony. The festival offers a rich variety of yoga, dance, meditation, music and of course a lot of inspiring and nurturing workshops.

You are welcome whether you are a seasoned yogi or a beginner, whether you dance every day or almost never. Welcome to try new and different things, or connect with old friends. Welcome to experience the magnificence of the awakening forest, to enjoy delicious vegetarian food, to move and be moved.

Welcome to open your heart to the energies of the spring – in loving awareness, togetherness and community. 

 

Gratitude – pay it forward

Hur gör vi när vi ber?

Ber vi över huvud taget?

Och när vi gör det, hur ofta gör vi det för att vi vill ha någonting? Hur ofta vänder vi oss till en högre makt för att vi vill ha hjälp med det ena och det andra, för att vi och våra närmaste ska få beskydd, och för att få styrka och visdom till att fatta bättre beslut i livet?

Och hur ofta ber vi för att tacka för allt vi redan har fått, eller för dem som ännu inte har kommit in i våra liv, på gott och ont?

Den här påsken bjuds du in till en tacksamhetsceremoni, för att skapa en plats där vibrationen av tacksamhet är själva stoffet som håller ihop våra gemensamma erfarenheter. Där vi medvetet väljer att inte be om mer, utan att ge vad vi redan har. Att inte ställa krav, utan fira överflödet som är tillgängligt för oss och bara väntar på att bli manifesterat. Där vi börjar med premissen att vi är bra nog, att vi redan har allting vi någonsin kan behöva för att bli “lyckliga”.

Ceremoni

Här är allt som händer en del av ceremonin, och som sådant är det heligt och tjänar ett högre syfte. Du bjuds in att utforska möjligheten att Ditt liv är din dröm och att det är del av den gemensamma drömmen. Och att vad du än sysslar med så gör du det inte bara för dig själv utan för en större helhet. När du är i en utmanande yogaposition kan du ta ett nytt andetag och gå djupare. Energin du får, den där extra lilla ansträngningen du gör, kan du se som stundens present till dig – inte din egen bedrift utan ett “överskott” som du kan ge bort till allas gagn. När du dansar och låter dina fötter pumpa mot golvet i extatisk glädje kan du utforska en ny möjlighet – vad händer om du skickar denna glädje till ditt bankkonto, för att ge den en positiv skjuts?

“Att föra det vidare” betyder att utöva vänliga handlingar gentemot varandra, utan att vilja ha någonting tillbaka. Så att personen vi är vänliga mot, eller erbjuder vår hjälp, kanske i sin tur visar vänlighet gentemot någon annan.”

Tillit

I Nordamerikanska ursprungskulturer tackar människor innan de fått sina behov tillfredsställda. På så sätt visar de sin tillit till processen, släpper sina tvivel och blir som barn igen.

 

Välkommen att utforska med oss, precis som du är.
Välkommen att låta alla dina känslor, tankar,
all din oändlighet och dina begränsningar omfamnas i gemenskapen.
Välkommen att dansa, att skratta, att gråta, att vara.

 

Workshopleadere 2017

 • Jenny Viktorsson (Yoga Kendra) – Hatha, Vinyasa, Yin Yoga
 • Barsana (formerly Goloka) – Concert and Kirtan
 • Alva Alvita – Trance Dance, Sacred Womb
 • Luna Lala & Lucinda – Movement Alchemy with Live Music
 • Lisa Josefsson & Celso – African Dance with Live Drumming
 • Grant Visser – Men’s Yoga, Yoga Bomb
 • and more to come…

 

~ Yoga ~ Dans ~ Påsk ~

 ~ The Easter Journey ~

Resan börjar på skärtorsdagenmed check-in från kl 16, välkomstworkshops från kl 17, och middag kl 18.30. 

På välkomstmötet träffar vi varandra, musikerna och workshopledarna, delar praktisk information och hittar vår sharinggrupp. Sedan följer en öppningsceremonin med helig kakao där vi pratar om intentionen med festivalen och skickar ut våra böner.

För de som vill kommer det efter ceremonin finnas möjlighet att kliva in i en djup shamanskt trancedans. Eller så väljer du att hänga i goshörnan, caféet eller bastun, träffa gamla vänner och få nya.

Every day, we gather in the morning to set the intention for the day, to hear about the day’s workshops, and to PLAY and enjoy each other’s fabulous company!

Efter morgonmötet på påskafton, går vi in i en dagslång tystnad tillsammans och öppnar upp för inre reflektion. Vi finner våra egna böner för det vi är tacksamma för och känner in vad som är vår gåva till världen.

På påskdagen deltar vi i en tacksamhetsceremoni tillsammans. Vi kommer att fira hela dagen, för att se och hänföras av all den skönhet som är tillgänglig för oss.

På annandag påsk samlas vi för att dela det som blommat och burit frukt under vår tid tillsammans.

 

 

 ~ En dag kan se ut ungefär såhär  ~

 

Healing Circle

The Healing Circle offers personal sessions for bodywork, energy healing, massage, counseling and other forms of therapies/modalities. Information about the sessions will be available during the festival.
 

Curious what an Easter Festival actually looks like?

 

See pictures from previous festivals!


YOGA. DANS. PÅSK  

Hajni Makk 1 Circle

 

Hajnalka Makk

Program Coordinator for Yoga & Dans Easter 2017
E-mail: easterfestival (at) angsbacka.se

 

Pris & bokning


Yoga & Dans Påskfestivalen 13-17 april 2017

 

Vi har Early Bird erbjudande fram till den 15 februari.

 
 

BETALNINGSSÄTT

När du ska köpa en biljett kan du antingen direktbetala on-line med kontokort, eller använda banköverföring eller Swish (mobil-app).

Vi ser gärna att du betalar med banköverföring eller Swish eftersom det minskar de transfereringskostnader som vi betalar vid kortbetalning.

Medan du bokar kommer att du att få vidare instruktioner. Efter att du bokat din biljett kommer du att få en bekräftelse via e-post.

 

1) Kortbetalning

Betala on-line med valfritt betalkort/kontokort.

 

2) Swish (mobilapp)

Överför beloppet från ditt swishkonto till Ängsbackas swishkonto: 123 538 12 56.

Viktigt! Ange vilket event du bokar (samt ditt namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget).

 

3) Banköverföring

Från Sverige:
Insättning på Ängsbackas Bankgiro 5038-7448

Från utlandet:
Nordea bank account No. 9960 2644185510
Swift address: NDEASESS
IBAN: SE63 9500 0099 6026 4418 5510

Viktigt! Ange vilket event du bokar (samt eget namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget).

 

BOKNINGSVILLKOR

Om du använder SWISH eller BANKÖVERFÖRING behöver du betala direkt (eller senast samma dag som du bokar). Annars är din bokning inte giltig och din plats på evenemanget inte garanterad.

 

AVBOKNINGSVILLKOR 

Vid avbokning som sker fram till en månad före evenemanget börjar tar vi ut en avbokningsavgift på 350 kr per person. Därefter, och fram till evenemangets start, är avbokningsavgiften 15 % av bokningens totala värde. För barn och ungdom (upp till 18 år) är avbokningsavgiften hälften. Maxbeloppet vi behåller per person/bokning är 900 kr.

Observera att vid avbokning under de två sista veckorna före evenemangets start, behövs komplettering med ett läkarintyg för att återbetalning ska ske. Återbetalningar kan ta upp till 1 månad. Vid avbokning efter evenemanget har börjat sker ingen återbetalning.

Om Ängsbacka ställer in evenemanget så återbetalas hela beloppet.

 

KOMMUNIKATIONSPOLICY

Som en del av vår kundkommunikation håller Ängsbacka vid behov kontakt med dig som deltagit i våra kurser och festivaler genom att posta eller mejla:
– tackbrev och utvärderingsankäter
– erbjudanden att skriva upp sig på mejlinglistor för närliggande intresseområden
– information om kommande evenemang med samma workshopledare eller inom samma ämnesområde.

Vi har även ett allmänt månatligt email-nyhetsbrev där vi berättar om vår verksamhet och om vad som är på gång framöver i vår evenemangskalender med mera. Nyhetsbrevet kan man alltid välja att avregistrera och åter-registrera sig från/till när man så önskar.

 

FRÅGOR

Om du har frågor angående bokning, betalning, avbokning eller kommunikationspolicy med mera, vänligen kontakta oss på:
e-mail: booking@angsbacka.se
telefon: +46 553 100 35

 

 

Praktisk Information – Festivalen 2016


Välkomstbrev

Ett välkomstbrev med mer detaljerad information om just den här festivalen kommer att skickas ut till alla festivaldeltagare. Nedan hittar du allmän information som gäller för alla våra vinter- och vårfestivaler.

Internationellt kurs- och festivalcenter

Ängsbacka är ett internationellt kurs- och festivalcenter med workshopledare, deltagare och volontärer från hela världen. Huvudspråket på festivalerna är därför oftast engelska men vissa workshops kan hållas på tex svenska eller norska.

Boende

 • I festivalbiljetten ingår plats i sovsal. Del i våningssäng, täcke och kudde ingår. Ta med dig lakan, påslakan & örngott eller sovsäck. Medtag även handduk och eventuellt extra handduk för exempelvis bastubad. Du kan också hyra lakan och handduk hos oss mot en extra avgift.
 • Mot ett tillägg finns ibland även annan boendeform på festivalområdet; i dubbelrum eller flerbäddsum (4-6 bäddar). För aktuell tillgänglighet se fliken ”Pris och bokning”.
 • Vi placerar män och kvinnor för sig så länge du inte bokat ett helt rum. Ta gärna med öronproppar om du är ljudkänslig – det kan av och till vara hög ljudvolym på festivalområdet. För alla rum gäller delad toalett och dusch i korridoren.
 • Mot en avgift kan plats för egen medhavd husbil eller husvagn bokas. Vi har endast ett fåtal platser med el, så vi rekommenderar dig att vara ute i god tid om du önskar en av dessa.

Maten

I festivalbiljetten ingår frukost, lunch och middag. På Ängsbacka serveras vegetarisk kost som i möjligaste mån är ekologisk, närproducerad och lagad med kärlek. I samband med din bokning kan du beställa vegankost (bokas även vid laktosintolerans), glutenfri kost och anmäla nötallergi. Av praktiska skäl kan vi inte tillmötesgå andra allergier eller dieter under festival.

26086468751_c20f1d1a49_o

Caféet & Butiken

 • Caféet är en mysig och skön plats för nya möten och djupa samtal över en kaffe latte eller milt örtte. Du kan köpa ekologiska bakverk, smarriga smörgåsar och nyttiga drinkar. Stämningen brukar bli hög under Open Stage där du kan ta chansen att dela en visa, dikt eller låta improvisationen flöda.
 • I Ängsbackas butik säljer vi hälsoprodukter och ekologisk kroppsvård, avslappnande musik, böcker, annorlunda kläder, ekologisk rökelse, unika smycken, yogamattor mm.

Övrigt

 • Kontatuttag.För uttag av kontanter finns en automat vid Konsumbutiken i Molkoms samhälle ca 1,5 km från Ängsbacka.
 • Promenadstigar. En bra idé kan vara att ta med grövre skor för promenader på stigarna kring Ängsbacka.
 • Flaska/mugg. Glöm inte heller en vattenflaska och kanske en take away mugg för kaffe och te.
 • Bastubad. Vi har en stor vedeldad bastu där du har möjlighet att slappna av i sällskap av nya och gamla vänner – en extra handduk kan vara bra att ha.

Alkohol- och drogfritt

Vänligen observera att Ängsbacka är alkohol och drogfritt. Vi serverar inte alkohol, och det är inte heller tillåtet att dricka alkohol eller vara berusad eller drogpåverkad på Ängsbacka.

Hitta hit

Du kan ta dig till Ängsbacka med bil, buss och delvis med tåg. Läs mer om hur du hittar hit.

Samåkning

Vi samarbetar med samåkningstjänsten GoMore. Ange “Molkom” som din destination.

 

Kom som volontär


Yoga & Dans Påsk – Festival Volunteer 2017

Camp Dates

 • Main Camp – Easter Festival Volunteer: 11-18 April 2017
  Fee: 1950 SEK.

Ansökan

Ansökan ännu inte öppen.

We will announce in the Volunteer Facebook group when you can apply. Please join.

 27418097635_d87b5f5a08_o

 

 

 

Bildgalleri


 

Klicka på en bild för att öppna galleriet i Flickr

Yoga & DansPåsk 2016

Se hela albumet

Yoga & DansPåsk 2015

Se hela albumet

Yoga & DansPåsk 2012

Se hela albumet

Yoga & DansPåsk 2011

Se hela albumet

Se fler bilder och videoklipp från Ängsbackas andra festivaler


Videogalleri

 

Här nedan är en samling videoklipp från Yoga & dans festivalen de senaste åren. Du hittar också alla Ängsbackas videoklipp på vår Youtube Kanal.

Yoga & Dance Easter 2014 – Moments

Ängsbacka Festival Ambience

Yoga & Dance Easter -Volonteer Camp 2011

Yoga with Sky at Yoga & Dance Easter 2011