Laddar Evenemang

Nästa års datum: 29 mars – 2 april 2018

Yoga & Dans-Påsk


Se festivalprogrammet 2017 här

Programmet uppdateras regelbundet så du kommer alltid att se den senaste versionen.

 


 

Yoga & Dans Påsk är den första festivalen på Ängsbackas festivalsäsong, en varm och intim festival där vi tillsammans firar vårens och ljusets återkomst. Festivalen erbjuder ett rikt utbud av yoga, dans, musik, meditation, ceremoni, musik och naturligtvis massor av inspirerande workshops.

Du är lika välkommen vare sig du är en erfaren yogi eller en fullständig nybörjare, vare sig du dansar varje dag eller nästan aldrig. Kom och ladda upp dina batterier, prova nya annorlunda saker, träffa likasinnade och kanske återse gamla vänner. Välkommen att andas in skogen som vaknar och knoppas, och att njuta av Ängsbackas vegetariska måltider, lagade med kärlek och omsorg. Välkommen att röra dig och bli berörd.

Tema för festivalen 2017

Gratitude – pay it forward

Hur gör vi när vi ber?

Ber vi över huvud taget?

Och när vi gör det, hur ofta gör vi det för att vi vill ha någonting? Hur ofta vänder vi oss till en högre makt för att vi vill ha hjälp med det ena och det andra, för att vi och våra närmaste ska få beskydd, och för att få styrka och visdom till att fatta bättre beslut i livet?

Och hur ofta ber vi för att tacka för allt vi redan har fått, eller för dem som ännu inte har kommit in i våra liv, på gott och ont?

Den här påsken bjuds du in till en tacksamhetsceremoni, för att skapa en plats där vibrationen av tacksamhet är själva stoffet som håller ihop våra gemensamma erfarenheter. Där vi medvetet väljer att inte be om mer, utan att ge vad vi redan har. Att inte ställa krav, utan fira överflödet som är tillgängligt för oss och bara väntar på att bli manifesterat. Där vi börjar med premissen att vi är bra nog, att vi redan har allting vi någonsin kan behöva för att bli “lyckliga”.

Ceremoni

Här är allt som händer en del av ceremonin, och som sådant är det heligt och tjänar ett högre syfte. Du bjuds in att utforska möjligheten att Ditt liv är din dröm och att det är del av den gemensamma drömmen. Och att vad du än sysslar med så gör du det inte bara för dig själv utan för en större helhet. När du är i en utmanande yogaposition kan du ta ett nytt andetag och gå djupare. Energin du får, den där extra lilla ansträngningen du gör, kan du se som stundens present till dig – inte din egen bedrift utan ett “överskott” som du kan ge bort till allas gagn. När du dansar och låter dina fötter pumpa mot golvet i extatisk glädje kan du utforska en ny möjlighet – vad händer om du skickar denna glädje till ditt bankkonto, för att ge den en positiv skjuts?

“Att föra det vidare” betyder att utöva vänliga handlingar gentemot varandra, utan att vilja ha någonting tillbaka. Så att personen vi är vänliga mot, eller erbjuder vår hjälp, kanske i sin tur visar vänlighet gentemot någon annan.”

Tillit

I Nordamerikanska ursprungskulturer tackar människor innan de fått sina behov tillfredsställda. På så sätt visar de sin tillit till processen, släpper sina tvivel och blir som barn igen.

Välkommen att utforska med oss, precis som du är.
Välkommen att låta alla dina känslor, tankar,
all din oändlighet och dina begränsningar omfamnas i gemenskapen.
Välkommen att dansa, att skratta, att gråta, att vara.

Workshopledare & Musiker 2017

 

~ Yoga ~ Dans ~ Påsk ~

~ Festivalens Uppbyggnad 2017~

 

Resan börjar på skärtorsdagenmed check-in från kl 16, välkomstworkshops från kl 17, och middag kl 18.30.

På välkomstmötet träffar vi varandra, musikerna och workshopledarna, delar praktisk information och hittar vår sharinggrupp. Sedan följer en öppningsceremonin med helig kakao där vi pratar om intentionen med festivalen och skickar ut våra böner.

För de som vill kommer det efter ceremonin finnas möjlighet att kliva in i en djup shamanskt trancedans. Eller så väljer du att hänga i goshörnan, caféet eller bastun, träffa gamla vänner och få nya.

Every day, we gather in the morning to set the intention for the day, to hear about the day’s workshops, and to PLAY and enjoy each other’s fabulous company!

Efter morgonmötet på påskafton, går vi in i en dagslång tystnad tillsammans och öppnar upp för inre reflektion. Vi finner våra egna böner för det vi är tacksamma för och känner in vad som är vår gåva till världen.

På påskdagen deltar vi i en tacksamhetsceremoni tillsammans. Vi kommer att fira hela dagen, för att se och hänföras av all den skönhet som är tillgänglig för oss.

På annandag påsk samlas vi för att dela det som blommat och burit frukt under vår tid tillsammans.

 

 

 ~ En dag kan se ut ungefär såhär  ~

 

Bildgalleri

Would you like to see what the Yoga&Dance Easter in Sweden looks like? Click here! 

Healing Circle

Här erbjuds ett rikt utbud av behandlingar inom massage, healing, coaching och diverse olika terapier från ett urval av professionella terapeuter. Kom och unna dig en stund bara för dig, där du får den omsorg och uppmärksamhet du behöver för att njuta av ännu mer närvaro i nuet.

Sessioner bokas på plats och betalning sker till terapeuten. Mer information kommer att vara tillgängligt under festivalen.


Nyfiken på hur en påskfestival kan se ut?

See pictures from previous festivals!


YOGA. DANS. PÅSK  

Hajni Makk 1 Circle

 

Hajnalka Makk

Programkoordinator för Yoga & Dans Påsk 2017
E-mail: easterfestival (at) angsbacka.se

Workshopledare & Musiker


 

Workshopledare

    

Ledsen, men vi kan inte hitta några användare som matchar dina sökkriterier.

 More profiles are added regularly, please check back later for a more complete list.

Musiker

   

We are sorry. We cannot find any users who match your search criteria.

 More profiles are added regularly, please check back later for a more complete list.

Pris & bokning 2018


Yoga & Dans Påskfestivalen 2018 kommer att bli bokningsbar under hösten.

 

 

 
 

BETALNINGSSÄTT

När du ska köpa en biljett kan du antingen direktbetala on-line med kontokort eller använda banköverföring.

Vi ser gärna att du betalar med banköverföring eftersom det minskar de transfereringskostnader som vi betalar vid kortbetalning.

Medan du bokar kommer att du att få vidare instruktioner. Efter att du bokat din biljett kommer du att få en bekräftelse via e-post.

 

1) Kortbetalning

Betala on-line med valfritt betalkort/kontokort.

 

2) Banköverföring

Från Sverige:
Insättning på Ängsbackas Bankgiro 5038-7448

Från utlandet:
Swift address: NDEASESS
IBAN: SE63 9500 0099 6026 4418 5510

Viktigt! Ange vilket event du bokar (samt eget namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget).

 

BOKNINGSVILLKOR

Om du använder BANKÖVERFÖRING behöver du betala direkt (eller senast samma dag som du bokar). Annars är din bokning inte giltig och din plats på evenemanget inte garanterad.

 

AVBOKNINGSVILLKOR 

Vid avbokning som sker fram till en månad före evenemanget börjar tar vi ut en avbokningsavgift på 350 kr per person. För barn och ungdom (upp till 18 år) är avbokningsavgiften hälften, dvs 175 kr / barn. Därefter, och fram till evenemangets start, är avbokningsavgiften 15 % av bokningens totala värde. Maxbeloppet vi behåller per person/bokning är 900 kr.
Observera att vid avbokning under de två sista veckorna före evenemangets start, behövs komplettering med ett läkarintyg för att återbetalning ska ske. Ingen återbetalning sker om du avbokar efter att evenemanget har startat.
Om Ängsbacka ställer in evenemanget så återbetalas hela beloppet.

OBSERVERA att det kan ta upp till en månad innan du har det återbetalade beloppet på ditt konto.

 

 

KOMMUNIKATIONSPOLICY

Som en del av vår kundkommunikation håller Ängsbacka vid behov kontakt med dig som deltagit i våra kurser och festivaler genom att posta eller mejla:
– tackbrev och utvärderingsankäter
– erbjudanden att skriva upp sig på mejlinglistor för närliggande intresseområden
– information om kommande evenemang med samma workshopledare eller inom samma ämnesområde.

Vi har även ett allmänt månatligt email-nyhetsbrev där vi berättar om vår verksamhet och om vad som är på gång framöver i vår evenemangskalender med mera. Nyhetsbrevet kan man alltid välja att avregistrera och åter-registrera sig från/till när man så önskar.

 

FRÅGOR

Om du har frågor angående bokning, betalning, avbokning eller kommunikationspolicy med mera, vänligen kontakta oss på:
e-mail: booking@angsbacka.se
telefon: +46 553 100 35

 

Praktisk Information


Välkomstbrev

Ett välkomstbrev med mer detaljerad information om just den här festivalen kommer att skickas ut till alla festivaldeltagare. Nedan hittar du allmän information som gäller för alla våra vinter- och vårfestivaler.

Internationellt kurs- och festivalcenter

Ängsbacka är ett internationellt kurs- och festivalcenter med workshopledare, deltagare och volontärer från hela världen. Huvudspråket på festivalerna är därför oftast engelska men vissa workshops kan hållas på tex svenska eller norska.

Boende

  • I festivalbiljetten ingår plats i sovsal. Del i våningssäng, täcke och kudde ingår. Ta med dig lakan, påslakan & örngott eller sovsäck. Medtag även handduk och eventuellt extra handduk för exempelvis bastubad. Du kan också hyra lakan och handduk hos oss mot en extra avgift.
  • Mot ett tillägg finns ibland även annan boendeform på festivalområdet; i dubbelrum eller flerbäddsum (4-6 bäddar). För aktuell tillgänglighet se fliken ”Pris och bokning”.
  • Vi placerar män och kvinnor för sig så länge du inte bokat ett helt rum. Ta gärna med öronproppar om du är ljudkänslig – det kan av och till vara hög ljudvolym på festivalområdet. För alla rum gäller delad toalett och dusch i korridoren.
  • Mot en avgift kan plats för egen medhavd husbil eller husvagn bokas. Vi har endast ett fåtal platser med el, så vi rekommenderar dig att vara ute i god tid om du önskar en av dessa.

Maten

I festivalbiljetten ingår frukost, lunch och middag. På Ängsbacka serveras vegetarisk kost som i möjligaste mån är ekologisk, närproducerad och lagad med kärlek. I samband med din bokning kan du beställa vegankost (bokas även vid laktosintolerans), glutenfri kost och anmäla nötallergi. Av praktiska skäl kan vi inte tillmötesgå andra allergier eller dieter under festival.

Ängsbacka lunch

Caféet & Butiken

  • Caféet är en mysig och skön plats för nya möten och djupa samtal över en kaffe latte eller milt örtte. Du kan köpa ekologiska bakverk, smarriga smörgåsar och nyttiga drinkar. Stämningen brukar bli hög under Open Stage där du kan ta chansen att dela en visa, dikt eller låta improvisationen flöda.
  • I Ängsbackas butik säljer vi hälsoprodukter och ekologisk kroppsvård, avslappnande musik, böcker, annorlunda kläder, ekologisk rökelse, unika smycken, yogamattor mm.

Övrigt

  • Kontatuttag.För uttag av kontanter finns en automat vid Konsumbutiken i Molkoms samhälle ca 1,5 km från Ängsbacka.
  • Promenadstigar. En bra idé kan vara att ta med grövre skor för promenader på stigarna kring Ängsbacka.
  • Flaska/mugg. Glöm inte heller en vattenflaska och kanske en take away mugg för kaffe och te.
  • Bastubad. Vi har en stor vedeldad bastu där du har möjlighet att slappna av i sällskap av nya och gamla vänner – en extra handduk kan vara bra att ha.

Alkohol- och drogfritt

Vänligen observera att Ängsbacka är alkohol och drogfritt. Vi serverar inte alkohol, och det är inte heller tillåtet att dricka alkohol eller vara berusad eller drogpåverkad på Ängsbacka.

Hitta hit

Du kan ta dig till Ängsbacka med bil, buss och delvis med tåg. Läs mer om hur du hittar hit.

Samåkning

Vi samarbetar med samåkningstjänsten GoMore. Ange “Molkom” som din destination.

Kom som volontär


27418097635_d87b5f5a08_o