Laddar Evenemang
 • Det här event har passerat.
28 april – 1 maj 2017

Vägen till inre stillhet

~ Meditationsretreat i tystnad ~

med Gustav Gårdlund

 

Välkommen till en 3-dagars meditationsretreat i tystnad – en väg till fördjupad kontakt med ditt medvetande för att uppnå stillhet, närvaro, inre frid och lycka.

 

 

Tystnad och kontakt inåt

Under retreaten kommer vi att vara i ”nobel silence” (ädel tystnad) vilket innebär att vi ger fullt fokus inåt i oss själva. Vi har ingen verbal eller kroppslig kontakt med varandra, detta för att tydligare höra, se och förstå vårt inre. Även måltiderna kommer att vara i tystnad och utan social interaktion.

Fem gånger om dagen samlas vi för stillasittande meditationer, guidade och i tystnad. Vi har även en timmes sharing varje dag där vi i ord får möjlighet att formulera och dela våra upplevelser med varandra.

Böcker, telefoner och andra materiella saker lägger vi i från oss under retreaten. Om möjligt uppmanar vi även till avstå från kontakt med omvärlden samt att inte använda koffein eller nikotin under vistelsen.

När vi ger oss hän till meditationen och försöker ta emot dess transformerande kvaliteter i fullständig tillit, har vi möjlighet att uppnå inre frid. Detta eftersom vi då tydligt kan se vårt inre, och förstå våra destruktiva och kreativa mönster. När vi ser allt det vi är, och allt det vi gör, kan vi samtidigt välja vad vi vill vara och göra. Vi är inte offer för någon eller något. Acceptansen och lyckan är ett aktivt val i varje ögonblick.

— Gustav Gårdlund

Vem riktar sig retreaten till?

Retreaten riktar sig till dig som vill gå inåt och utforska medvetandet bortom sinnet, i ett hållet och guidat sammanhang. En möjlighet att möta sig själv och lära sig att trivas bättre i sitt eget sällskap, oberoende av yttre omständigheter. Meditation kan också vara till hjälp för den som lider av depression, ångest, ilska, rädslor eller sorg.

 

Du äger verktyget

Retreaten erbjuder en fantastisk och välbeprövad teknik, meditation. Den kan göra oss fria från lidande i livet och ge oss fullständig balans och harmoni.

Du behöver dedikera dig till verktyget och verkligen arbeta för att ta det till dig. Det handlar i mycket hög grad om att ta ditt eget ansvar och ha egen hög motivation att följa instruktionerna som ges under retreaten.

Ju mer du mediterar, desto större möjlighet att nå det du längtar efter.

 

Feedback från tidigare kursdeltagare

-Jag uppskattar varmt Gustavs val av plats för retreatet, samt hans gåva att hålla space för gruppen. Hans dedikering för att skapa bra för oss är väl igenkännligt. – Andreas

-Jag får stort förtroende för Gustav. Han är trygg i sin guidning, berör och vågar gå bortanför “ridån” i sin guidning. Varm person men med skön distans till gruppen, dvs mogen, ej “kletig” – Linda

-Jag tycker kursen och Gustav har varit magisk. Han lever verkligen så som han lär och andas lugnet, öppnar upp sig lika mycket som oss under sharingen, vilket jag uppskattar. Detta gör honom mer mänsklig och mer på “samma nivå” som oss deltagare. När jag kom till honom för att berätta om mina utmaningar med meditationen tog han det på allvar och tog upp bra knep med hela gruppen. -Ella

-Kursen har varit genomtänkt och givande, upplägget har varit bra. -Anonym

-Gustav håller “spacet” bra och ger ett bra och givande kursupplägg. – Jack

-Hade höga förväntningar på att komma till ro och det har jag verkligen gjort. Bra guidade meditationer och bra att vi fick prova på på egen hand också. Superbra! – Anonym

 


Mer information

 • Retreaten är från fredag till måndag då 1 maj är en helgdag.
 • Kursen kommer att vara på svenska / engelska beroende på kursdeltagarna.
 • För frågor om meditationsretreaten, kontakta Gustav Gårdlund:
  gusi_9081@hotmail.com
  0733-228324
 • Kontakta oss för mer information om mat och boende:
  booking@angsbacka.se
  0553-10035

 

“En tyst retreat i några dagar är ett fint sätt att komma nära sig själv och livet. Välkommen hem till kärleken.”

Välkommen till Vägen till inre stillhet på Ängsbacka!

Gustav Gårdlund


Gustav mediterar varje dag. Meditationen är hans främsta intresse och hans väg till glädje och balans i livet.

– I tystnaden kommer jag i kontakt med vad jag är och vill och den medvetenheten styr mina val, säger han.

Gustav har jobbat på Ängsbacka i fyra år, både med utvecklingsidéer och som ansvarig för inköp av råvarorna till köket. Han har tränat mycket på att meditera samtidigt som han arbetar. Hans strävan är att leva i kärlek och med frid, utan begär och motstånd.

De ord som vägleder honom är Acceptans – Tillit – Tålamod – Självkärlek.

 

Praktisk Information


Vägen till inre stillhet med Gustav Gårdlund
28 april-1 maj 2017

Ankomst & avresa

Ankomst fredag den 28 april

 • Ankomst och incheckning kl. 18.00-19.00
 • Middag 18.30-19.30
 • Kursen startar 20.00

Avresa måndag den 1 maj

 • Kursen slutar runt kl 17.00

Boende

Ängsbacka erbjuder enkelt boende i hemtrevlig stil. Vänligen se under fliken Pris & bokning i menyn ovan vilket boende som erbjuds i samband med kursen.

 • Alla våra boendealternativ har delad dusch och toalett.
 • Medtag lakan, påslakan & örngott. Medtag även egen handduk.
 • Lakanset med handduk kan också hyras till en kostnad av 150kr per set och kurs.

Maten

Frukost, lunch, fika och middag serveras. På Ängsbacka serveras vegetarisk kost som i möjligaste mån är ekologisk, närproducerad och lagad med kärlek. I samband med din bokning kan du beställa Vegankost (bokas även vid laktosintolerans), Glutenfri kost och anmäla Nötallergi. Av praktiska skäl kan vi inte tillmötesgå andra födoämnesallergier, matfilosofier eller dieter.

lunch Ängsbacka

Allmän information

Ängsbacka är ett internationellt kurs- och festivalcenter med workshopledare från hela världen. Var därför uppmärksam på att huvudspråket på kurserna ofta är engelska.

En bra ide kan vara att ta med grövre skor för promenader på stigarna kring Ängsbacka. Möjlighet till bastu ges ofta under våra kurser, extra handduk kan vara bra att ha. Om du glömmer att ta med kan en bastuhandduk hyras för 50kr per handduk och tillfälle.

Övrigt

För uttag av kontanter finns en automat vid Konsumbutiken i Molkoms samhälle ca 1,5 km från Ängsbacka.

I Ängsbackas butik säljs hälsoprodukter och ekologisk kroppsvård, avslappnande musik, böcker, annorlunda kläder, ekologiska rökelser, unika smycken, yogamattor mm.

cafe cakes Ängsbacka

Alkohol- och drogfritt

Vänligen observera att Ängsbacka är alkohol. och drogfritt. Vi serverar inte alkohol, och det är inte heller tillåtet att att dricka alkohol eller att vara berusad eller drogpåverkad på Ängsbacka.

Hitta hit

Du är lätt att ta sig till Ängsbacka med tåg och buss, eller med bil. Läs mer om hur du hittar hit.

Samåkning

Vi samarbetar med samåkningstjänsten GoMore. Ange “Molkom” som din destination.

Pris & Bokning


Vägen till inre stillhet med Gustav Gårdlund
28 april – 1 maj 2017

 

 

 

.

 BETALNINGSSÄTT

När du ska betala för ett evenemang (eller endast för kost och logi) kan du antingen direktbetala on-line med kontokort, använda banköverföring eller Swish (mobil-app).

Om du har möjlighet ser vi gärna att du betalar med banköverföring eller Swish eftersom det minskar de transfereringskostnader som vi betalar vid kortbetalning.

Medan du bokar kommer att du att få vidare instruktioner. Efter att du bokat din biljett kommer du att få en bekräftelse via e-post.

 

1) Kortbetalning

Betala on-line med valfritt betalkort/kontokort.

 

2) Swish (mobilapp)

Överför beloppet från ditt swishkonto till Ängsbackas swishkonto: 123 538 12 56.

Viktigt! Ange vilket event du bokar (samt ditt namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget).

 

3) Banköverföring

Från Sverige:
Insättning på Ängsbackas Bankgiro 5038-7448

Från utlandet:
Swift address: NDEASESS
IBAN: SE63 9500 0099 6026 4418 5510

Viktigt! Ange vilket event du bokar (samt ditt namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget).

 

BOKNINGSVILLKOR

OBS NYHET! Om du använder SWISH eller BANKÖVERFÖRING behöver du betala direkt när du bokar (eller senast samma dag). Annars är din bokning inte giltig och din plats på evenemanget inte garanterad

 

AVBOKNINGSVILLKOR 

Vid avbokning som sker fram till en månad före evenemanget börjar tar vi ut en avbokningsavgift på 350 kr per person. För barn och ungdom (upp till 18 år) är avbokningsavgiften hälften, dvs 175 kr / barn. Därefter, och fram till evenemangets start, är avbokningsavgiften 15 % av bokningens totala värde. Maxbeloppet vi behåller per person/bokning är 900 kr.
Observera att vid avbokning under de två sista veckorna före evenemangets start, behövs komplettering med ett läkarintyg för att återbetalning ska ske. Ingen återbetalning sker om du avbokar efter att evenemanget har startat.
Om Ängsbacka ställer in evenemanget så återbetalas hela beloppet.

OBSERVERA att det kan ta upp till en månad innan du har det återbetalade beloppet på ditt konto.

 

 

KOMMUNIKATIONSPOLICY

Som en del av vår kundkommunikation håller Ängsbacka vid behov kontakt med dig som deltagit i våra kurser och festivaler genom att posta eller mejla:
– tackbrev och utvärderingsankäter
– erbjudanden att skriva upp sig på mejlinglistor för närliggande intresseområden
– information om kommande evenemang med samma workshopledare eller inom samma ämnesområde.

Vi har även ett allmänt månatligt email-nyhetsbrev där vi berättar om vår verksamhet och om vad som är på gång framöver i vår evenemangskalender med mera. Nyhetsbrevet kan man alltid välja att avregistrera och åter-registrera sig från/till när man så önskar.

 

FRÅGOR

Om du har frågor angående bokning, betalning, avbokning eller kommunikationspolicy med mera, vänligen kontakta oss på:
e-mail: booking@angsbacka.se
telefon: +46 553 100 35