Laddar Evenemang
 • Det här event har passerat.
30 mars – 2 april 2017

Tantra

~ Njutning & Healing ~

Med Lorenzo Stiernquist

En tantrisk workshop för dig som vill känna dig mer levande, öva på att vara nära, hela skam och skuld, och förena sexualitet och andlighet.

 

Njutning – en väg till närvaro

När vi njuter så öppnar vi upp. Vi släpper taget, vi säger “ja” och vi är närvarande här och nu. I det tillståndet kan allt komma upp – såväl lust och glädje som sårbarhet och skam. Under denna workshop kommer vi att kunna uppleva njutning som en hjälp att hela, fördjupa kontakten med oss själva , samt expandera och öppna upp för mer glädje och bejakande av livet.

I tantra ser man sexualitet, beröring och njutning som kraftfulla verktyg för att öppna sitt hjärta och finna harmoni i kropp och själ. Vi använder oss av dessa verktyg för att antingen njuta i stunden eller för att öka medvetenheten om vad som hindrar oss från att uppleva vårt naturliga tillstånd av kärlek och njutning. Och genom andning, flödet av sexuell energi, respektfull och kärleksfull beröring har vi möjlighet att hela och transformera dessa hinder.

När vi är i ett tillstånd av njutning och omfamnar det som är, kan ett helande ske. Det är när vi möter, accepterar och älskar de delar av oss själva (som vi tidigare försökt fly, förtränga eller kontrollera) som dessa frusna delar kan smälta och flöda, på samma sätt som is blir vatten.

Detta är en workshop för dig som vill:

 • känna dig mer levande och bli mer närvarande
 • hela skam, skuld och sexuella sår
 • kunna vara närmare andra människor
 • utforska nya sidor av dig själv
 • förena sexualitet och andlighet
 • känna mer kärlek till dig själv och din kropp
 • känna mer kärlek till andra människor och till livet.

Vad gör vi på workshopen?

Helgen handlar mycket om att träna på det man behöver träna på kring sex och närhet. Det blir många övningar kring att hitta trygghet, tillit, avslappning i sig själv och med varandra och få stöd med att kunna släppa på rädslor och blockeringar. Beröring är en viktig del när vi tränar.
Eftersom tantra handlar om att vara med det som är just nu så kommer vi att anpassa innehållet efter det som sker i gruppen. Det gör att alla workshops blir olika. Här är exempel på vad vi kan komma att göra:

 • träna på medveten och inkännande beröring och ge och få massage
 • övningar för att bli bättre på att känna in och kommunicera vad vi vill och behöver
 • uttrycka känslor och sanningar, utan att ta ansvar för andras reaktioner
 • träna på att säga JA för att ge oss hän
 • träna på att säga nej och sätta sunda gränser
 • andningsövningar som ger mer energi, närvaro och kan fördjupa våra upplevelser
 • stillsamma och/eller dynamiska tantriska meditationer
 • utforska nära möten genom alla sinnen
 • öva oss på att följa våra impulser, våga ta initiativ och hitta kraften
 • öva på bli hållen och släppa taget
 • dansa för att fira livet, uppleva fritt flöde i kroppen
 • dela med oss av våra inre upplevelser till varandra i sharings

 

En kurs för alla

Vi välkomnar alla som har en längtan att känna mer av sig själva. Vi välkomnar dig oavsett sexuell läggning, preferenser eller erfarenhet, oberoende om du är singel eller har en eller flera partners. Välkommen till ett rum där du kan få vara den du är och bli den du vill vara.


Mer information

 • Kursen kommer att vara på svenska / engelska beroende på kursdeltagarna.
 • Deltagare måste ha fyllt 18 år.
 • För frågor om meditationsretreaten, kontakta Lorenzo:
  Mobil: +46 722 81 11 78
  E-post: lorenzo@starspray.com
 • Kontakta oss för mer information om mat och boende:
  booking@angsbacka.se
  0553-10035

 

Välkommen till Tantra – Njutning & Healing på Ängsbacka 2017

 

Lorenzo Stiernquist


Lorenzo är Tantralärare, Sexsibilitycoach och grundare av Sexsibilitycoachutbildningen och Sexsibilityfestivalen. I sitt arbete fokuserar han på sex, inärhet, andlighet, njutning och sexuell healing. Hans kanske viktigaste budskap är att vara närvarande med det som är. Något han fortfarande tränar och har tränat på under sin långa resa för att kunna vara närvarande och nära på samma gång, känna sig mer levande och att uppleva sex, närhet och livet på ett djupare plan.

 

Denice Enerhag


Denice Enerhag är sexsibilitycoach med kärlek för tantra, lekfullhet och autentiska möten. Hon tror på kroppen som en vägvisare till mer liv, glädje och njutning. Tillsammans med sin vän Andy håller hon workshops där deltagarna får möjlighet att utforska sig själva, sin kropp, sexualitet och relation till makt i en trygg och lekfull miljö. Förutom workshops ger hon även tantriska sessioner och coaching kring intimitet och sexualitet.

Läs mer på: www.sexsibility.com/denice

 

Peter Stridsberg


Peter personifierar ärlighet och den förlösande kraft som finns i att våga känna och uttrycka sitt inre. Han använder hela sin person för att skapa magiska transformerande rum med verktyg som frigörande andning, stilla beröring, självavslöjande sanning och agerande ”galen” meditation.

Svar på vanliga frågor kring workshopen

Här kan du få svar på frågor kring praktiska saker och om workshopens upplägg, om trygghet, Tantra med mera. Klicka på frågan nedan så kommer du direkt till svaret.

Frågor

Kan jag känna mig trygg?
Är man naken under workshopen?
Är detta en sexworkshop?
Vilka riktar sig workshopen till?
Vad är Tantra?
Är Tantra en religion?
Vad menas med andlighet?
Är workshopen på engelska?

Svar på fler frågor fylls på löpande.

Svar

Kan jag känna mig trygg?
Ja det är vår intention. Allt på workshopen sker på dina villkor. Alla övningar är frivilliga att delta i och kan anpassas så att dem passar just dig. Vi växlar mellan olika övningar för att ibland skapa mer trygghet och ibland för att utmana dig lite. Men du är alltid fri att säga nej och du kommer dessutom att få stöd med att känna in vad du verkligen vill och behöver. Utveckling handlar om att – som en blomma – få veckla ut dig i din egen takt och bli mer av den du redan är. Vi kommer inte att driva på, kräva eller förvänta oss något av dig. Du är perfekt precis som du är. Men om du vill ha stöd med att fördjupa, komma närmare, öppna upp mer eller expandera så finns vi där för dig.

Är man naken under workshopen?
Både ja och nej, för det beror på vad man vill och behöver. Det finns inget självändamål med att vara naken, men för många kan till exempel skam över sin kropp vara ett hinder för att kunna njuta. Då kan möjligheten att i en trygg miljö få vara naken, interagera och uttrycka sina känslor upplevas som otroligt förlösande och befriande. Om vi anser att det passar in kommer vi att föreslå övningar där man kan vara naken om man vill. Men vi föreslår alltid olika sätt att göra en övning på, vilket innebär att vissa övningar gör några fullt påklädda, medan andra kommer att vara delvis eller helt nakna. Ingen behöver göra något den inte vill, men det finns också en frihet att utforska nya sidor av sig själv för den som vill och är redo för det.


Är detta en sexworkshop?

Nej, fokus ligger inte på att ha sex med varandra eller lära sig olika sexställningar eller orgasmtekniker. Utan det handlar om att bli mer närvarande, tycka om sin kropp och släppa på till exempel skam och rädslor så att man verkligen kan njuta av ett möte med en partner. Vi använder ibland sexuellt laddade övningar och naken beröring för att antingen njuta i stunden eller för att öka medvetenheten om vad som hindrar oss från att uppleva njutning och kärlek. Och genom att tillåta flödet av sexuell energi kan man transformera dessa hinder. Så även om denna Tantraworkshop ibland kan upplevas som sexuell så handlar den mer om andlighet och kärlek.


Vilka riktar sig workshopen till?

Workshopen passar bra för både den som aldrig har gjort något liknande innan och för den som varit med tidigare. Vi välkomnar dig oberoende av sexuell läggning, sexuella preferenser, sexuell erfarenhet, om du kommer själv eller med en eller flera partners. Alltså oavsett om du ser dig som homo, hetero, bi, swinger, singel, poly, pryd, nudist, tantrika, svensson, man, kvinna eller något annat. Alla över 18 år är välkomna. Det brukar bli en härlig blandad grupp med öppna livsbejakande människor, i olika åldrar och bakgrunder i en varm gemenskap.


Vad är Tantra?

Tantra är en tradition som säger ett stort JA till livet, kärleken och sexualitet. Tantra handlar om så mycket mer än bara sex, men till skillnad från många andra traditioner ser en tantrika sex som ett av flera verktyg för att fördjupa kontakten med sig själv och sin partner. Ett sätt att kunna njuta mer, känna sig mer levande och att genom sexualiteten kunna ha andliga upplevelser genom en djupare kontakt med sin innersta essens. En väg till självkärlek och acceptans av att vara den du är. Att kunna njuta av din kropp, sex, din partner och livet i övrigt. Tantra erbjuder även möjligheten att omfamna och transformera skam, skuld, tabun, hämningar och blockeringar som hindrar upplevelsen av att fullt ut njuta av livet och känna kärlek här och nu.


Är Tantra en religion?

Nej, Tantra är en tusenårig tradition som utvecklats och anpassat till dagens modernare samhälle och levnadssätt. Tantra är inte en religion, utan ett sätt att leva och förhålla sig till livet. Där acceptans och närvaro är nyckelbegrepp och kroppen ses som ett ”tempel” som man bör behandla med kärlek, omsorg och respekt. Att utveckla sin självkärlek och möta andra med acceptens, respekt och kärlek är därför en självklarhet. När självkärleken stärks blir det dessutom lättare att älska andra och att praktisera en villkorslös kärlek där behovet av att äga, kontrollera eller manipulera sin partner eller omgivning inte längre finns.


Vad menas med andlighet i det här sammanhanget?

Den andlighet vi står för är en upplevelsebaserad andlighet. Med hjälp av Tantra blir vi påminda om vår sanna natur och när vi kan låta den sexuella livsenergin få flöda fritt, utan skuld, skam, rädslor, eller dömanden så kan vi vara totalt närvarande i nuet. Många upplever då en känsla av att smälta samman och bli ett med sig själv, med sin partner och med livet. En upplevelse som är bortom tid och rum och som inte heller är knuten till sin personlighet eller kropp. En djup kontakt med sin innersta essens, vilket vissa kallar för en andlig upplevelse. Vad man sedan har för teoretiska filosofier kring detta är inte så viktigt. Utan det viktiga är förmågan att kunna öppna sitt hjärta och känna kärlek.


Är workshopen på engelska?

Ja, om det inte blir så att alla som deltar kan svenska. Om du har svårt att förstå engelska så kan du få allt viktigt översatt till svenska, så språket kommer nog inte vara ett hinder för att du ska kunna delta. Workshopen har mer fokus på upplevelser och mindre på prat och övningarna kan du välja att göra tillsammans med de som pratar svenska.


Mer info om Sexsibility och Tantra
Information om Sexsibility, Sexsibilitycoaching, Tantra, Tantraworkshops och kommande Sexsibilitycoachutbildning på:
www.starspray.com
www.sexsibility.com

Observera: För att delta i kursen måste du vara minst 18 år.

Har du fler frågor?
Välkommen att maila dem till oss på lorenzo@starspray.com

Praktisk Information


Tantra- Njutning & Healing med Lorenzo Stiernquist
30 mars-2 april 2017

Ankomst och avresa

Ankomst: torsdag den 30 mars

 • Ankomst & in-check: 17.30-18.30
 • Middag: 18.30-19.30
 • Kursen börjar efter middag.

Avresa: söndag den 2 april

 • Kursen slutar med gemensam lunch kl 14.00.

Boende

Ängsbacka erbjuder enkelt boende i hemtrevlig stil. Vänligen se under fliken Pris & bokning i menyn ovan vilket boende som erbjuds i samband med kursen.

 • Alla våra boendealternativ har delad dusch och toalett.
 • Medtag lakan, påslakan & örngott. Medtag även egen handduk.
 • Lakanset med handduk kan också hyras till en kostnad av 150kr per set och kurs.

Maten

Frukost, lunch, fika och middag serveras. På Ängsbacka serveras vegetarisk kost som i möjligaste mån är ekologisk, närproducerad och lagad med kärlek. I samband med din bokning kan du beställa Vegankost (bokas även vid laktosintolerans), Glutenfri kost och anmäla Nötallergi. Av praktiska skäl kan vi inte tillmötesgå andra födoämnesallergier, matfilosofier eller dieter.

lunch Ängsbacka

Allmän information

Ängsbacka är ett internationellt kurs- och festivalcenter med workshopledare från hela världen. Var därför uppmärksam på att huvudspråket på kurserna ofta är engelska.

En bra ide kan vara att ta med grövre skor för promenader på stigarna kring Ängsbacka. Möjlighet till bastu ges ofta under våra kurser, extra handduk kan vara bra att ha. Om du glömmer att ta med kan en bastuhandduk hyras för 50kr per handduk och tillfälle.

Övrigt

För uttag av kontanter finns en automat vid Konsumbutiken i Molkoms samhälle ca 1,5 km från Ängsbacka.

I Ängsbackas butik säljs hälsoprodukter och ekologisk kroppsvård, avslappnande musik, böcker, annorlunda kläder, ekologiska rökelser, unika smycken, yogamattor mm.

cafe cakes Ängsbacka

Alkohol- och drogfritt

Vänligen observera att Ängsbacka är alkohol. och drogfritt. Vi serverar inte alkohol, och det är inte heller tillåtet att att dricka alkohol eller att vara berusad eller drogpåverkad på Ängsbacka.

Hitta hit

Du är lätt att ta sig till Ängsbacka med tåg och buss, eller med bil. Läs mer om hur du hittar hit.

Samåkning

Vi samarbetar med samåkningstjänsten GoMore. Ange “Molkom” som din destination.

Pris & Bokning


Tantra- Njutning & Healing med Lorenzo Stiernquist
30 mars-2 april 2017

 

OBS! INNAN du bokar ta kontakt med Lorenzo@starspray.com för att bekräfta att det finns platser kvar!

 

 

 

.


BETALNINGSSÄTT

När du ska betala för ett evenemang (eller endast för kost och logi) kan du antingen direktbetala on-line med kontokort, använda banköverföring eller Swish (mobil-app).

Om du har möjlighet ser vi gärna att du betalar med banköverföring eller Swish eftersom det minskar de transfereringskostnader som vi betalar vid kortbetalning.

Medan du bokar kommer att du att få vidare instruktioner. Efter att du bokat din biljett kommer du att få en bekräftelse via e-post.

 

1) Kortbetalning

Betala on-line med valfritt betalkort/kontokort.

 

2) Swish (mobilapp)

Överför beloppet från ditt swishkonto till Ängsbackas swishkonto: 123 538 12 56.

Viktigt! Ange vilket event du bokar (samt ditt namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget).

 

3) Banköverföring

Från Sverige:
Insättning på Ängsbackas Bankgiro 5038-7448

Från utlandet:
Swift address: NDEASESS
IBAN: SE63 9500 0099 6026 4418 5510

Viktigt! Ange vilket event du bokar (samt ditt namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget ).
Om du använder TransferWise är det extremt viktigt att du anger ditt namn.

 

BOKNINGSVILLKOR

OBS NYHET! Om du använder SWISH eller BANKÖVERFÖRING behöver du betala direkt när du bokar (eller senast samma dag). Annars är din bokning inte giltig och din plats på evenemanget inte garanterad

 

AVBOKNINGSVILLKOR 

Vid avbokning som sker fram till en månad före evenemanget börjar tar vi ut en avbokningsavgift på 350 kr per person. För barn och ungdom (upp till 18 år) är avbokningsavgiften hälften, dvs 175 kr / barn. Därefter, och fram till evenemangets start, är avbokningsavgiften 15 % av bokningens totala värde. Maxbeloppet vi behåller per person/bokning är 900 kr.
Observera att vid avbokning under de två sista veckorna före evenemangets start, behövs komplettering med ett läkarintyg för att återbetalning ska ske. Ingen återbetalning sker om du avbokar efter att evenemanget har startat.
Om Ängsbacka ställer in evenemanget så återbetalas hela beloppet.

OBSERVERA att det kan ta upp till en månad innan du har det återbetalade beloppet på ditt konto.

 

 

KOMMUNIKATIONSPOLICY

Som en del av vår kundkommunikation håller Ängsbacka vid behov kontakt med dig som deltagit i våra kurser och festivaler genom att posta eller mejla:
– tackbrev och utvärderingsankäter
– erbjudanden att skriva upp sig på mejlinglistor för närliggande intresseområden
– information om kommande evenemang med samma workshopledare eller inom samma ämnesområde.

Vi har även ett allmänt månatligt email-nyhetsbrev där vi berättar om vår verksamhet och om vad som är på gång framöver i vår evenemangskalender med mera. Nyhetsbrevet kan man alltid välja att avregistrera och åter-registrera sig från/till när man så önskar.

 

FRÅGOR

Om du har frågor angående bokning, betalning, avbokning eller kommunikationspolicy med mera, vänligen kontakta oss på:
e-mail: booking@angsbacka.se
telefon: +46 553 100 35