Laddar Evenemang


9-6 juli

No Mind Festival 2016

Bridging worlds

“Step out on the bridge between them and us
and between you and me
connect your inner and outer worlds
and join the human with the divine.”

Välkommen till den 20:e festivalsommaren!

Se hela programmet HÄR!


Ängsbacka har i 20 år öppnat hjärtan och sinnen, det vill vi fira stort! För många är No Mind rätt och slätt “Ängsbackafestivalen” och den är festivalsveriges största alternativa mötesplats. No Mind tänjer på gränserna för vad som är möjligt: Hur djupt kan vi uppleva oss själva och verkligheten, och hur mycket livsenergi vi kan frigöra när vi kommer tillsammans?

Detta veckolånga äventyr kan ge dig en transformation på ett sätt som är svårt att föreställa sig på förhand. Kanske får du uppleva livet som ännu mer glädjefyllt, passionerat och kraftfullt? Kanske känner du en djupare kärlek än förut, en ny frihet i din dansande kropp eller en inre stillhet som inte kan förklaras med ord?

I år kommer 45 lärare och musiker till festivalen för att erbjuda ett storslaget program med workshops, aktiviteter, ceremonier, konserter, fester och annat.

Energin på No Mind Festival skapar ett kraftfullt fält där magi och transformation kan ske. Det finns något för alla här. 

Välkommen till No Mind med din familj, med vänner eller kom på egen hand. Det här är verkligen en plats där vi kan slappna av precis som vi är och känna oss hemma i oss själva och med varandra.
Allt detta innehåller festivalen:

 • inspiration från olika andliga traditioner till exempel advaita/non-dualitet, sufism, shamanism och satsang
 • hjärtöppnande mantrasång, svängiga konserter, olika former av underhållning, spontana happenings, kraftfulla ceremonier samt gungande partys lett av musiker och lärare i världsklass
 • workshops inom rörelse, yoga, dans, sång, meditation, andning, inquiry, tantra, målning och teater
 • workshops som fokuserar på relationer, familj, pengar och att hitta sitt livs syfte
 • ett gediget och dagligt barn- och ungdomsprogram, lett av erfarna pedagoger
 • en njutningsfull mötesplats där du kan umgås med dina vänner och kanske också hitta nya vänner
 • korta stunder varje dag då hela området går in i tystnad, samt daglig sharing i små grupper och aktiva meditationer. Detta erbjuder en möjlighet för dig att integrera dina upplevelser och komma i kontakt med det som pågår i dig själv och att vila in i den inre stillheten.

Eftersom vi tror på det unika i varje individ och respekterar de olika vägar vi alla går, vill vi bjuda in så många olika smaker som möjligt till detta stora äventyr.

28165129140_f29ac43cfd_o

Ett varierat program för alla sinnen

Lärarna, artisterna och musikerna kommer för att guida dig och inspirera dig till att komma hem till dig själv. Men också för att få dig att smälta in i gemenskap och bli mer medveten, kärleksfull, äkta och kraftfull. No Mind bjuder in oss alla till att fördjupa vår medvetenhet med hjälp av det kollektiva, så att vi får tillgång till den stora bilden och kan verka till nytta för alla.

Vi värdesätter arbetet med att se och omfamna skuggsidorna i oss själva så att vi kan äga och integrera alla energier som rör sig i oss. På så sätt kan vi tillåta dem att komma ut på ett äkta och balanserat sätt. Festivalen kan stötta oss i att upptäcka rädslor vi har, som rör oss själva, samhället eller livet, och gå bortom dem in i firande, synkronisering, medvetenhet och kärlek.

Workshopledare, lärare och musiker

Här är några av de vackra själar som bidrar till att skapa årets No Mind. Kom ihåg att fler lärare kommer att läggas till listan regelbundet, så titta in då och då för en uppdatering!

Sacred Earth – Devotion, Mantra & Heart Songs * Svagito Liebermeister – Family Constellation * Sasha Cobra – Healing with sexual energy, Hugging meditation * Chandra Lacombe – Musical Oracle * Bob Hansson – Bobshops about Meditation, Everyday Love & Writing * Matthew Silver – Performance Art, Adult Play * Beta Lisboa – Yin Fascial Yoga * Florian Schlosser – Meeting in Truth, Satsang * Meera – Painting * Nishant Matthews – Heart Yoga * Erika Palmcrantz – Raw Food pioneer * Kalid – Trance Dance, Sweat Lodge, Firewalking * Estera Saraswati – Four Pillars of Tantra * Deva Talasi – Heart Dance * Kåre Landfald – Zen Coaching

….och fler finns på listan över workshopledare!


Healingcirkel

Healingcirkeln erbjuder ett rikt utbud av behandlingar inom massage, healing, coaching, energiarbete och diverse olika terapier från ett urval av professionella terapeuter. Här kan du unna dig en stund bara för dig, där du får den omsorg och uppmärksamhet du behöver för att njuta av ännu mer närvaro i nuet och för att kunna ta nästa steg i livet. Denna tjänst bokas på plats och betalning sker till terapeuten. Koordinatorn och terapeuterna till Healingcirkeln kommer att meddelas så snart de har blivit bekräftade.

I sharinggruppen kan du landa och integrera

Varje dag i en timme möts vi i vår egen lilla sharinggrupp. Det är som en sorts festivalfamilj, en trygg och hållande energi, där vi kan känna kontakten inåt och med varandra. Här kan vi integrera upplevelser genom att sätta ord på dem utan att bli avbrutna och genom en accepterande närvaro av de andra i gruppen. Det här är ett bra ställe för att landa, en grundande plats att komma till varje dag. Och en plats där vänskap för livet föds.


En festival för hela familjen

No Mind är för alla! Festivalen erbjuder ett gediget familjeprogram med roliga saker att göra för barn och tonåringar, så att de kan delta utan sina föräldrar. Här finns sång, musik, dans, kreativa aktiviteter, utflykter i skogen, sport, lekar, yoga och mycket mer. Området kring Ängsbacka är tryggt och härligt för barn att utforska. Mer information om barn- och ungdomsprogrammet här.

Familjerabatter finns! Föräldrar får Early Bird pris (4900 kr) när minst två barn/ungdomsbiljetter är bokade. Under-25 rabatt finns också för åldrarna 19-25. Läs mer om alla rabatter på pris- och bokningssidan.

Underbar natur och näringsrik njutning

Festivalområdet ligger mitt i den värmländska naturen med omgivande skogar, en stor och vacker trädgård samt närliggande sjöar att simma i på varma dagar. Vi erbjuder god och näringsrik vegetarisk mat tre gånger om dagen, och vårt café är fyllt med smarriga desserter, snacks och smörgåsar samt ett rikt raw food-utbud. Och när du är redo att varva ner efter en upplevelserik dag, kan du krypa in i vår varma och ångande vedeldade bastu. På Ängsbacka får du njuta en riktigt skön semester för både kropp, själ och hjärta.

2-dagarsbiljett

Är du nyfiken men vet inte om du vill komma på hela festivalen? Du kan då köpa en 2-dagarsbiljett för lör 9 juli – mån 11 juli. Efter lunch på den 11:e kan du bestämma om du vill fortsätta med festivalen. Mer info på pris- och bokningssidan.

Kurser efter No Mind med lärare från festivalen

Direkt efter festivalen erbjuder vi fördjupningskurser med Kiara Windrider samt Dan Uhrbom. Senare i höst kommer Beta Lisboa, Erika Palmkrantz, AcroBhakti (Boris och Nina), Estera & Zenon, Bob Hansson, Kåre Landfald med flera tillbaka till Ängsbacka och håller kurser.

Oavsett om detta är din första gång på Ängsbacka, eller din 15:e, så välkomnar vi dig till ett oförglömligt sommaräventyr. Vad finns bortom ditt “mind”? Kom och låt oss upptäcka det tillsammans…

Välkommen till No Mind festival 2016!

28415786946_45ce76d93c_o


Se bilder och video från tidigare No Mind festivaler!


Festivalkoordinatorer 2016

Email: nomindfestival (at) angsbacka . se

Pris & bokning


No Mind festivalen 1-8 juli 2017

 

Vi har Early Bird erbjudande fram till den 28 februari.

 


BETALNINGSSÄTT

När du ska köpa en biljett kan du antingen direktbetala on-line med kontokort, eller använda banköverföring eller Swish (mobil-app).

Vi ser gärna att du betalar med banköverföring eller Swish eftersom det minskar de transfereringskostnader som vi betalar vid kortbetalning.

Medan du bokar kommer att du att få vidare instruktioner. Efter att du bokat din biljett kommer du att få en bekräftelse via e-post.

 

1) Kortbetalning

Betala on-line med valfritt betalkort/kontokort.

 

2) Swish (mobilapp)

Överför beloppet från ditt swishkonto till Ängsbackas swishkonto: 123 538 12 56.

Viktigt! Ange vilket event du bokar (samt ditt namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget).

 

3) Banköverföring

Från Sverige:
Insättning på Ängsbackas Bankgiro 5038-7448

Från utlandet:
Nordea bank account No. 9960 2644185510
Swift address: NDEASESS
IBAN: SE63 9500 0099 6026 4418 5510

Viktigt! Ange vilket event du bokar (samt eget namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget).

 

BOKNINGSVILLKOR

Om du använder SWISH eller BANKÖVERFÖRING behöver du betala direkt (eller senast samma dag som du bokar). Annars är din bokning inte giltig och din plats på evenemanget inte garanterad.

 

AVBOKNINGSVILLKOR 

Vid avbokning som sker fram till en månad före evenemanget börjar tar vi ut en avbokningsavgift på 350 kr per person. Därefter, och fram till evenemangets start, är avbokningsavgiften 15 % av bokningens totala värde. För barn och ungdom (upp till 18 år) är avbokningsavgiften hälften. Maxbeloppet vi behåller per person/bokning är 900 kr.

Observera att vid avbokning under de två sista veckorna före evenemangets start, behövs komplettering med ett läkarintyg för att återbetalning ska ske. Återbetalningar kan ta upp till 1 månad. Vid avbokning efter evenemanget har börjat sker ingen återbetalning.

Om Ängsbacka ställer in evenemanget så återbetalas hela beloppet.

 

KOMMUNIKATIONSPOLICY

Som en del av vår kundkommunikation håller Ängsbacka vid behov kontakt med dig som deltagit i våra kurser och festivaler genom att posta eller mejla:
– tackbrev och utvärderingsankäter
– erbjudanden att skriva upp sig på mejlinglistor för närliggande intresseområden
– information om kommande evenemang med samma workshopledare eller inom samma ämnesområde.

Vi har även ett allmänt månatligt email-nyhetsbrev där vi berättar om vår verksamhet och om vad som är på gång framöver i vår evenemangskalender med mera. Nyhetsbrevet kan man alltid välja att avregistrera och åter-registrera sig från/till när man så önskar.

 

FRÅGOR

Om du har frågor angående bokning, betalning, avbokning eller kommunikationspolicy med mera, vänligen kontakta oss på:
e-mail: booking@angsbacka.se
telefon: +46 553 100 35

 

Medverkande Workshopledare & Musiker
No Mind Festivalen 2016


Här är de personer som delade med sig av sina gåvor under sommaren 2016. 

Vänligen notera att det kan förekomma uppdateringar under programplaneringen.


 • All
 • No Mind Festivalen
  • No Mind Festivalen – All Generations Circle
  • No Mind Festivalen – Musiker
  • No Mind Festivalen – Workshopledare
AcroYoga, Thai Massage, Kirtan & Heartsongs
Heart Yoga and The Opening Vision of the Heart
Contact Improvisation and Performance
Water ceremony, Realignment meditation
Living Heart Guide, Heartdance
Wilderness experiences, seminars and concert
Sacred World Music Concert, The Power of Mantra
Expansive roots music with meaning and spirit.
Satsangâ - The Direct Recognition of Truth (via Skype)
Melting - Sex & the Heart
Indbildningsorkesteret
Indbildningsorkesteret
Jester circus skills
Capoeira, movements
All Generations Coordinator
No Mind babies, Non Violent Communication (NVC)
Danslärare
Waldorflärare
Raw Foods, Edible Plants, Youth Yoga, Youth Dance
Heart connection & Deep nature connection
Performing artist
Creativity Tent
Kriya Yoga Satsang
MyoFascial Daoyin
Ecstatic Dance
The way of Inquiry, Inquiry practise
Kundalini, Hatha, Vinyasa, Meditation, Mindfulness
Flow dance with partner
Capoeira Professor, Coach, Natural Movement
Flowdance with partners
Pain Science, Foundation Training, Embodiment
The Work of Byron Katie
Bodylanguage movements reflections emotions
Silent-, active-, and social meditations
Mindful Parenting
Kundalini Yoga
The Zen Way of Coaching
Kundalini Yoga
Sound improvisations, Earth sounds
Shamanic Sexual Wisdom, Body Dearmoring
Kreativitetstältet
The Work of Byron Katie (via Skype)
Tantra teacher, temple art priestess & shaman
Yoga Class Concert
Tantric Yogi, Tantra Teacher
Healing with Sexual Energy, Hugging Meditation
Devotion, Mantra & Heart Songs
Musical Oracle, Concert
Performance Art, Looping, Adult play, Improv
Family Constellation, Conscious Relating
Bow & arrow making, bow shooting
Heart-centered teachings of self-love (via Skype)
Poetry Performance & Bobshops about Everyday love and Writing
Painting
Yin Fascial Yoga
Post Festival Retreat: "Walking between the Worlds" No Mind Workshops: Inka Cosmovision, Ilahinoor, Year Zero teachings
Meeting in Truth - Satsang
Contact improvisation
Circle for mamis, Meeting truth for women
5Rhythms® & Open Floor movement practice
Wheel of Consent, 3 Minute Game, Practitioners
AcroYoga, Thai Massage, Kirtan
Pink Tantra
Sweat Lodge & Trance Dance
Become the Star you already are, Body Love

Kom som volontär


What does it mean to be a festival volunteer at Ängsbacka?

As a festival volunteer you come to participate in our festivals and in exchange, you offer your time and energy to serve the festival in one of our working groups. As an exchange for your contribution, you receive our festival ticket at a discounted price; three beautiful, vegetarian meals a day and a bed in one of the dormitories or tents on the festival campsite.

Festival Volunteer Camp Dates – 2016

 • No Mind Festival Volunteer: Wed 6 July – Mon 18 July 2016
  Fee: 2400 SEK.
 • Yoga Festival Volunteer: Wed 20 July – Sat 30 July 2016
  Fee: 2400 SEK.

If you combine two or more camps you will receive a discount on the volunteer fee.
2 camps = 20% discount.

Application

Click here to apply as a volunteer for the No Mind Festival.

 

 

 

Praktisk information 2016


Ankomst & Avresa

Ankomst lördag den 9:e juli 2016

 • Incheckning kl. 15.00-19.30
 • Första workshop startar kl. 16.30
 • Middag kl. 18.00-19.00
 • Invigningsceremoni kl. 19.30

Avresa lördag den 16:e juli 2016

 • Avslutningsceremonin slutar ca kl. 14.30, därefter lunch serveras.

Välkomstbrev

Ett välkomstbrev med mer detaljerad information om just den här festivalen kommer att skickas ut till alla festivaldeltagare. Nedan hittar du allmän information som gäller för alla våra sommarfestivaler.

Internationellt kurs- och festivalcenter

Ängsbacka är ett internationellt kurs- och festivalcenter med workshopledare, deltagare och volontärer från hela världen. Huvudspråket på festivalerna är därför oftast engelska men vissa workshops kan hållas på till exempel svenska eller norska.

Boende

 • I festivalbiljetten ingår tältplats på Ängbackas sköna gröna campingäng som ligger i direkt anslutning till festivalområdet. Ta med eget tält och tänk på att ta med utrustning för den varma så väl som den kalla och regniga sommardagen.
 • Mot ett tillägg finns ibland bäddar att hyra inomhus på festivalområdet; i dubbelrum, flerbäddsum och sovsalar. För aktuell tillgänglighet se fliken”Pris och bokning”.
 • Vi placerar män och kvinnor för sig så länge du inte bokat ett helt rum. Ta gärna med öronproppar om du är ljudkänslig – det kan av och till vara hög ljudvolym på festivalområdet. För alla rum gäller delad toalett och dusch i korridoren.
 • Medtag lakan, påslakan & örngott. Medtag även handduk och eventuellt extra handduk för bastu och bad.
 • Mot en avgift kan plats för egen medhavd husbil eller husvagn bokas, utan el. Vi rekommenderar dig att vara ute i god tid om du önskar en av dessa.
 • Det finns också möjlighet att hyra in sig privat i det närliggande samhället Molkom. De flesta boenden ligger på gångavstånd (1-1,5 km) från Ängsbacka. Kontakta oss så skickar vi dig en lista med kontaktuppgifter till de som hyr ut rum, lägenheter, hus och husvagnar/husbilar.

Maten

I festivalbiljetten ingår frukost, lunch och middag. På Ängsbacka serveras vegetarisk kost som i möjligaste mån är ekologisk, närproducerad och lagad med kärlek. I samband med din bokning kan du beställa vegankost (bokas även vid laktosintolerans), glutenfri kost samt anmäla nötallergi. Av praktiska skäl kan vi inte tillmötesgå andra allergier eller dieter under festivaler.

26086468751_c20f1d1a49_o

Café & Butik

 • Caféet är en mysig och skön plats för nya möten och djupa samtal över en kaffe latte eller milt örtte. Du kan köpa ekologiska bakverk, smarriga smörgåsar och nyttiga drinkar. Stämningen brukar bli hög under Open Stage där du kan ta chansen att dela en visa, dikt eller låta improvisationen flöda.
 • I Ängsbackas Butik säljer hälsoprodukter och ekologisk kroppsvård, avslappnande musik, böcker, annorlunda kläder, ekologisk rökelse, unika smycken, yogamattor mm.

Övrigt

 • Kontantuttag. För uttag av kontanter finns en automat vid Konsumbutiken i Molkoms samhälle ca 1,5 km från Ängsbacka.
 • Promenadstigar. En bra idé kan vara att ta med grövre skor för promenader på stigarna kring Ängsbacka. Sköna innerskor/tofflor är också bra att ha.
 • Vattenflaska. Glöm inte en vattenflaska och kanske en take away mugg för kaffe och te.
 • Bastubad Vi har en stor vedeldad bastu där du har möjlighet att slappna av i sällskap av nya och gamla vänner – en extra handduk kan vara bra att ha till det.

Alkohol- och drogfritt

Vänligen observera att Ängsbacka är alkohol och drogfritt. Vi serverar inte alkohol, och det är inte heller tillåtet att dricka alkohol eller vara berusad eller drogpåverkad på Ängsbacka.

Hitta hit

Du kan ta dig till Ängsbacka med bil, buss och delvis med tåg. Läs mer om hur du hittar hit.

Samåkning

Vi samarbetar med samåkningstjänsten GoMore. Ange “Molkom” som din destination.

 

Bildgalleri

Klicka på en bild för att öppna galleriet i Flickr.

 

No Mind Festival 2016

Se hela albumet

No Mind Festival 2015

Se hela albumet

No Mind festival 2012

Se hela albumet

 No Mind festival 2011

Se hela albumet

 

Se fler bilder och videoklipp från Ängsbackas andra festivaler


Videogalleri

Här nedan är en samling videoklipp från Singelmidsommar festivalen de senate åren. Du hittar också alla Ängsbackas videoklipp på vår Youtube Kanal.

 

Will you join us?

 

Love & Light, opening ceremony

 

Möt Ängsbacka barn!

 

Firewalk Cermony

Red Fulka and Peo Hagfeldt at No Mind

Come and play! An invitation to No mind

Relaxing during No Mind – Personal

The joy of being through horses

No Mind 2009

Welcome Home – No Mind Festival

 

No Mind – All generations

IMG_3739

Ängsbackas sommarfestivaler har alltid varit populära bland föräldrar och barn. På No Mind bjuder vi in till ett rikt program för barn, ungdomar, föräldrar… och vuxna som vill komma närmare sin barnslighet.

Här får hela familjen möjlighet att umgås med varandra och med andra familjer på ett nytt sätt, i en avslappnad och trygg omgivning. Familjemedlemmarna får en välbehövlig paus från vardagsrutiner och stress och kan lära känna nya sidor av varandra.

Läs gärna Malina Arps blogg om att vara barn – och så småningom Mamma – på Ängsbacka

Boka hela familjen med familje rabatter!


Barnbyn – Children’s village

Barnbyn ligger på en central plats mellan caféet och trädgården. Barnen får här sin rättmätiga plats; mitt i livet, samhället och festivalen. Här finns utrymme för lek, vila, sagoläsning och kreativt skapande. Barnbyn är för alla familjer och Anna Elheim har satt ihop en fantastiskt program för barn, ungdomar och vuxna som känner för att vara fysisk aktiva under veckan.

Vollyboll, kampsport, brännboll, No mind fotbollsturnering, parkour och annat kul. För de minsta har vi förutom utbildad förskolepersonal på plats en magisk gäst som kommer varje dag och hittar på äventyr med barnen, ibland en superkvinna, ibland en fee eller kanske en clown. Vi har många äventyr i skogen där vi leker, utforskar och bygger.  Dessutom har vi ett Creativitets tält med olika workshops varje dag..

27832006993_ea64354a0c_o

Under bestämda tider på för- och eftermiddagarna erbjuder vi barnpassning för barn över 4 år. Detta är en rolig, kreativ och trygg plats där föräldrar kan lämna sina barn medan de deltar i workshops och tar hand om sig själva i några timmar. Vi eftersträvar att ha personal som pratar både svenska, engelska, danska och norska för att alla barnen skall bli förstådda och möta i sina behov.

Småbarn

För barn under 4 år har vi ett eget “No mind babies”, en skön plats för föräldrar att vara tillsammans med sina barn och träffa andra föräldrar. (Ej barnpassning under 4 år)

Barnbyn är  öppen för alla barn och föräldrar att umgås, leka, måla, sjunga, berätta historier, brottas i gräset, möta nya kompisar, och allt annat som hör till festival upplevelsen.

Ungdomar

No Mind erbjuder även ett engagerande program för ungdomar. I olika övningar och workshops skapar vi gemenskap och möjlighet till personligt växande. Självklart finns det också möjlighet att bara vara och hänga med nya och gamla kompisar.

Ungdomar är välkomna att även vara volontärer. Delaktighet i en volontärsgrupp kan bli en möjlighet att få känna på hur det är att ta ansvar och bidra, samt ge en värdefull upplevelse av gemenskap. Kontakta volunteer@angsbacka.se vid intresse.

Boende

I festivalbiljetten ingår tältplats på Ängsbackas sköna gröna campingäng. Du ta med eget tält. Mot ett tillägg kan du boka enkelrum, dubbelrum och sovsalsplatser.

En mil från Ängsbacka ligger härliga Mangenbaden, som med sin underbara långa sandstrand och stuguthyrning kan vara ett bra alternativ för barnfamiljer.

Ängsbacka’s uppskattade mat

All mat ingår i festivalbiljetten! Under festivalen serveras vegetarisk frukost, lunch och middag och barnvänlig mat.

Varmt Välkomna!

Har du förslag på aktiviteter för dina barn och/eller tonåringar? Har du frågor om programmet? Kontakta mig gärna: nomindfestival (at) angsbacka.se

Anna Elheim

Koordinatör No Mind – barn & ungdomar 2016

Email: nomindfestival (at) angsbacka.se

FESTIVALINFORMATION FRÅN 2015


 


We have now put up 300 pictures on Flickr for your viewing pleasure. Feel free to share them far and wide. We would love to hear about your experience. Please take a few minutes and fill out the festival survey. Thank you so much, it helps us out a lot!

 


NO MIND 2015

We have explored it for thousands of years…now is the time for LIVING IT!

No Mind – Ängsbackas moderfestival och Europas största alternativa festival är tillbaka och bjuder åter in oss att fördjupa vår kontakt med vår inre källa samt undersöka vad det är att verkligen vara levande och skapa magi i våra liv.

Fokus är på utforskande av och kontakt med tillvaron bortom våra tankemönster. Vad händer när vi lever och agerar utifrån denna plats? Det handlar inte om göra tankarna till våra fiender, snarare om att ge näring åt och njuta av andra, kreativa och levande, aspekter av oss själva.

Denna veckolånga festival hålls i hjärtat av den svenska och värmländska landsbydgen och erbjuder ett fantastiskt program med workshops, aktiviteter, ceremonier, konserter, party och mycket mer. Guider på denna resa är omkring 50 workshopledare och musiker. Festivalen erbjuder många kraftfulla happenings som stödjer dig att utforska ditt inre och vara i kontakt med andra på ett sätt som är sant för dig i varje ögonblick.

Här är festivalprogrammet 2015!

Ta en titt på preliminärt festivalprogrammet för No Mind! Klicka här för att titta på programmet eller du kan också ladda ner som PDF.

 

Living it – årets tema

No Mind 2015 inbjuder oss alla att ytterligare fördjupa oss i konsten i att leva i medvetenhet – LIVING IT.

Vad gör dig levande? Vad öppnar ditt hjärta? Hur kan du leva det som är viktigast för dig? Vad aktiverar dina största passioner samt tillåter dig att uttrycka dem? Vad hjälper dig att vara i kontakt med livet precis som det är och motiverar dig på ett djupare plan? Vad för dig tllbaka “hem”?

Var du än är i livet så bjuder vi in dig att bli tydlig i hur du lever det, på ditt unika sätt. En möjlighet att upptäcka vad som verkligen är viktigt för dig och att dela denna gåva med andra.

Vi inbjuder dig att påbörja denna undersökning redan nu. Ta några djupa andetag, rikta din uppmärksamhet inåt och fråga dig själv:
Vad är “Living it” för mig?

Dela gärna dina upplevelser med oss anonymt. Vår intention är att samla dessa delningar på festivalen så att vi kan inspireras av varandra och upptäcka olika sätt att leva och skapa tillsammans.

Vad som än har varit din väg så här långt, och var än du är på din resa, så kommer du att finna aktiviteter som stödjer dig att upptäcka nya sätt att leva, att fördjupa det som du redan vet och vara i närvaron av andra som kan reflektera dig i din essens.

Eftersom vi tror på det unika i varje individ och respekterar de olika vägar som vi alla går på, så vill vi bjuda in så många olika smaker som möjligt till detta storslagna äventyr.

Workshopledare och musiker

Mooji – Satsang—The Direct Recognition of Truth (Online via Skype) * Arjuna Ardagh – Founder of Awakening Coaching * Mirabai Ceiba – Sacred Chant Concert * Deva Talasi – Heart Dance & Ceremonies * Paul Hurcomb – Satsang: Meetings in Stillness * Svagito – Family Constellation & Conscious Relating * Carrie Tree – Singer/Songwriter/Musician * Praful – Master Sax & Flute Player * Amy HoopLovin – Hula Hoop Dance * Kiara Windrider – Inka Cosmovision & Ilahinoor * Åsa Kullberg – Shamanic Ceremonies & Tantra * Kareem Raihani – Ecstatic Dance & Party Nights * Emma Leech – 5 Rhythms & Ritual Theatre * Gunnar Michanek – Mindfulness & Emotional Intelligence * Bob Hansson – Bobshops om Meditation, Kärlek i vardagen och Skrivande

Javier Cura – ContacTango * Lin Holmquist – Tantra Trance Dance & Tantric Explorations * Humaniversity Sweden – Aum Meditation & Osho Meditations * Swami Videha – Sufi Zikhr & Whirling * Nukunu – Non-Dual Therapy & Satsang * Conny Andersson – The Art of Tracking * Smrati Skog – Pulsation-breathing & Feminine Tantra for couples * Kevin James – Chanting Circle * Anna Elheim – All Generations Coordinator * Kåre Landfald – The Zen Way of Coaching

….och många fler på workshopledare sidan!

Festivalen innehåller:

 • inspiration från olika andliga traditioner som t ex: satsang, advaita/non-dualitet, sufism, shamanism.
 • hjärte-öppnande mantrasång, svängiga konserter, olika former av performances, spontana happenings, kraftfulla ceremonier samt gungande partys lett av musiker och lärare i världsklass.
 • workshops inom rörelse, yoga, dans, sång, meditation, andning, inquiry, tantra, målning, teater m.m.
 • workshops som fokuserar på relationer, familj, pengar och att hitta sitt livs syfte m.m.
 • workshops inom specifika verktyg som Zen Coaching, Family Constellations, Raw Man polaritetsträning m.m..
 • ett gediget och dagligt barn- och ungdomsprogram, lett av erfarna pedagoger.
 • en njutningsfull mötesplats där du kan umgås med dina vänner och kanske även hitta nya vänner (för livet?).
 • korta stunder varje dag då hela området går in i tystnad, samt dagliga sharing grupper och aktiva meditationer erbjuder en möjlighet för dig att integrera dina upplevelser och komma i kontakt med det som pågår i dig själv och att vila in i den inre stillheten.

Listan av lärare och musiker kommer kontinuerligt att bli uppdaterad fram till festivalen, så kom snart tillbaka till vår sida för kommande uppdateringar.

 

En festival för hela familjen

No Mind är för alla! Festivalen erbjuder ett gediget familjeprogram med roliga saker att göra för barn och tonåringar, så att de kan delta utan sina föräldrar; sång, musik, dans, kreativa aktiviteter, utflykter i skogen, sport, lekar, yoga och mer. Området kring Ängsbacka är tryggt och härligt för barn att utforska. Mer information om barn- och ungdomsprogrammet här.

Familjerabatter finns! Föräldrar får Early Bird pris (4700 kr) när minst två barn/ungdomsbiljetter är bokade. Under-25 rabatt finns också för åldrarna 19-25. Läs mer om alla rabatter på pris och bokning sidan.

Underbar natur och näringsrik njutning

Festivalområdet ligger mitt i den värmländska naturen med omgivande skogar, en stor och vacker trädgård samt närliggande sjöar att simma i på varma dagar. Vi erbjuder god och näringsrik vegarisk mat 3 ggr om dagen och vårt café är fyllt med smarriga desserter, snacks och smörgåsar samt ett rikt raw food utbud. Och när du är redo att varva ner efter en upplevelserik dag, kan du krypa in i vår varma och ångande vedeldade bastu. På Ängsbacka får du njuta en riktigt skön semester för både kropp, själ och hjärta.

Healing Cirkel

Healingcirkeln erbjuder ett rikt utbud av behandlingar inom massage, healing, coaching, energiarbete och diverse olika terapier från ett urval av professionella terapeuter. Här kan du unna dig en stund bara för dig, där du får den omsorg och uppmärksamhet du behöver för att njuta av ännu mer närvaro i nuet och att kunna ta nästa steg i livet. Denna tjänst bokas på plats och betalning sker till terapeuten. Koordinatorn och terapeuterna till Healing Cirkel kommer att meddelas så snart de har blivit bekräftade.

2-dagarsbiljetter tillgängliga!

Är du nyfiken men vet inte om du vill komma på hela festivalen? Du kan då köpa en 2 dagarsbiljett för den lör 4 juli – mån 6 juli. Efter lunch på den 6:e då kan du bestämma om du vill fortsätta med festivalen. Biljetten inkluderar tillgång till festivalens alla workshops, måltider och boende på campingplatsen med eget tält. Detta är ett utmärkt sätt att lära känna Ängsbacka, människorna och festivalen. Mer info på pris och bokning sidan.


Oavsett om detta är din första gång på Ängsbacka, eller din 15:e, så vi välkomnar dig till ett oförglömligt sommaräventyr. Vad finns bortom “mindet”? Kom och låt oss upptäcka det tillsammans…

Välkommen till No Mind festival 2015!

 


Se bilder och video från tidigare No Mind festivaler!