Laddar Evenemang

no mind festival

Nästa års datum: 7-14 juli 2018

No Mind Festival

happy face paint

Festivalprogrammet 2017

En transformerande upplevelse

No Mind är Skandinaviens största alternativa festival – en transformerande upplevelse som ger oss möjligheten att öppna våra hjärtan, komma ner i kroppen och landa i närvaro och gemenskap bortom åsikter och tankar.

Denna veckolånga festival tar plats mitt i den vackra svenska naturen och har under 20 års tid samlat omkring 1000 personer årligen. No Mind erbjuder ett fantastiskt program av workshops, konserter, ceremonier och happenings inom andlighet, personlig utveckling, dans och rörelse, meditation, shamanism, yoga, intimitet, kreativitet och mer…

Över 70 inspirerande workshopledare, artister och musiker från hela världen är med oss och delar sina passioner. Kom med din familj, med vänner eller på egen hand. På No Mind kan du koppla av precis som du är, och känna dig hemma i dig själva och med andra.


Festivaltema 2017

Into Unity

CommUnity is the new Buddha”

– Thich Nhat HahnSom små är det naturligt för oss att skapa kontakt och söka oss till andra. Någonstans på vägen lär vi oss sedan att stänga av kontakten och separera oss från varandra. Vore det inte härligt att återta en del av denna oskuldsfulla öppenhet?

Verklig enhet (Unity) lämnar utrymme för vår individuella unikhet – vår glädje, kärlek och kraft, men också våra skuggsidor. Genom att mötas på en plats där vi kan vila i oss själva i nuet, öppnar vi upp för en djupare enhet både med världen inom oss och den omkring oss.

Välkommen till No Mind-festivalen 2017 och en resa Into Unity!!


Some of the amazing space-holders 2017 are

 • PERUQUOIS – Concert, Voice workshop
 • SHANTAM NITYAMA – From Sex to Superconsciousness
 • ATMASFERA – Concert, Mantra Diving, Drum Circle
 • ANUBUDDHA & ANASHA – Arun Conscious Touch
 • RAMYA NORELL – Living Intimacy, Shakti Delight for Women
 • DAVID CATES – Belly2Belly, Intimacy for Couples, Singles & Families
 • ROB WILSON – Bioenergetics Boogie, Embodied Theatre Games, DJ-set
 • SACRED EARTH – Mantra Concert, Ceremony
 • KEVIN JAMES – Mantra Concerts, Sound Chakra Meditations
 • UMAA INDER – Tantra, Yoga, Ayurveda
 • JUAN PABLO BARAHONA – Shamanism, Healing, Cacao Ceremony
 • KIARA WINRIDER – Ilahinoor, Breathwork, Year Zero Teachings
 • BUSTER RÅDVIK & RACHEL RICKARDS – Embodied Intimacy
 •  …and many more to come, so make sure to check back soon.

happy playing

En festival för hela familjen

Festivalen erbjuder ett gediget familjeprogram med roliga saker att göra för barn och tonåringar, så att de kan delta utan sina föräldrar. Här finns sång, musik, dans, kreativa aktiviteter, utflykter i skogen, sport, lekar, yoga och mycket mer.

Området kring Ängsbacka är tryggt och härligt för barn att utforska.

Ett varierat program för alla sinnen

Lärarna, artisterna och musikerna kommer för att guida dig och inspirera dig till att komma hem till dig själv. Men också för att få dig att smälta in i gemenskap och bli mer medveten, kärleksfull, äkta och kraftfull.

No Mind bjuder in oss alla till att fördjupa vår medvetenhet med hjälp av det kollektiva, så att vi får tillgång till den stora bilden och kan verka till nytta för alla. Vi värdesätter arbetet med att se och omfamna skuggsidorna i oss själva så att vi kan äga och integrera alla energier som rör sig i oss. På så sätt kan vi tillåta dem att komma ut på ett äkta och balanserat sätt. Festivalen kan stötta oss i att upptäcka rädslor vi har, som rör oss själva, samhället eller livet, och gå bortom dem in i firande, synkronisering, medvetenhet och kärlek.

Foto- och videogalleri

Se bilder och filmer från tidigare års festival er. Klicka här!

~ Välkommen till Ängsbacka ~


no mind hug

Oavsett om detta är din första gång på Ängsbacka, eller din 15:e, så välkomnar vi dig till ett oförglömligt sommaräventyr. Vad finns bortom ditt “mind”? Kom och låt oss upptäcka det tillsammans…

Välkommen till No Mind 2017!


Festivalkoordinatorer 2017

no mind festival coordinators

Email: nomindfestival (at) angsbacka . se


Barn & ungdomsfestivalen


No Mind – All generations

Ängsbackas sommarfestivaler har alltid varit populära bland föräldrar och barn. På No Mind bjuder vi in till ett rikt program för barn, ungdomar, föräldrar… och vuxna som vill komma närmare sin barnslighet.

happy child

Här får hela familjen möjlighet att umgås med varandra och med andra familjer på ett nytt sätt, i en avslappnad och trygg omgivning. Familjemedlemmarna får en välbehövlig paus från vardagsrutiner och stress och kan lära känna nya sidor av varandra.

Läs gärna Malina Arps blogg om att vara barn – och så småningom Mamma – på Ängsbacka

Boka hela familjen med familje rabatter!


Barnbyn – Children’s village

Barnbyn ligger på en central plats mellan caféet och trädgården. Barnen får här sin rättmätiga plats; mitt i livet, samhället och festivalen. Här finns utrymme för lek, vila, sagoläsning och kreativt skapande. Barnbyn är för alla familjer och Anna Elheim har satt ihop en fantastiskt program för barn, ungdomar och vuxna som känner för att vara fysisk aktiva under veckan.

Volleyboll, kampsport, brännboll, No Minds fotbollsturnering, parkour och annat kul. För de minsta har vi förutom utbildad förskolepersonal på plats en magisk gäst som kommer varje dag och hittar på äventyr med barnen, ibland en superkvinna, ibland en fe eller kanske en clown. Vi har många äventyr i skogen där vi leker, utforskar och bygger.  Dessutom har vi ett kreativitets-tält med olika workshops varje dag.

children massage

Under bestämda tider på för- och eftermiddagarna erbjuder vi barnpassning för barn över 4 år. Detta är en rolig, kreativ och trygg plats där föräldrar kan lämna sina barn medan de deltar i workshops och tar hand om sig själva i några timmar. Vi eftersträvar att ha personal som pratar både svenska, engelska, danska och norska för att alla barnen skall bli förstådda och möta i sina behov.

no mind children

Småbarn

För barn under 4 år har vi ett eget “No mind babies”, en skön plats för föräldrar att vara tillsammans med sina barn och träffa andra föräldrar. (Ej barnpassning under 4 år)

Barnbyn är  öppen för alla barn och föräldrar att umgås, leka, måla, sjunga, berätta historier, brottas i gräset, möta nya kompisar, och allt annat som hör till festival upplevelsen.

children festival paint

Ungdomar

No Mind erbjuder även ett engagerande program för ungdomar. I olika övningar och workshops skapar vi gemenskap och möjlighet till personligt växande. Självklart finns det också möjlighet att bara vara och hänga med nya och gamla kompisar.

Boende

I festivalbiljetten ingår tältplats på Ängsbackas sköna gröna camping-äng. Medtag eget tält. Mot ett tillägg kan du boka enkelrum, dubbelrum och sovsalsplatser.

En mil från Ängsbacka ligger härliga Mangenbaden, som med sin underbara långa sandstrand och stuguthyrning kan vara ett bra alternativ för barnfamiljer.

Ängsbacka’s uppskattade mat

All mat ingår i festivalbiljetten! Under festivalen serveras vegetarisk frukost, lunch och middag och barnvänlig mat.

Varmt Välkomna!

Har du förslag på aktiviteter för dina barn och/eller tonåringar? Har du frågor om programmet? Kontakta mig gärna: nomindfestival (at) angsbacka.se

Anna Elheim & Caroline Hammarlund

Koordinatörer No Mind – barn & ungdomar 2017

Email: nomindfestival (at) angsbacka.se

 

 

 

 

 

Pris & bokning 2017


RABATTER  – 2017 

 
 

 


BETALNINGSSÄTT

När du ska köpa en biljett kan du antingen direktbetala on-line med kontokort eller använda banköverföring.

Vi ser gärna att du betalar med banköverföring eftersom det minskar de transfereringskostnader som vi betalar vid kortbetalning.

Medan du bokar kommer att du att få vidare instruktioner. Efter att du bokat din biljett kommer du att få en bekräftelse via e-post.

 

1) Kortbetalning

Betala on-line med valfritt betalkort/kontokort.

 

2) Banköverföring

Från Sverige:
Insättning på Ängsbackas Bankgiro 5038-7448

Från utlandet:
Swift address: NDEASESS
IBAN: SE63 9500 0099 6026 4418 5510

Viktigt! Ange vilket event du bokar (samt eget namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget).

 

BOKNINGSVILLKOR

Om du använder BANKÖVERFÖRING behöver du betala direkt (eller senast samma dag som du bokar). Annars är din bokning inte giltig och din plats på evenemanget inte garanterad.

 

AVBOKNINGSVILLKOR 

Vid avbokning som sker fram till en månad före evenemanget börjar tar vi ut en avbokningsavgift på 350 kr per person. För barn och ungdom (upp till 18 år) är avbokningsavgiften hälften, dvs 175 kr / barn. Därefter, och fram till evenemangets start, är avbokningsavgiften 15 % av bokningens totala värde. Maxbeloppet vi behåller per person/bokning är 900 kr.
Observera att vid avbokning under de två sista veckorna före evenemangets start, behövs komplettering med ett läkarintyg för att återbetalning ska ske. Ingen återbetalning sker om du avbokar efter att evenemanget har startat.
Om Ängsbacka ställer in evenemanget så återbetalas hela beloppet.

OBSERVERA att det kan ta upp till en månad innan du har det återbetalade beloppet på ditt konto.

 

 

KOMMUNIKATIONSPOLICY

Som en del av vår kundkommunikation håller Ängsbacka vid behov kontakt med dig som deltagit i våra kurser och festivaler genom att posta eller mejla:
– tackbrev och utvärderingsankäter
– erbjudanden att skriva upp sig på mejlinglistor för närliggande intresseområden
– information om kommande evenemang med samma workshopledare eller inom samma ämnesområde.

Vi har även ett allmänt månatligt email-nyhetsbrev där vi berättar om vår verksamhet och om vad som är på gång framöver i vår evenemangskalender med mera. Nyhetsbrevet kan man alltid välja att avregistrera och åter-registrera sig från/till när man så önskar.

 

FRÅGOR

Om du har frågor angående bokning, betalning, avbokning eller kommunikationspolicy med mera, vänligen kontakta oss på:
e-mail: booking@angsbacka.se
telefon: +46 553 100 35

Workshopledare & Musiker 2017


Fördjupningskurser på Ängsbacka med medverkande lärare


Årets Workshopledare på No Mind

Vi är glada att presentera de workshopledare och musiker som kommer och delar sina gåvor under festivalen. Listan kommer att uppdateras och fyllas på allt eftersom och det kan också bli ändringar i programmet, så gå gärna in och titta efter uppdateringar emellanåt. Klicka på pilen under namnen för att se mer info!

We are sorry. We cannot find any users who match your search criteria.

 More profiles are added regularly, please check back later for a more complete list.

Musiker

Ledsen, men vi kan inte hitta några användare som matchar dina sökkriterier.

 More profiles are added regularly, please check back later for a more complete list.

Children’s Festival

No profiles have been added yet, please check back again later.

Youth Camp

No profiles have been added yet, please check back again later.

Come as a volunteer


No Mind Festival – Volunteer 2017

Dates: 26 June – 10 July

Price: 2950 SEK

Click here to see ALL Camp dates and prices – VOLUNTEERING Summer 2017  If you combine two or more camps you will receive a discount on the volunteer fee.

 

Summer volunteering at Ängsbacka

 

As a festival volunteer you come to participate in our festivals and in exchange, you offer your time and energy to serve the festival in one of our working groups.

As an exchange for your contribution, you receive our festival ticket at a discounted price; three beautiful, vegetarian meals a day and a bed in one of the dormitories or tents on the festival campsite.

Please note that the camps have limited spots and might get full.

 

Applications

Application for Summer Camps 2017 are now open.

 

Join our Facebook group

Welcome to join the volunteer group on Facebook: Volunteer @ Ängsbacka.

Here Ängsbacka publish info etc, as well as volunteers share good memories, nostalgic pictures and offers/requests about co-traveling etc.

 

Warmly welcome to Ängsbacka as a volunteer this summer!

Praktisk information


No Mind festivalen 2017

Ankomst & Avresa

Ankomst – lördag 1 juli

 • Cafe öppnar omkring kl. 15.00
 • Incheckning sker kl. 15.00-19.30
 • Första workshops startar omkring kl. 16.30
 • Middag serveras 18.00-19.00
 • Invigningsceremoni startar kl. 19.30

Avresa – lördag 8 juli

 • Avslutningsceremonin slutar ca kl. 14.00. Därefter serveras lunch.
 • Caféet är öppet till omkring kl 16.00

Välkomstbrev

Ett välkomstbrev med mer detaljerad information om just den här festivalen skickas ut till alla festivaldeltagare ett par veckor före festivalstart. Nedan hittar du allmän information som gäller för alla våra sommarfestivaler.

Internationellt kurs- och festivalcenter

Ängsbacka är ett internationellt kurs- och festivalcenter med workshopledare, deltagare och volontärer från hela världen. Huvudspråket på festivalerna är därför oftast engelska men vissa workshops kan hållas på till exempel svenska eller norska.

Boende

 • I festivalbiljetten ingår tältplats på Ängbackas sköna gröna campingäng som ligger i direkt anslutning till festivalområdet. Ta med eget tält och tänk på att ta med utrustning för den varma så väl som den kalla och regniga sommardagen.
 • Du kan även uppgradera ditt boende till dubbelrum, 4-6 bäddsrum eller sovsal. För aktuell tillgänglighet se fliken”Pris och bokning”.
 • Vi placerar män och kvinnor för sig så länge du inte bokat ett helt rum. Ta gärna med öronproppar om du är ljudkänslig – det kan av och till vara hög ljudvolym på festivalområdet. För alla rum gäller delad toalett och dusch i korridoren. Vissa 4-6-bäddsrum har toalett och dusch en bit bort i samma hus.
 • Tag med lakan, påslakan & örngott. Medtag även handduk och eventuellt extra handduk för bastu och bad.
 • Mot en avgift kan plats för egen medhavd husbil eller husvagn bokas, utan el. Vi rekommenderar dig att vara ute i god tid om du önskar en av dessa.
 • Det finns också möjlighet att hyra in sig privat i det närliggande samhället Molkom. De flesta boenden ligger på gångavstånd (1-1,5 km) från Ängsbacka. Mejla oss så skickar vi dig en lista med kontaktuppgifter till de som hyr ut rum, lägenheter, hus och husvagnar/husbilar.

Maten

I festivalbiljetten ingår frukost, lunch och middag. På Ängsbacka serveras vegetarisk kost som i möjligaste mån är ekologisk, närproducerad och lagad med kärlek. I samband med din bokning kan du beställa vegankost (bokas även vid laktosintolerans), glutenfri kost samt anmäla nötallergi. Av praktiska skäl kan vi inte tillmötesgå andra allergier eller dieter under festivaler.

Ängsbacka lunch

Café & Butik

 • Caféet är en mysig och skön plats för nya möten och djupa samtal över en kaffe latte eller milt örtte. Du kan köpa ekologiska bakverk, smarriga smörgåsar och nyttiga drinkar. Stämningen brukar bli hög under Open Stage där du kan ta chansen att sjunga en sång, läsa en dikt eller låta improvisationen flöda.
 • Ängsbackas Butik säljer hälsoprodukter och ekologisk kroppsvård, avslappnande musik, böcker, annorlunda kläder, ekologisk rökelse, unika smycken, yogamattor mm.

Övrigt

 • Kontantuttag. För uttag av kontanter finns en automat vid Konsumbutiken i Molkoms samhälle ca 1,5 km från Ängsbacka.
 • Promenadstigar. En bra idé kan vara att ta med grövre skor för promenader på stigarna kring Ängsbacka. Sköna innerskor/tofflor är också bra att ha.
 • Vattenflaska. Glöm inte en vattenflaska och kanske en “take away”-mugg för kaffe och te.
 • Bastubad Vi har en stor vedeldad bastu där du har möjlighet att slappna av i sällskap av nya och gamla vänner. Ta med  en extra handduk att sitta på.
 • Hundar (och övriga husdjur) På två av våra campingar går det bra att ha med hunden (kopplad), däremot kan hunden av olika skäl inte vistas på själva festivalområdet, vare sig inom- eller utomhus.
 • Yogamatta. Det finns yogamattor att låna, men ta gärna med din egen om du har möjlighet.

Alkohol- och drogfritt

Vänligen observera att Ängsbacka är alkohol- och drogfritt. Vi serverar inte alkohol, och det är inte heller tillåtet att dricka alkohol eller vara berusad eller drogpåverkad på Ängsbacka.

Hitta hit

Du är lätt att ta sig till Ängsbacka med tåg och buss, eller med bil. Läs mer om hur du hittar hit.

Samåkning

Vi samarbetar med samåkningstjänsten GoMore. Ange “Molkom” som din destination.

 
Drivs av GoMoreHämta gratis app!