Laddar Evenemang

1-8 juli 2017

No Mind Festival

 

Vi har Early Bird erbjudande fram till den 28 februari

 

No Mind är Skandinaviens största alternativa festival – en transformerande möjlighet att öppna våra
hjärtan, låta våra kroppar bli levande och fria och omfamna visdomen bortom våra sinnen.
 

Denna veckolånga festival tar plats mitt i den vackra svenska naturen och har under 20 års tid samlat omkring 1000 personer årligen. Här erbjuds ett fantastiskt program av workshops, konserter, ceremonier och happenings inom områden som dans, yoga, intimitet, meditation, shamanism, kreativitet och mer..

Över 70 inspirerande workshopledare, artister och musiker är med oss från hela världen och delar sina passioner. Kom med din familj, med vänner eller på egen hand. No Mind är en plats där vi kan koppla av precis som vi är, och känna oss hemma i oss själva och med varandra.

 


Se videon från festivalen 2016

 

 

Festivaltema 2017

Into Unity

 

CommUnity is the new Buddha”

– Thich Nhat HahnSom små är det naturligt för oss att skapa kontakt och söka oss till andra. Någonstans på vägen lär vi oss sedan att stänga av kontakten och separera oss från varandra. Vore det inte härligt att återta en del av denna oskuldsfulla öppenhet?

Verklig enhet (Unity) lämnar utrymme för vår individuella unikhet – vår glädje, kärlek och kraft, men också våra skuggsidor. Genom att mötas på en plats där vi kan vila i oss själva i nuet, öppnar vi upp för en djupare enhet både med världen inom oss och den omkring oss.

Välkommen till No Mind-festivalen 2017 och en resa Into Unity!!

 


 

En festival för hela familjen

Festivalen erbjuder ett gediget familjeprogram med roliga saker att göra för barn och tonåringar, så att de kan delta utan sina föräldrar. Här finns sång, musik, dans, kreativa aktiviteter, utflykter i skogen, sport, lekar, yoga och mycket mer.

Området kring Ängsbacka är tryggt och härligt för barn att utforska.

 

 

 

Ett varierat program för alla sinnen

Lärarna, artisterna och musikerna kommer för att guida dig och inspirera dig till att komma hem till dig själv. Men också för att få dig att smälta in i gemenskap och bli mer medveten, kärleksfull, äkta och kraftfull.

No Mind bjuder in oss alla till att fördjupa vår medvetenhet med hjälp av det kollektiva, så att vi får tillgång till den stora bilden och kan verka till nytta för alla. Vi värdesätter arbetet med att se och omfamna skuggsidorna i oss själva så att vi kan äga och integrera alla energier som rör sig i oss. På så sätt kan vi tillåta dem att komma ut på ett äkta och balanserat sätt. Festivalen kan stötta oss i att upptäcka rädslor vi har, som rör oss själva, samhället eller livet, och gå bortom dem in i firande, synkronisering, medvetenhet och kärlek.

 

~ Välkommen till Ängsbacka ~

 

28165129140_f29ac43cfd_o

 

Oavsett om detta är din första gång på Ängsbacka, eller din 15:e, så välkomnar vi dig till ett oförglömligt sommaräventyr. Vad finns bortom ditt “mind”? Kom och låt oss upptäcka det tillsammans…

 

Välkommen till No Mind 2017!


Festivalkoordinatorer

Email: nomindfestival (at) angsbacka . se

 

Se bilder och video från tidigare års No Mind festivaler


 

 

Barn & ungdomsfestivalen


 

No Mind – All generations

Ängsbackas sommarfestivaler har alltid varit populära bland föräldrar och barn. På No Mind bjuder vi in till ett rikt program för barn, ungdomar, föräldrar… och vuxna som vill komma närmare sin barnslighet.

IMG_3739

Här får hela familjen möjlighet att umgås med varandra och med andra familjer på ett nytt sätt, i en avslappnad och trygg omgivning. Familjemedlemmarna får en välbehövlig paus från vardagsrutiner och stress och kan lära känna nya sidor av varandra.

Läs gärna Malina Arps blogg om att vara barn – och så småningom Mamma – på Ängsbacka

Boka hela familjen med familje rabatter!


Barnbyn – Children’s village

Barnbyn ligger på en central plats mellan caféet och trädgården. Barnen får här sin rättmätiga plats; mitt i livet, samhället och festivalen. Här finns utrymme för lek, vila, sagoläsning och kreativt skapande. Barnbyn är för alla familjer och Anna Elheim har satt ihop en fantastiskt program för barn, ungdomar och vuxna som känner för att vara fysisk aktiva under veckan.

Vollyboll, kampsport, brännboll, No mind fotbollsturnering, parkour och annat kul. För de minsta har vi förutom utbildad förskolepersonal på plats en magisk gäst som kommer varje dag och hittar på äventyr med barnen, ibland en superkvinna, ibland en fee eller kanske en clown. Vi har många äventyr i skogen där vi leker, utforskar och bygger.  Dessutom har vi ett Creativitets tält med olika workshops varje dag..

27832006993_ea64354a0c_o

Under bestämda tider på för- och eftermiddagarna erbjuder vi barnpassning för barn över 4 år. Detta är en rolig, kreativ och trygg plats där föräldrar kan lämna sina barn medan de deltar i workshops och tar hand om sig själva i några timmar. Vi eftersträvar att ha personal som pratar både svenska, engelska, danska och norska för att alla barnen skall bli förstådda och möta i sina behov.

Småbarn

För barn under 4 år har vi ett eget “No mind babies”, en skön plats för föräldrar att vara tillsammans med sina barn och träffa andra föräldrar. (Ej barnpassning under 4 år)

Barnbyn är  öppen för alla barn och föräldrar att umgås, leka, måla, sjunga, berätta historier, brottas i gräset, möta nya kompisar, och allt annat som hör till festival upplevelsen.

Ungdomar

No Mind erbjuder även ett engagerande program för ungdomar. I olika övningar och workshops skapar vi gemenskap och möjlighet till personligt växande. Självklart finns det också möjlighet att bara vara och hänga med nya och gamla kompisar.

Ungdomar är välkomna att även vara volontärer. Delaktighet i en volontärsgrupp kan bli en möjlighet att få känna på hur det är att ta ansvar och bidra, samt ge en värdefull upplevelse av gemenskap.

Kontakta volunteer@angsbacka.se vid intresse.

Boende

I festivalbiljetten ingår tältplats på Ängsbackas sköna gröna campingäng. Du ta med eget tält. Mot ett tillägg kan du boka enkelrum, dubbelrum och sovsalsplatser.

En mil från Ängsbacka ligger härliga Mangenbaden, som med sin underbara långa sandstrand och stuguthyrning kan vara ett bra alternativ för barnfamiljer.

Ängsbacka’s uppskattade mat

All mat ingår i festivalbiljetten! Under festivalen serveras vegetarisk frukost, lunch och middag och barnvänlig mat.

 

Youth Camp Leaders

We are sorry. We cannot find any users who match your search criteria.

 

Varmt Välkomna!

Har du förslag på aktiviteter för dina barn och/eller tonåringar? Har du frågor om programmet? Kontakta mig gärna: nomindfestival (at) angsbacka.se

Anna Elheim

Koordinatör No Mind – barn & ungdomar 2016

Email: nomindfestival (at) angsbacka.se

 

 

 

 

Pris & bokning


v

Vi har Early Bird erbjudande fram till den 28 februari. 


BETALNINGSSÄTT

När du ska köpa en biljett kan du antingen direktbetala on-line med kontokort, eller använda banköverföring eller Swish (mobil-app).

Vi ser gärna att du betalar med banköverföring eller Swish eftersom det minskar de transfereringskostnader som vi betalar vid kortbetalning.

Medan du bokar kommer att du att få vidare instruktioner. Efter att du bokat din biljett kommer du att få en bekräftelse via e-post.

 

1) Kortbetalning

Betala on-line med valfritt betalkort/kontokort.

 

2) Swish (mobilapp)

Överför beloppet från ditt swishkonto till Ängsbackas swishkonto: 123 538 12 56.

Viktigt! Ange vilket event du bokar (samt ditt namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget).

 

3) Banköverföring

Från Sverige:
Insättning på Ängsbackas Bankgiro 5038-7448

Från utlandet:
Swift address: NDEASESS
IBAN: SE63 9500 0099 6026 4418 5510

Viktigt! Ange vilket event du bokar (samt eget namn om du betalar från ett annat konto än ditt eget).

 

BOKNINGSVILLKOR

Om du använder SWISH eller BANKÖVERFÖRING behöver du betala direkt (eller senast samma dag som du bokar). Annars är din bokning inte giltig och din plats på evenemanget inte garanterad.

 

AVBOKNINGSVILLKOR 

Vid avbokning som sker fram till en månad före evenemanget börjar tar vi ut en avbokningsavgift på 350 kr per person. Därefter, och fram till evenemangets start, är avbokningsavgiften 15 % av bokningens totala värde. För barn och ungdom (upp till 18 år) är avbokningsavgiften hälften. Maxbeloppet vi behåller per person/bokning är 900 kr.

Observera att vid avbokning under de två sista veckorna före evenemangets start, behövs komplettering med ett läkarintyg för att återbetalning ska ske. Återbetalningar kan ta upp till 1 månad. Vid avbokning efter evenemanget har börjat sker ingen återbetalning.

Om Ängsbacka ställer in evenemanget så återbetalas hela beloppet.

 

KOMMUNIKATIONSPOLICY

Som en del av vår kundkommunikation håller Ängsbacka vid behov kontakt med dig som deltagit i våra kurser och festivaler genom att posta eller mejla:
– tackbrev och utvärderingsankäter
– erbjudanden att skriva upp sig på mejlinglistor för närliggande intresseområden
– information om kommande evenemang med samma workshopledare eller inom samma ämnesområde.

Vi har även ett allmänt månatligt email-nyhetsbrev där vi berättar om vår verksamhet och om vad som är på gång framöver i vår evenemangskalender med mera. Nyhetsbrevet kan man alltid välja att avregistrera och åter-registrera sig från/till när man så önskar.

 

FRÅGOR

Om du har frågor angående bokning, betalning, avbokning eller kommunikationspolicy med mera, vänligen kontakta oss på:
e-mail: booking@angsbacka.se
telefon: +46 553 100 35

 

Workshopledare & Musiker


Låt oss presentera de workshopledare och musiker som kommer och delar sina gåvor under årets festival.

Vänligen notera: Listan är ännu inte komplett och kommer att uppdateras allt eftersom. Det kan även komma att bli ändringar i programmet.

 

Workshopledare

Approved
Rob Anuprem Wilson

Brazilian Bioenergetics, Embodied theatre games, Bioenergetic Boogie, Active meditations.

Rob trained in Classical theatre and Comedy Improvisation in Uk and US where he first got addicted to the taste of presence, it quickly lead him into the realm of Growth and Therapy. Practicing Bioenergetics since 2009 he found an instant connection with it and in particular the aspect of allowing the body to unwind our stuff without too much emphasis on talking and the stories of the mind. His approach is grounded and deep but fun and heart-full without any spiritual BS.
Rob is trained in group therapy and emotional release techniques and his training in Bioenergetic therapy was with Namaste in Brazil, he runs retreats in the UK and abroad as well and giving individual and group sessions in London. Rob is a Trauma and Stress Release Exercises Level 1 provider.
Aside from therapy he is a DJ on the conscious party scene as alterego Bobby Lost and performs as an Actor and works as a director in Theatre and Events. He runs get lost and found ltd a multidisciplinary arts company.

'Our doubts are traitors and make us lose the good we oft might win by fearing to attempt'
William Shakeseare

 More profiles are added regularly, please check back later for a more complete list.

 

Musiker

Approved
DJ Bobby Lost

Dj

Playing a mixture of Heartfull House Dharma Disco and Taoist Techno Bobby is a keen specialist in conscious clubbing and has residences at at Morning Gloryville Brighton,Right Here Right Now, Battersea Conscious Club and 'Puravida- Hedonism with Heart' a quarterly three day conscious Festival.
Bobby has been raising the 'conscious clubbing' vibration since putting down the pills picking up the pure vibes in 2009 and doing it naturally ever since.

As the Natural-High Raveolution has gathered momentum in the last few of years rob has been honored to be considered a 'tuned in' specialist and has seen him playing events in Brazil, Canada, and European cities such as Barcelona, Amsterdam, Stockholm, and Oslo as well as residencies in the UK including Morning Gloryville & Right Here, Right Now (Brighton), Battersea Conscious Club (London) and Puravida- quarterly conscious clubbing festivals in Dorset.

'The total dance: the dancer disappears, dissolves; only the dancing remains' OSHO

 More profiles are added regularly, please check back later for a more complete list.

 

Come as a volunteer 


No Mind Festival – Volunteer camp dates 2017

No Mind camp 26 June-10 July 2950 SEK

If you combine two or more camps you will receive a discount on the volunteer fee. Read more here –>

 


Summer volunteering at Ängsbacka

As a festival volunteer you come to participate in our festivals and in exchange, you offer your time and energy to serve the festival in one of our working groups.

As an exchange for your contribution, you receive our festival ticket at a discounted price; three beautiful, vegetarian meals a day and a bed in one of the dormitories or tents on the festival campsite.

Please note that the camps have limited spots and might get full.

 

Applications

Application for Easter and for Summer Camps 2017 are now open.
Click here for more info!

 

Join our Facebook group

Velcome to join the volunteer group on Facebook: Volunteer @ Ängsbacka.

Here Ängsbacka publish info about when applications are open etc, as well as volunteers share good memories, nostalgic pictures and offers/requests about co-traveling etc.

 

Very welcome to Ängsbacka as a volunteer this summer!

 

 

Praktisk information


Ankomst & Avresa

Mer information kommer närmare festivalen.

 

 

Välkomstbrev

Ett välkomstbrev med mer detaljerad information om just den här festivalen kommer att skickas ut till alla festivaldeltagare. Nedan hittar du allmän information som gäller för alla våra sommarfestivaler.

Internationellt kurs- och festivalcenter

Ängsbacka är ett internationellt kurs- och festivalcenter med workshopledare, deltagare och volontärer från hela världen. Huvudspråket på festivalerna är därför oftast engelska men vissa workshops kan hållas på till exempel svenska eller norska.

Boende

 • I festivalbiljetten ingår tältplats på Ängbackas sköna gröna campingäng som ligger i direkt anslutning till festivalområdet. Ta med eget tält och tänk på att ta med utrustning för den varma så väl som den kalla och regniga sommardagen.
 • Du kan även uppgradera ditt boende till dubbelrum, 4-6 bäddsrum eller sovsal. För aktuell tillgänglighet se fliken”Pris och bokning”.
 • Vi placerar män och kvinnor för sig så länge du inte bokat ett helt rum. Ta gärna med öronproppar om du är ljudkänslig – det kan av och till vara hög ljudvolym på festivalområdet. För alla rum gäller delad toalett och dusch i korridoren. Vissa 4-6-bäddsrum har toalett och dusch en bit bort i samma hus.
 • Tag med lakan, påslakan & örngott. Medtag även handduk och eventuellt extra handduk för bastu och bad.
 • Mot en avgift kan plats för egen medhavd husbil eller husvagn bokas, utan el. Vi rekommenderar dig att vara ute i god tid om du önskar en av dessa.
 • Det finns också möjlighet att hyra in sig privat i det närliggande samhället Molkom. De flesta boenden ligger på gångavstånd (1-1,5 km) från Ängsbacka. Mejla oss så skickar vi dig en lista med kontaktuppgifter till de som hyr ut rum, lägenheter, hus och husvagnar/husbilar.

Maten

I festivalbiljetten ingår frukost, lunch och middag. På Ängsbacka serveras vegetarisk kost som i möjligaste mån är ekologisk, närproducerad och lagad med kärlek. I samband med din bokning kan du beställa vegankost (bokas även vid laktosintolerans), glutenfri kost samt anmäla nötallergi. Av praktiska skäl kan vi inte tillmötesgå andra allergier eller dieter under festivaler.

26086468751_c20f1d1a49_o

Café & Butik

 • Caféet är en mysig och skön plats för nya möten och djupa samtal över en kaffe latte eller milt örtte. Du kan köpa ekologiska bakverk, smarriga smörgåsar och nyttiga drinkar. Stämningen brukar bli hög under Open Stage där du kan ta chansen att sjunga en sång, läsa en dikt eller låta improvisationen flöda.
 • Ängsbackas Butik säljer hälsoprodukter och ekologisk kroppsvård, avslappnande musik, böcker, annorlunda kläder, ekologisk rökelse, unika smycken, yogamattor mm.

Övrigt

 • Kontantuttag. För uttag av kontanter finns en automat vid Konsumbutiken i Molkoms samhälle ca 1,5 km från Ängsbacka.
 • Promenadstigar. En bra idé kan vara att ta med grövre skor för promenader på stigarna kring Ängsbacka. Sköna innerskor/tofflor är också bra att ha.
 • Vattenflaska. Glöm inte en vattenflaska och kanske en “take away”-mugg för kaffe och te.
 • Bastubad Vi har en stor vedeldad bastu där du har möjlighet att slappna av i sällskap av nya och gamla vänner. Ta med  en extra handduk att sitta på.

Alkohol- och drogfritt

Vänligen observera att Ängsbacka är alkohol- och drogfritt. Vi serverar inte alkohol, och det är inte heller tillåtet att dricka alkohol eller vara berusad eller drogpåverkad på Ängsbacka.

Hitta hit

Du kan ta dig till Ängsbacka med bil, buss och delvis med tåg. Läs mer om hur du hittar hit.

Samåkning

Vi samarbetar med samåkningstjänsten GoMore. Ange “Molkom” som din destination.

Bildgalleri

Klicka på en bild för att öppna galleriet i Flickr.

 

No Mind Festival 2016

Se hela albumet

No Mind Festival 2015

Se hela albumet

No Mind festival 2012

Se hela albumet

 No Mind festival 2011

Se hela albumet

  Se fler bilder och videoklipp från Ängsbackas andra festivaler


Videogalleri

Här nedan är en samling videoklipp från Singelmidsommar festivalen de senate åren. Du hittar också alla Ängsbackas videoklipp på vår Youtube Kanal.

 

Will you join us?

 

Love & Light, opening ceremony

 

Möt Ängsbacka barn!

 

Firewalk Cermony

Red Fulka and Peo Hagfeldt at No Mind

Come and play! An invitation to No mind

Relaxing during No Mind – Personal

The joy of being through horses

No Mind 2009

Welcome Home – No Mind Festival